Ciril Komotar

Torek,
16. 9. 2014,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes-Benz Družinski Avtomoto Ciril Komotar

Torek, 16. 9. 2014, 15.15

8 let

Mercedes-Benz C T – karavansko nadaljevanje razrednega odličnjaka

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mercedesova limuzina razreda C je tudi na slovenskih cestah dobila karavanskega brata T. Opremljen z bencinskim motorjem bo na voljo od 34.190 evrov, z dizelskim pa za 34.500 evrov.

Večji, malenkost prostornejši in bolj športen

Karavanska izvedba avtomobila, ki smo ga med testom limuzinske izvedbe označili za razrednega prvaka, nadaljuje Mercedesovo C-ofenzivo, ki bolj kot kadarkoli prej temelji na spodbujanju športne elegance.

Soočil se bo z dobro prodajanimi tekmeci in segmentom, kjer Mercedes v Sloveniji do zdaj ni nizal želenih uspehov.

Nova generacija mercedesa T je, podobno kot limuzina, od predhodne daljša za deset centimetrov in širša za štiri, nova platforma je prinesla tudi desetcentimetrsko podaljšanje medosne razdalje.

V teoriji, malo manj pa v praksi, kot smo ugotovili pri limuzini, naj bi s prirastkom pridobili predvsem potniki v drugi vrsti. Prostora za glave, ramena in noge je več, udobje je dodatno poudarjeno.

Kabina je izvrstna, kakovostna in primerna cenovnemu razredu, v katerem je C T.

Prtljažnik s 490 litri je na ravni neposrednih tekmecev

Bistvo ponosno nosi v zanimivo oblikovanem zadku, ki se s 490 oziroma 1.510 litri prostora uvršča v območje neposrednih tekmecev (audija A4 in BMW 3) in zaostaja za litrsko bolj nadarjenimi predstavniki srednjega razreda (opel insignia sportstourer, ford mondeo karavan).

Klop, deljiva v razmerju 40:20:40, se lahko tudi s pomočjo vzvodov v prtljažniku zloži v skoraj ravno dno. Kupci si bodo vsakodnevne opravke lahko lajšali z električnim rolojem, električnim odpiranjem in zapiranjem prtljažnika, dokup pametnega ključa pa bo prtljažna vrata samodejno odprl tudi le z brco pod zadek avtomobila.

Poganja ga lahko tudi 1,6-litrski dizel

Izredno široka paleta aktivno-varnostnih pomagal je, podobno kot motorna paleta, povzeta po limuzinski izvedbi (tabela). Vstopna bencinska različica (C 180) stane 34.190 evrov, najcenejši dizel z 1,6 litra delovne prostornine in 85 kilovati največj moči pa 34.500 evrov.

Vrh dizelske ponudbe bo predstavljal 150-kilovatni agregat (44.310 evrov), opremljen s samodejnim, sedemstopenjskim menjalnikom, najdražji bencinar (C 250, 155 kW) pa bo kupce stal 41.610 evrov.

Konec letošnjega in prihodnje leto bo uvoznik še dodatno okrepil motorno ponudbo in kupcem omogočil tudi nakup izvedenk s štirikolesnim pogonom – C 250 blueTEC 4 MATIC in C 220 blueTEC 4 MATIC. Vrhunec modela bo izvedba C63 AMG, leta 2016 pa prihajata tudi kabrioletska in kupejevska izvedba.

Prihodnje leto naj bi na slovenske ceste zapeljalo 40 karavanskih in 150 limuzinskih karoserijskih izvedb modela C.