SiolNET. Avtomoto E-avtomoto
Vsebino omogoča PORSCHE SLOVENIJA, D. O. O.
  • Messenger
  • Messenger

Dober spanec in polna baterija

Vsebino omogoča PORSCHE SLOVENIJA, D. O. O.

Če po bližnji ali daljni okolici potujete z lastnim prevoznim sredstvom, je parkirišče za vaš avtomobil gotovo na seznamu želja, ko iščete primerno nastanitev v hotelu. Toda ali je navadno parkirišče danes še dovolj, da boste kot gost zadovoljni? In ali boste po drugi strani v vlogi ponudnika nastanitev še lahko pritegnili obiskovalce? Jutri – če ne že danes – bo pogoj za popolno zadovoljstvo še eden: polnilnica za električni avtomobil.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Vožnja z električnim avtomobilom je drugačna. Ni le tišja, privlačnejša, do okolja prijaznejša, ampak jo je treba tudi drugače načrtovati. Električna baterija ima svoje omejitve – in ne glede na to, ali električno vozilo brez polnjenja zmore premagati tristo, štiristo ali pa petsto kilometrov, ga je potem treba napolniti.

Med službenimi potmi ali počitnicami je zato polnjenje čez noč na polnilnici v objektu, v katerem gost prebiva, idealna rešitev. Dileme, ali je to zanj pomembna prednost, ni. Seveda bo gost raje rezerviral prostor v hotelu, v katerem se bo baterija njegovega vozila, medtem ko bo spal, do konca napolnila, tako da bo naslednje jutro lahko spet mirno zapeljal na cesto, kot pa pri konkurenci, ki mu tega ne omogoča. Večerno iskanje polnilnice in puščanje vozila na ulici v neznanem kraju pač nista prav visoko na lestvici želja.

"Polnjenje je samoumevno"

Pravijo, da včasih zadošča, če danes pogledamo čez mejo in vidimo, kaj k nam prihaja jutri. Znak, da je električnih vozil vedno več in da bo ponudba za njihove lastnike vse pomembnejša, je zelo jasen. O izkušnjah s tujimi gosti govori Gregor Jamnik, generalni direktor Best Western Premier Hotela Slon in predsednik Združenja hotelirjev Slovenije.

"Ne samo da povprašujejo, ali imamo to možnost. Gostje preprosto pridejo z električnim avtomobilom, nam predajo ključe in pričakujejo, da jih bo zjutraj pričakal avtomobil s polno baterijo. Sploh ne vprašajo, ker je zanje samoumevno, da ponujamo to možnost. In vso pravico imajo to pričakovati. Postavite se v vlogo gosta. Če pride z električnim avtomobilom iz Münchna, ima prazno baterijo. Dejstvo je, da jo mora napolniti. Lahko sedi na bencinski postaji, pije dolge kave in čaka. A če gre naslednje jutro na pot, mora biti spočit in potrebuje polno baterijo. Nikakor si ne želi, da bi zjutraj moral razmišljati, kje jo bo napolnil. Veste, hotelirji stremimo k stoodstotnemu zadovoljstvu gosta. Ko ta pri nas prenoči, ko nam zaupa intimo svojega spanja, prehranjevanja in umivanja, se moramo potruditi, da iz našega hotela odide tako zadovoljen, da se bo še vrnil. Če se usede v avtomobil in njegova baterija ni polna, bo ta slab občutek brez dvoma povezal s hotelom," Jamnik zelo jasno predstavi želje gostov.

Porsche Slovenija

Stroški? Nižji od koristi.

Hotelir, ki bo gostom zagotovil polnjenje, bo ne glede na število in pogostost polnjenj vsekakor precej bolj povečal prihodke kot odhodke, povezane s stroškom električne energije, namenjene polnjenju električnih avtomobilov. Naložba se vsekakor povrne, tudi zato ker hotel ali drug nastanitveni obrat s polnilnico za električna vozila pridobi svojevrstno oznako kakovosti, ki ga loči od drugih ponudnikov prenočitev. Gost lahko zaradi te storitve v ponudbi tudi prilagodi svojo pot ali izbere drugo končno destinacijo. Za prenočitev je pripravljen odšteti več, saj se tako lahko z električno energijo oskrbi po nižji ceni kot na javno dostopnih polnilnicah, morda celo brezplačno, če mu v hotelu to ponudijo.

Porsche Slovenija Hitro, strokovno, celovito

Ponujate nastanitve in bi radi gostom omogočili tudi dostop do elektrike za polnjenje električnih vozil? S ponudnikom celotne e-mobilnosti MOON lahko svetovanje, odločitev za primerno inštalacijo, namestitev in zagon polnilnice tudi v Sloveniji uredite na enem mestu. Če pa ste gost, ki si želi dodatno ponudbo za svoje vozilo, boste koristne informacije prav tako našli tukaj.

Pandemija zadnjih let je turizem postavila na glavo. Še nekaj časa bomo večinoma potovali z avtomobili. Med njimi pa bo vse več električnih in te bo treba polniti čim udobneje.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin