TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2011,
9.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anne Heche

Torek, 10. 5. 2011, 9.35

8 let

Anne Heche: od "žajfnic" do velikih vlog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriška igralka, režiserka in scenaristka Anne Heche, ki je bila že trikrat nominirana za emmyje, se v videoteki na SiOL TV predstavlja s filmom Ženskar (Spread).

Enainštiridesetletna igralka Anne Heche si je sloves ustvarila že na chicaški šoli Francis W. Parker School, saj je že pri 16 dobila pogodbo za snemanje CBS-ove "žajfnice" As the World Turns, vendar se je skupaj z mamo odločila, da bo raje najprej naredila šolo. Takoj po maturi je zaigrala v TV-nadaljevanki Another World, ki ji je prinesla nagrado emmy v kategoriji dnevnih oddaj. Leta 1991 je posnela zadnjo epizodo serije in skupaj z Jessico Lange pristala v igralski zasedbi televizijskega filma O Pioneers, ki je bila nominirana za zlate globuse. V igranem celovečernem filmu pa je debitirala kot Mary Jane Wilks v filmu Dogodivščine Huckleberryja Finna (1993), ki ji je postopoma prinesel večje vloge.

Nominacija za emmyja za vlogo od mamil odvisne mame

Največji met je dosegla z vlogo prijateljice Demi Moore v filmu Porotnica (The Juror), z Demi Moore in Cher je zaigrala tudi v odmevnem televizijskem filmu o splavu Če bi stene znale govoriti (If These Walls Could Talk, 1996), ki ga je delno tudi režirala. Preden se je pojavila v neodvisnem filmu Poti srca (Walking and Talking, 1996), je z Johnnyjem Deppom igrala v Donnieju Brascu (1997).

Borila se je z vulkanom v filmu Vulkan (1997) in se proslavila z vlogo predsednikove svetovalke v filmu Pasji dnevi (Wag The Dog, 1997) ter se pojavila v Vem, kaj ste storili lansko poletje (I Know What You Did Last Summer, 1997). Naslednje leto je s Harrisonom Fordom igrala v romantični komediji Šest dni, sedem noči in v slabo ocenjeni predelavi filma Psiho. Večkrat se je pojavila tudi v televizijski seriji Raztresena Ally, in sicer kot ekscentrična prijateljica Johna Caga. Igrala je tudi v broadwayski drami Dokaz, ki je bila nagrajena s Pulitzerjevo nagrado. Leta 2004 so jo nominirali za nagrado emmy za vlogo od mamil odvisne mame, ki zanemarja svojega otroka, v filmu Graciejina odločitev (Gracie's Choice). Zelo dobro so sprejeli njeno vlogo ob Nicole Kidman v filmu Rojstvo (Birth). Njen zadnji film je komedija Ženskar (Spread) z Ashtonom Kutcherjem.

"Ubije te, če ne sprejmeš svoje seksualnosti"

Anne Heche je med drugim igrala v filmih Narod prozaca, John Q, Auggie Rose, Tretji čudež in Vrnitev v raj .

Leta 2001 je Hecheva izdala avtobiografijo Call Me Crazy, v kateri navaja, da jo je oče zlorabljal. Oče je pozneje priznal svojo istospolno usmerjenost, nekaj let pozneje pa umrl zaradi posledic aidsa. Tudi njena sestra Susan Bergman je napisala knjigo o odnosu z očetom Anonimity (1998). "Veliko dam na iskrenost. Od smrti očeta sem se naučila, da te ubije, če ne sprejmeš svoje seksualnosti," je povedala za Cosmopolitan leta 1997.

Dogodki po ločitvi od Ellen DeGeneres so bili tako burni, da je igralka morala priznati, da ima velike psihične težave. Avgusta 2000 je tako dobesedno vdrla v neko hišo in se tam naselila. Ob prihodu policije je naznanila konec triletne zveze z DeGeneresovo in oznanila, da je bog in da bo vsakogar popeljala s seboj v nebesa. Njene blodnje je povzročila psihična bolezen v kombinaciji z ekstazijem, kot je pozneje priznala igralka sama. Vse pa naj bi izviralo iz mladostnih zlorab njenega očeta.

Ne spreglejte