Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2017,
8.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Natisni članek

Cannes zlata palma priporočila televizija film Telekom Slovenije DKino

Četrtek, 6. 4. 2017, 8.42

6 let, 7 mesecev

Aprila v videoteki DKino

Aprilska zgodba videoteke DKino: od zmagovalcev Cannesa do najnovejše Vojne zvezd

Vsebino omogoča Telekom Slovenije
Aprila v videoteki DKino

Aprila bodo ponudbo videoteke DKino obogatili najboljši evropski film leta, zadnja dva prejemnika zlate palme in drama Denzla Washingtona, ki je Violi Davis prinesla oskarja za stransko igralko, otroke pa bo zabavala najnovejša Disneyjeva animirana junakinja.


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Podzemlje: Krvave vojne (Underworld: Blood Wars)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Najnovejši, peti del priljubljene franšize s Kate Beckinsale v vlogi usodne vampirske bojevnice, ujete v večno vojno med krvoločnimi volkodlaki in izdajalskimi krvosesi.

Ujeta med dvema ognjema mora najprej zaščititi hčerko, katere krvi si želijo vampirji, nato pa z zaveznikoma skuje načrt, kako enkrat za vselej končati nesmiselne spopade.

Zakaj priporočamo ogled? Ker je Selena po vseh teh letih še vedno najbolj seksi filmska vampirka. Vampirji se dobro starajo oziroma se sploh ne.

Že na voljo v videoteki DKino!

Prava resnica (The Whole Truth)

Prava resnica | Foto:

Keanu Reeves in oskarjevka Renée Zellweger v kriminalni drami o odvetniku, ko svoji ovdoveli prijateljici obljubi, da njen najstniški sin Mike ne bo šel v zapor zaradi umora svojega premožnega očeta.

Mladenič sprva prizna zločin, toda med zaslišanjem privrejo na dan dokazi o tem, kakšen človek je bil v resnici njegov oče (Jim Belushi), v primer pa se poglobi tudi odvetnikova nova zagnana sodelavka (Gugu Mbatha-Raw).

Zakaj priporočamo ogled? Ker je to prvi celovečerec Zellwegerjeve po letu 2010 in ker je Reeves v Hudičevem odvetniku zastopal samega zlodeja, kar pomeni, da ima, milo rečeno, zanimive kliente.

Že na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Jonesova – Vohunska soseda (Keeping Up with the Joneses)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Akcijska komedija režiserja Superžura (2007) o zakoncih (Zach Galifianakis in Isla Fisher), ki odkrijeta, da sta njuna nova ultra-sofisticirana soseda, gospod in gospa Jones (Jon Hamm in Gal Gadot), v resnici vohuna.

Zakaj priporočamo ogled? Zaradi igralske zasedbe, ker so vohuni znova aktualni in ker je režiser Greg Mottola "zakrivil" eno najbolj smešnih komedij prejšnjega desetletja.

Že na voljo v videoteki DKino!

Dheepan

Dheepan | Foto:

S cansko zlato palmo nagrajena kriminalna drama Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) o treh šrilanških priseljencih, ki v Franciji iščejo priložnost za nov začetek.

Čeprav se med seboj komajda poznajo, si v eni od zanikrnih predmestnih sosesk poskušajo ustvariti novo življenje, sčasoma pa se izkaže, da so tudi pariške ulice svojevrstna bojišča in stare vojne rane se začnejo odpirati.

Zakaj priporočamo ogled? Potrebujete ob zlati palmi še kakšen drug razlog?

Že na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Ustvarjalci čarobnih animacij Ledeno kraljestvo in Zootropolis predstavljajo pustolovsko zgodbo o mladi princesi, ki želi rešiti svoj rajski polinezijski otok pred zloveščo nevarnostjo, zato se odpravi iskat bajeslovnega polboga Mauija.

Film, ki bo v videoteki DKino na voljo v sinhronizirani različici, se je potegoval za oskarja za najboljši animirani celovečerec in najboljšo izvirno filmsko pesem (Lin-Manuel Miranda za How Far I'll Go).

Zakaj priporočamo ogled? Ker so Disneyjevi animirani celovečerci – ta je že njihov 56. – še vedno sinonim za popolno otroško zabavo.

Že na voljo v videoteki DKino!

Toni Erdmann

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Winfried, postarani učitelj klavirja, ki s čudaškimi šalami rad spravlja okolico v zadrego, se nenadoma odloči, da bo z obiskom presenetil hčerko. To je nerodna poteza, saj je Ines resna in ambiciozna poslovna ženska, ki se kot korporativna strateginja ravno ukvarja s pomembnim projektom v Bukarešti.

Nominacija za tujejezičnega oskarja, senzacija zadnjega festivala v Cannesu in prejemnik petih najpomembnejših evropskih filmskih nagrad: za najboljši evropski film leta, režijo in scenarij (Maren Ade) ter igralca in igralko (Peter Simonischek in Sandra Hüller).

Zakaj priporočamo ogled? Ker je programski direktor Liffa Simon Popek Tonnija Erdmana označil za "ne samo najboljši film zadnjega leta, ampak morda kar desetih ali pa petnajstih let".

Že na voljo v videoteki DKino!

Upornik neodvisne države Jones (Free State of Jones)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Režiser filmov Seabiscuit in Igre lakote: Arena smrti Gary Ross predstavlja neverjetno resnično zgodbo o Newtonu Knightu (Matthew McConaughey) – drznem vojaku uporniške Konfederacije, ki je s pomočjo revnih kmetov in pobeglih sužnjev sredi sovražnega Misisipija ustanovil neodvisno državo, s katero se je boril proti tiraniji.

Zakaj priporočamo ogled? Zaradi talentirane ustvarjalne ekipe, tako tiste za kamero kot pred njo. Prejemniku oskarja za glavno vlogo v Klubu zdravja Dallas McConaugheyju v filmu družbo delata še novopečeni oskarjevec Mahershala Ali (Mesečina) in vedno bolj prepoznavna Gugu Mbatha-Raw (Lepotica in zver, Prava resnica).

Že na voljo v videoteki DKino!

Skrita lepota (Collateral Beauty)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Režiser komedij Hudičevka v Pradi, Marley in jaz ter Kako začiniti zakon predstavlja brezčasno zgodbo o iskanju novega smisla življenja po tragični izgubi.

Uspešnemu vodji oglaševalske agencije Howardu se ob smrti hčerke podre svet, v iskanju odgovorov pa začne pisati pisma Ljubezni, Času in Smrti. Prijatelji mu skušajo pomagati, toda Howard se vedno bolj zapira v svoj svet in nekega dne ga trojica, ki ji neprestano piše, dejansko začne obiskovati.

Zakaj priporočamo ogled? Zaradi izjemne  igralske zasedbe. Do solz vas bodo poskušali ganiti Will Smith, Keira Knightley, Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren in Naomie Harris.

Že na voljo v videoteki DKino!

Jaz, Daniel Blake (I, Daniel Blake)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Newcastle, Velika Britanija. Devetinpetdesetletni Daniel Blake, ki je vse življenje delal kot tesar, zaradi zdravstvenih težav zdaj prvič potrebuje pomoč države. Spoprijatelji se s Katie, mlado materjo samohranilko z dvema otrokoma, ki ji v mestu ravno dodelijo socialno stanovanje.

Daniel in Katie se znajdeta v birokratskem labirintu socialnih institucij, za katere se zdi, da v vseh prosilcih za pomoč vidijo le prevarante in lenuhe.

Zakaj priporočamo ogled? Ker je Ken Loach, neutrudni kronist delavskega razreda, za film o moči sočutja in solidarnosti v boju proti birokratski brezbrižnosti sistema z lanskega festivala v Cannesu odnesel svojo drugo zlato palmo.

Že na voljo v videoteki DKino!

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Nova zgodba pustolovske sage Vojna zvezd, postavljena v čas izvirne trilogije. Po vzpostavitvi tiranskega galaktičnega Imperija redki preostali pogumni bojevniki nadaljujejo upor, v svoje vrste pa rekrutirajo tudi mlado borko Jyn, katere odtujeni oče je eden ključnih snovalcev Zvezde smrti.

Zakaj priporočamo ogled?  Ker se bo filmsko vesolje Vojne zvezd še naprej neustavljivo širilo. Če sodimo po Rogue One, drugem najdonosnejšem filmu leta 2016, v pravo smer.

Že na voljo v videoteki DKino!

Ograje (Fences)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Družinska drama Denzla Washingtona spremlja afroameriškega družinskega moškega iz delavskega razreda, ki v 50. letih prejšnjega stoletja vzgaja svojega najstniškega sina, pri čemer se spopada z duhovi iz lastne preteklosti.

Film, ki ga je Washington posnel po scenariju in istoimenski, s Pulitzerjevo nagrado nagrajeni gledališki igri Augusta Wilsona, se je potegoval za štiri oskarje: za najboljši celovečerec leta, prirejen scenarij, glavnega igralca in stransko igralko (Viola Davis), Davisova pa je kipec tudi prejela.

Zakaj priporočamo ogled?  Ker je to Washingtonov daleč najboljši film v zadnjih letih.

Že na voljo v videoteki DKino!

Zakaj ravno on? (Why Him?)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Komedija  o tradicionalnem očetu Nedu, ki se z družino odpravi na prvi obisk hčerkinega fanta. Ležerni Laird je uspešen in premožen, toda njegova brezbrižna sproščenost v Nedu vzbudi nelagodje, zato se odloči, da bo poskušal končati njuno zvezo.

Zakaj priporočamo ogled?  Ker se bosta za vašo naklonjenostjo spopadla Bryan Cranston in James Franco.

Že na voljo v videoteki DKino!

Potniki (Passengers)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Režiser z oskarjem nagrajene Igre imitacije nas popelje v vesoljske širjave, na ladji, namenjeni proti oddaljeni koloniji. Med 120-letnim potovanjem se zgodi računalniška napaka, zaradi katere se novinarka Aurora in mehanik Jim zbudita iz hibernacije 90 let prezgodaj.

Preostanek življenja sta prisiljena preživeti v osami, med izogibanjem številnim smrtnim nevarnostim, ki prežijo iz vesolja, pa se z njima poigrajo tudi ljubezenska čustva.

Zakaj priporočamo ogled? Ker smo prepričani, da marsikdo med vami ne bi imel nič proti, če bi v vesolju obtičal z Jennifer Lawrence in Chrisom Prattom.

Film bo v videoteki DKino na voljo od sobote, 29. aprila.

Božična žurka v pisarni (Office Christmas Party)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Zvezdniška igralska zasedba (Jennifer Aniston, Jason Bateman, Olivia Munn, T. J. Miller, Kate McKinnon) v komediji o uslužbencih podjetja, ki poskušajo preprečiti zaprtje njihove poslovalnice tako, da pripravijo najboljšo božično zabavo vseh časov.

Z njo želijo pritegniti potencialno stranko in tako skleniti posel, ki bi njihovo podjetje postavil na noge, toda zabava hitro ubere nepričakovano pot.

Zakaj priporočamo ogled? Ker vam bo najnovejši film ustvarjalcev komedije Drkajva skupaj (Blades of Glory) pokazal, da lahko na božični zabavi uživate tudi aprila.

Že na voljo v videoteki DKino!

Infiltrator (The Infiltrator)

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Bryan Cranston v biografski kriminalni drami režiserja trilerjev Cena resnice in Drzna igra o tajnem agentu, ki se je v 80. letih prejšnjega stoletja vtihotapil v najnevarnejše mamilarske združbe.

Njegov največji izziv? V svoje spletke poskuša ujeti največjega vodjo tihotapcev mamil – razvpitega Pabla Escobarja. V filmu igrajo še Diane Kruger, John Leguizamo in Amy Ryan.

Zakaj priporočamo ogled? Ker vas verjetno zanima, kako se bo zvezdnik kultne serije Kriva pota izkazal na drugi strani zakona.

Že na voljo v videoteki DKino!

Čeprav vam ob vseh aprilskih novostih res ni treba čakati na maj, lahko že zdaj omenimo nekatere filme, ki bodo v videoteko DKino prispeli prihodnji mesec.

Aprila v videoteki DKino | Foto:

Michael Fassbender in Marion Cotillard vas bosta v akcijski domišljijski pustolovščini Asasinov nazor, ki so jo posneli po priljubljeni računalniški igri, popeljala v čas španske inkvizicije, mlade po srcu čaka vožnja s Pošastnimi tovornjaki, ljubitelji zgodovinskih filmov si bodo lahko ogledali suženjsko dramo Rojstvo naroda, v grozljivki Krogi se bo iz malih zaslonov znova priplazila srhljiva Samara, v akcijskem pustolovskem trilerju xXx: Reaktiviran pa se bo iz predčasne upokojitve vrnil Xander Cage v podobi hitrega in drznega Vina Diesla.


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Ne spreglejte