Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2024,
12.51

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Porsche Slovenija noad nakup avtomobila SUV Volkswagen VW Tiguan PR članek

Torek, 23. 4. 2024, 12.51

1 teden, 3 dni

Novi VW Tiguan – SUV, ki ste si ga vedno želeli

Oglasno sporočilo

Eleganten in dinamičen, predvsem pa impresiven. Z vseh strani. Zunaj in znotraj. Preverite, zakaj je novi Volkswagen Tiguan idealen avtomobil za številne voznike in sopotnike.

TN2495 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Novega Volkswagen Tiguana ne bo težko prepoznati. S svojo markantno podobo deluje zelo suvereno, kar boste opazili že, ko vam bo prvič prekrižal pot. Zasnova z novo zaprto mrežo hladilnika in velikimi prednjimi odprtinami za zajemanje zraka poudarja odlike vozila in poskrbi, da ima stilsko dovršen pustolovec jasno prepoznaven obraz, na katerem izstopajo dinamično prilagodljivi visokoločljivi (HD) matrični žarometi IQ.Light s prepoznavnim svetlobnim podpisom. Vanje vgrajenih 19 tisoč LED-diod navduši tudi, ko Tiguan miruje – s pozdravno funkcijo pred in po vsaki vožnji na tla projicirajo ustrezno animacijo. Celoto lepo zaokroži mišičasti zadek s prepoznavno LED-osvetljeno letvijo, ki poskrbi, da novi Tiguan naredi vtis z vseh strani. Vsebina pa je vsaj tako pomembna kot oblika.

Inteligenten in varen

Tiguan z letnico 2024 skrbi, da je vožnja udobna, sproščena in varna. Za oznako IQ.Drive se skrivajo inteligentni asistenčni sistemi, kot so proaktivni sistem za zaščito potnikov, zaviranje v sili Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev in dva opcijska sistema (Emergency Assist in Travel Assist). Emergency Assist se aktivira v primeru kritičnega zdravstvenega stanja, ko zazna, da voznik ne upravlja več vozila. Takrat najprej poskuša izzvati njegov odziv, če pa mu to ne uspe, pa zaustavi vozilo in prepreči morebitno nezgodo.

TN2493 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Novi Tiguan obvlada tudi delno avtomatizirano vožnjo, posebej na regionalnih in avtocestah. Opremljen s potovalno asistenco Travel Assist zagotavlja vozno udobje na najvišji ravni, saj vam pomaga v monotonih in utrudljivih voznih situacijah, namesto vas ohranja smer na voznem pasu in hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil. V kombinaciji z avtomatskim menjalnikom DSG je sproščena vožnja mogoča celo v zastojih in počasnih kolonah, saj prevzame breme počasnega premikanja (beri: stalnega speljevanja in zaviranja). Poleg tega sta v naboru funkcij sistema še prediktivni tempomat in asistenca za ovinke, ki prilagajata hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).

Tiguan_NF_Launch_Instant_Experience_Ad_2_CLEAN_Image_6_1200 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

K varni vožnji v nočnem času močno prispevajo že omenjeni HD-matrični žarometi IQ.Light. Novi Tiguan lahko na cestno površino projicira oznake, ki vozniku pomagajo pri vožnji po zožanih odsekih na avtocesti in izboljšajo vidljivost, obenem pa druge udeležence v prometu in prometne znake še precizneje izloči iz svetlobnega snopa dolgih luči.

Naelektren in elektrificiran

Ne le notranja prostornost, za dobro počutje voznika in potnikov je odlično poskrbljeno z infozabavnimi sistemi in povezljivostjo. Visokoločljivostni zaslon z merilniki Digital Cockpit Pro se hvali z diagonalo 26 centimetrov (10,2 palca), vse hvale vredna pa je njihova prilagodljivost prikaza informacij in navigacije individualnim željam voznika. Za doplačilo lahko dobite tudi projicirni sistem, ki ključne informacije o vožnji projicira na vetrobransko steklo, tako da vam ni več treba umikati pogleda s ceste.

Sopotnike bo razveseljeval velik zaslon na dotik, katerega diagonala meri 32,8 ali celo razkošnih 38,1 centimetra in lahko s pomočjo sodobnih aplikacij skrbi za digitalno razvedrilo in zabavo. Priporočamo vam, da novega Tiguana opremite še z dostopno točko za WLAN, in tako bo stabilna internetna povezava na voljo vsem potnikom, ki jim tudi na daljših poteh ne bo dolgčas. Da boste do vsakega novega cilja prispeli varno in zanesljivo ter po optimalni poti, pa bodo poskrbele navigacijske storitve iz paketa VW Connect Plus, saj obvladajo tudi prometne informacije v realnem času.

TN2428 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Pretakanje digitalnih vsebin in spletni radio omogočata pameten dostop do razvedrilnih vsebin: uživajte v poslušanju svoje najljubše glasbe, digitalnih radijskih postaj in podcastov, ne glede na to, kje ste. Upravljanje je po zaslugi drsnikov in površin na dotik nadvse intuitivno.

Napredna elektrifikacija se lahko skriva tudi pod motornim pokrovom. Novega Tiguana lahko poganja bencinski, dizelski ali pa hibridni pogonski sklop. Volkswagen je Tiguana elektrificiral s sodobnim priključno-hibridnim pogonom v različicah z 204 ali 272 KM sistemske moči. Obe premoreta tehnologijo hitrega DC-polnjenja, Tiguan eHybrid pa lahko po zaslugi zmogljivejše vgrajene baterije zdaj prevozi do sto kilometrov s hitrostjo do 140 kilometrov na uro izključno na elektriko, tj. brez lokalnih emisij. Vizualno naelektren športni terenec, ki blesti na področju vsestranske uporabnosti, je tako postal spodobno elektrificiran.

TN2420 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Piko na i pa postavi t. i. gumb za doživetje vožnje. Zgolj pritisk nanj in izbira enega izmed prednastavljenih programov Atmospheres lahko prilagodi več nastavitev hkrati – od ambientne osvetlitve in predvajanja glasbe do klimatske naprave. Kot da bi se med vožnjo presedli v drug Volkswagnov avtomobil! Tako v enem vozilu dobite poslovni avtomobil, družinski avtomobil in celo vozilo s pridihom športnosti, če tako želite. Da, novi Tiguan je vsekakor vozilo, pripravljeno na naslednje desetletje.

Naročnik oglasnega sporočila PORSCHE SLOVENIJA, D. O. O.

Ne spreglejte