Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2019,
21.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,78

8

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 14. 4. 2019, 21.15

5 let

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 27. KROG

Kronaveter rešil Olimpijo, čudežen preobrat Krškega, silovit začetek Mure #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,78

8

Olimpija Aluminij | Olimpija je pred maloštevilnim občinstvom premagala Aluminij z 2:0. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Olimpija je pred maloštevilnim občinstvom premagala Aluminij z 2:0.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije pod vodstvom novega stratega Safeta Hadžića stežka ugnali Aluminij. Vodilni Maribor, ki je v sobotnem derbiju ugnal Domžale, beži zmajem za 12 točk. Mura je v pičlih štirih minutah razorožila Celje in nadaljevala izvrsten spomladanski niz, Krško pa je v derbiju začelja pokvarilo načrte Gorici in njenemu novemu trenerju Saši Kolmanu. Najvišjo zmago kroga je proslavljal Rudar, in sicer nad Triglavom.

V sklepnem dejanju 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije, s katerim se je uradno končala tretja četrtina prvenstvene sezone, jo je Krško zagodlo Gorici. Zadnjeuvrščeni Posavci so kljub zgodnjemu vodstvu vrtnic, ki jih je prvič vodil Saša Kolman, zmogli dovolj moči za preobrat, s katerim so zaostanek za štirikratnimi prvaki na lestvici znižali na šest točk razlike.

Gorico je v 8. minuti v vodstvo popeljal visoki branilec Žiga Lipušček, nato pa je rezultat ob koncu prvega polčasa z bele točke izenačil Ante Vukušić. Zmago je Krškemu z natančnim strelom z razdalje zagotovil njegov rojak in soimenjak Ante Kordić.

Zadetek Anteja Kordića, ki je odločil o zmagovalcu v derbiju začelja v Novi Gorici:

Gostitelji so tekmo končali brez izključenega Mattea Tomička, na tribune pa je moral zaradi pretiranih protestov tudi strateg Kolman, ki je na vročem severnoprimorskem stolčku nasledil donedavnega "šefa" Nermina Bašića.

"Gasilec" Hadžić se je vrnil z zmago, Aluminij jezen na sodnika

Safet Hadžić se je vrnil na klop Olimpije z zmago. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Safet Hadžić se je vrnil na klop Olimpije z zmago. Foto: Matic Ritonja/Sportida V Stožicah se je na dvoboju med Olimpijo in Aluminijem, ki se bosta 23. aprila v Ljubljani pomerila še na pokalnem izzivu, zbralo zgolj 400 gledalcev. Navijaška skupina Green Dragons je nezadovoljstvo z (nedavnimi) odločitvami vodstva in zelo pogostimi menjavami trenerja izrazila s transparentom, na katerem je pisalo "Vsak teden nova vizija, rezultat je apatija," v enajsterici gostiteljev pa sta se pod vodstvom Safeta Hadžića znašla tudi izkušena "povratnika" Rok Kronaveter in Marko Putinčanin.

Kronaveter je v prvem polčasu stresel okvir vrat, pri gostih pa je najlepšo priložnost zapravil Matic Vrbanec. Kidričani so v nadaljevanju zaigrali še bolj napadalno, zapravili kar nekaj priložnosti, v 59. minuti pa od sodnika zahtevali strel z bele točke. Dragoslav Perić je brez razmišljanja odmahnil z roko. 

Sporna sodniška odločitev v 59. minuti, ki je razburila goste iz Kidričevega:

Bi moral sodnik po tem, ko je žoga zadela v roko Jana Andrejašiča, pokazati na belo točko?

  • Da.
    75,04 %
    520 glasov
  • Ne.
    24,96 %
    173 glasov
Oddanih 693 glasov

Olimpija se je znašla v težavah, a je nato Kronaveter mojstrsko zaposlil Maria Jurčevića, ta pa je v 79. minuti poskrbel za vodstvo gostiteljev.

Prvi zadetek Olimpije po prekrasni akciji Kronavetra in Jurčevića:

V izdihljajih srečanja je po hudi napaki obrambe gostov vodstvo podvojil Kronaveter in z 12. zadetkom v tej sezoni zaznamoval zmago, s katero se je na vroči stolček Olimpije vrnil "dežurni gasilec" Hadžić. Ta je po tekmi priznal, da je bila igra Olimpije v krču, a je v tem trenutku najpomembnejša zmaga. Maribor ima pred največjimi tekmeci iz Ljubljane 12 točk prednosti.

Safet Hadžić
Sportal Nov veter je v Olimpijo prinesel duh slovite Barcelone #video

Sanjski začetek Mure, Obradović znova nepremagan

Črno-beli iz Murske Sobote nadaljujejo izjemen niz v prvenstvu. Na zadnjih petih tekmah so neporaženi, od mogočih 15 so osvojili kar 13 točk in se povsem približali tretjeuvrščenim Domžalam, vratar Matko Obradović pa je v tem obdobju ohranil mrežo nedotaknjeno. Mura ni prejela zadetka v prvenstvu že 464 minut!

Zadetek Alena Kozarja v 48. sekundi srečanja:

Tokrat je v Celju pred velikim številom svojih navijačev, ki so pripotovali v knežje mesto iz Prekmurja, zmagala z 2:0. Oba zadetka je dosegla že v uvodnih štirih minutah. V 48. sekundi je izbrance Anteja Šimundže s strelskim prvencem sezone v vodstvo popeljal kapetan Alen Kozar, na 2:0 pa je hitro povišal Nino Kouter. Ekspresno vodstvo je šokiralo Celjane, ki v nadaljevanju niso znali prelisičiti obrambe gostov, v 87. minuti pa ostali še brez izključenega Tadeja Vidmajerja.

Gorica Miran Burgić Saša Kolman
Sportal Gorica zamenjala trenerja, mladi Bosanec zapušča vrtnice

Maribor do zmage popeljal neuničljivi Tavares

Derbi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru ni navdušil. Domžalčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, na koncu pa vseeno Ljudski vrt zapustili brez točkovnega izkupička. Po dveh zaporednih zmagah so tokrat doživeli poraz zaradi avtogola Gabra Dobrovoljca v izdihljajih tekme, potem ko je v lastno mrežo žogo preusmeril po ostri podaji kapetana Maribora Marcosa Tavaresa.

Akcija, ki je odločila obračun v Ljudskem vrtu:

Še tretja zaporedna ničla Triglava

Velenjčani so po štirih tekmah brez zmage slavili v Kranju in Triglavu prizadejali tretjo zaporedno ničlo. | Foto: Vid Ponikvar Velenjčani so po štirih tekmah brez zmage slavili v Kranju in Triglavu prizadejali tretjo zaporedno ničlo. Foto: Vid Ponikvar

V Kranju sta se srečali ekipi, ki sta v prejšnjem krogu doživeli visoka poraza. Velenjčani so proti Celjanom izgubili z 0:3, Kranjčani pa so se iz Domžal vrnili s pol ducata zadetkov v mreži. V pomembnem obračunu v boju za izognitev predzadnjemu (in zadnjemu) mestu so bili boljši knapi, ki so še tretjič v sezoni premagali Gorenjce, hkrati pa vpisali svojo prvo zmago po štirih tekmah (dva remija, dva poraza).

Pri knapih je z dvema zadetkoma blestel Žiga Škoflek, s podajo in zadetkom pa se je izkazal tudi rabelj Olimpije Milan Tučić. Četrti zadetek so si zabili Kranjčani, ki so tekmo končali z deseterico in imajo po novem tudi najslabšo obrambo lige, zabili sami. 

Lep protinapad in zadetek Rudarja:

 

Sportal Rasizem: V slovenskem nogometu to doživljamo vsak konec tedna #video
naj najvijač
Sportal V igri za naslov najboljšega navijača trije, med njimi ni Olimpije #video

Najboljši strelci:

14 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
12 - Rok Kronaveter (Olimpija)
11 - Luka Majcen (Triglav), Rok Sirk (Mura), Luka Zahović (Maribor)
10 - Jan Mlakar (Maribor), Milan Tučić (Rudar), Andres Vombergar (Olimpija) 
- Senijad Ibričić (Domžale), Shamar Nicholson (Domžale), Francesco Tahiraj (Aluminij)
- Dino Hotić (Maribor), Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija), Marcos Tavares (Maribor)
...

Poročila s tekem:

Fotogaleriji:

Olimpija : Aluminij (foto: Matic Ritonja/Sportida):

Fotogalerija
1 / 40

Triglav : Rudar (foto: Vid Ponikvar):

 
Fotogalerija
1 / 26

Video vrhunci tekem:

Gorica : Krško 1:2

Olimpija : Aluminij 2:0

Celje : Mura 0:2

Maribor : Domžale 1:0

Triglav : Rudar 0:4

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte