Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
12. 4. 2019,
19.08

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

12

Natisni članek

Robert Pevnik Milan Mandarić Safet Hadžić NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 12. 4. 2019, 19.08

5 let

Edini pogoj Safeta Hadžića je bil, da ne bo gasilec

Nov veter je v Olimpijo prinesel duh slovite Barcelone #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

12

Safet Hadžić | Safet Hadžić upa predvsem na to, da bo tokrat v Olimpiji lahko delal dolgoročno. | Foto Vid Ponikvar

Safet Hadžić upa predvsem na to, da bo tokrat v Olimpiji lahko delal dolgoročno.

Foto: Vid Ponikvar

"Moj edini pogoj je bil, da ne bom več gasilec," je po popoldanskem treningu NK Olimpije povedal njen novi trener Safet Hadžić, ki je spregovoril prvič, odkar se je vrnil na klop Ljubljančanov. Med navijači zelo priljubljeni trener je s seboj pripeljal tudi nov strokovni štab. V njem je zanimivo ime. Hrvat Nikica Milenković, ki je pred leti v nogometni šoli Barcelone sodeloval z nekaterimi slovitimi imeni iz nogometnega sveta.

Robert Pevnik
Sportal Nov dan, nova trenerska žrtev Mandarića in star izhod v sili

"Dober dan, še tretjič," nas je po koncu petkovega popoldanskega treninga – prvega, odkar je bil uradno imenovan kot naslednik Roberta Pevnika – v smehu pozdravil Safet Hadžić in seveda namignil na dejstvo, da je trener Olimpije postal še tretjič v zadnjem obdobju (in četrtič skupno), a tokrat z nekoliko drugačnim statusom.

"Moj edini pogoj je bil, da ne bi bil več rad gasilec, kot ste me poimenovali v medijih, ampak si želim dela dolgoročno. S predsednikom sva se dogovorila, da bom trener do konca sezone, potem pa bom, če bo vse tako, kot smo si zamislili, svoje delo nadaljeval. O denarju se sploh nisva pogovarjala," je Hadžić predstavil vsebino dogovora, ki ga je sklenil z Milanom Mandarićem. S predsednikom Olimpije, pri kateri smo ga do danes naslavljali s strokovnim vodjo mladinskega pogoja, ima pogodbo že od prej sklenjeno za dve leti, a dobro ve, da to, v Stožicah zagotovo ne, ne pomeni prav veliko.

Statistika Safeta Hadžića na klopi Olimpije:

Zmage: 6
Remiji: 8
Porazi: 8
Razlika v zadetkih: 26:28

Najbolj si želi, da bi lahko delal dolgoročno

"Zanima me predvsem, da napredujemo in se igralci dvignejo. Da začnejo zmagovati. Ne morem reči, da Robert Pevnik ni naredil veliko, postoril je ogromno. Jaz bom zdaj poskušal nadaljevati njegovo delo. Veste pa, kako je pri Olimpiji. Vsaka tekma je pomembna. Na vsaki moraš zmagati. Naredil bom vse, da mi to uspe," je še povedal Hadžić.

Ljubljančan bo v svojem tretjem mandatu na klopi Olimpije debitiral na nedeljski tekmi proti Aluminiju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ljubljančan bo v svojem tretjem mandatu na klopi Olimpije debitiral na nedeljski tekmi proti Aluminiju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Jaz sem si seveda želel biti trener, a še bolj kot tega si želim, da bi lahko ne samo jaz, ampak tudi kdo drug, če bi bil na mojem mestu, delal dolgoročno. Ne glede na vse pa sem jaz uslužbenec kluba in moram to, kar mi reče predsednik, tudi narediti," nam je še povedal 50-letni Ljubljančan, ki je svoj pečat v Olimpiji pustil tudi kot nogometaš.

Delo je že začel, prvi izziv na igrišču pa ga čaka v nedeljo, ko v Stožice v 27. prvenstvenem krogu Prve lige Telekom Slovenije prihaja Aluminij iz Kidričevega. Nasprotnik, s katerim se državni in pokalni prvaki potegujejo za finale v pokalnem tekmovanju. Na prvi tekmi so v gosteh zmagali z 2:1, tako da so zelo blizu uvrstitve v veliki finale, v katerem je Hadžić z Olimpijo že igral. V prvem mandatu na njeni klopi, ko jo je prek Maribora popeljal v finale, v katerem je potem izgubil proti Domžalam z 0:1.

Do konca prvenstvene dirke, v kateri trenutno za vodilnim Mariborom zaostaja za 12 točk, ga sicer čaka še deset tekem. Zaostanek je visok, a ne neulovljiv, pravi povratnik na klop slovenskih prvakov.

Nejc Vidmar
Sportal Dobra novica za navijače Olimpije: s kapetanom ni nič hujšega

Nad naslovom še ni obupal

"Cilj je predvsem, da na vsaki tekmi zmagamo. Če bo tako, potem se bomo borili za vrh. Dokler bodo obstajale teoretične možnosti, bomo na vrhu poskušali uloviti tudi Maribor. Če nam ne bo uspelo, se bomo poskušali v Evropo uvrstiti prek pokala oziroma tako, da bomo v prvenstvu zasedli drugo mesto," je nadaljeval Hadžić in dodal, da bo poskušal nadaljevati tudi vizijo z mladimi nogometaši, ki vse bolj trkajo na vrata članskega moštva.

Še vedno verjame, da lahko na lestvici ujame tudi Maribor. V vlogi trenerja Olimpije ima proti najuspešnejšem slovenskem klubu sicer pozitiven izkupiček. Enkrat je zmagal in dvakrat remiziral. Izgubil še ni. | Foto: Vid Ponikvar Še vedno verjame, da lahko na lestvici ujame tudi Maribor. V vlogi trenerja Olimpije ima proti najuspešnejšem slovenskem klubu sicer pozitiven izkupiček. Enkrat je zmagal in dvakrat remiziral. Izgubil še ni. Foto: Vid Ponikvar

"Kar nekaj jih je priključenih delu s člansko ekipo. Poskušali jih bomo še naprej uvajati v moštvo in nadaljevati delo, ki smo ga že začeli. To ne pomeni samo dejstva, da bodo zaigrali, ampak tudi to, kako se bodo razvijali skozi delo na treningih. Z njimi je treba delati dolgoročno, bodo pa vsekakor zraven," je mladim sporočil Hadžić, ki je s seboj pripeljal tudi nov strokovni štab.

Olimpija ima novega trenerja (video: Planet):

Vse tekme Safeta Hadžića na klopi Olimpije:

- Prvo obdobje:
1. julij 2010 (kvalifikacije za ligo Europa, 1. krog, prva tekma): 
Olimpija : Široki Brijeg 0:2

10. julij 2010 (kvalifikacije za ligo Europa, 1. krog, prva tekma): 
Široki Brijeg : Olimpija 3:0

18. julij 2010 (prvenstvo, 1. krog sezone 2010/11):
Olimpija : Rudar Velenje 1:3

25. julij 2010 (prvenstvo, 2. krog sezone 2010/11):
Olimpija : Gorica 2:2

2. avgust 2010 (prvenstvo, 3. krog sezone 2010/11):
Olimpija : Nafta 0:1

14. avgust 2010 (prvenstvo, 4. krog sezone 2010/11):
Celje : Olimpija 1:1

22. avgust 2010 (prvenstvo, 5. krog sezone 2010/11):
Olimpija : Koper 1:2

 

-Drugo obdobje:
5. april 2017 (polfinale pokala, prva tekma):
Olimpija : Maribor 2:1

9. april 2017 (prvenstvo, 28. krog sezone 2016/17):
Celje : Olimpija 1:1

12. april 2017 (polfinale pokala, druga tekma):
Maribor : Olimpija 1:1

17. april 2017 (prvenstvo, 29. krog sezone 2016/17):
Olimpija : Radomlje 1:1

23. april 2017 (prvenstvo, 30. krog sezone 2016/17):
Krško : Olimpija 0:1

29. april 2017 (prvenstvo, 31. krog sezone 2016/17):
Olimpija : Maribor 0:0

7. maj 2017 (prvenstvo, 32. krog sezone 2016/17):
Rudar : Olimpija 4:2

13. maj 2017 (prvenstvo, 33. krog sezone 2016/17):
Olimpija : Domžale 3:1

16. maj 2017 (prvenstvo, 34. krog sezone 2016/17):
Koper : Olimpija 1:1

21. maj 2017 (prvenstvo, 35. krog sezone 2016/17):
Gorica : Olimpija 1:0

27. maj 2017 (prvenstvo, 36. krog sezone 2016/17):
Olimpija : Aluminij 1:0

31. maj 2017 (pokal, finale):
Domžale : Olimpija 1:0

 

- Tretje obdobje:
26. avgust 2018 (prvenstvo, 6. krog sezone 2018/19):
Domžale : Olimpija 1:2

30. avgust 2018 (liga Europa, druga tekma play-offa):
Spartak Trnava : Olimpija 1:1

2. september 2018 (prvenstvo, 7. krog sezone 2018/19):
Olimpija : Rudar 5:0

Prišel je človek iz najbolj slovite nogometne šole na svetu

Za zdaj je znano, da je trener vratarjev postal nekdanji vratar Maribora in številnih tujih klubov Dino Šeremet. Veliko bolj zveneče je ime trenerja, ki si ga je Hadžić izbral za svojega pomočnika.

Mura, Olimpija
Sportal Maribor lahko pripravlja proslavo, Robert Pevnik že nekdanji trener Olimpije?

To ne bo nekdanji kapetan Olimpije Milan Anđelković, čigar ime so v zadnjih dneh omenjali nekateri mediji, ampak Nikica Milenković. Nekdanji dolgoletni branilec Rijeke, pri kateri je nekaj časa opravljal tudi vlogo športnega direktorja, in še nekaterih klubov.

Zanimivo je predvsem to, da je v obdobju svoje trenerske poti delal tudi v Barceloni. Med letoma 1996 in 1999 je bil trener v najbolj sloviti nogometni šoli na svetu, La Masii, v kateri so se kalili številni zvezdniki svetovnega nogometa, kot so Lionel Messi, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Carles Puyol, Sergio Busquets, Gerard Pique, Victor Valdes, Cesc Fabregas, tudi Josep Guardiola, ki je globok pečat v nogometu pustil tako v vlogi igralca, še bolj pa kot trener …

Človek, ki je pomagal ustvariti Xavija in Iniesto

La Masia je nogometu dala že številna znana imena. | Foto: Getty Images La Masia je nogometu dala že številna znana imena. Foto: Getty Images "Z Nikico se poznava že dlje časa in že dlje časa tudi sodelujeva. Zelo mu zaupam, zato sem ga poklical. Verjamem, da bo v klub prinesel modernejši koncept in nadgradil našo igro," je o Nikici Milekoviću povedal Hadžić in povedal, kako in zakaj je izkušenega Hrvata, ki sicer živi v Barceloni, pripeljal v Ljubljano.

Milenković je bil v Barceloni med letoma 1992 in 1996, ko je bil trener slovitega katalonskega nogometnega velikana legendarni Nizozemec Johan Cruijff. V tem obdobju je treniral tudi tako slovita nogometna imena, kot je rekorder po številu nastopov v majici Barcelone Xavi Hernandez, bedel pa tudi nad nogometnim vzponom Andresa Inieste, legendarnega nekdanjega kapetana Carlesa Puyola in vratarja Barcelone v času njenih največjih uspehov izpred nekaj let Victorja Valdesa.

Med treningom je bil zelo glasen, v uho pa smo ujeli tudi nekaj zgodbic o tem, kako je bilo, ko je sodeloval s tako slovitimi imeni, ki jih je razlagal nogometašem Olimpije. "Igralec postajaš na takšnih, neravnih terenih. Xavi je lahko žogo ustavil tudi na njivi, če je bilo treba," je govoril in ciljal pomožno igrišče štadiona v Spodnji Šiški, na katerem so trenirali Ljubljančani. Po koncu vadbe, ko smo mu pod nos pomolili diktafon, je bil precej manj zgovoren. "Govoril bom, ko bomo kaj naredili. Za zdaj pa še ne bi. Brez zamere, ampak hvala," nam je prijazno odvrnil in nas prosil, naj ga niti ne fotografiramo.
NŠ Mura NK Olimpija PLTS
Sportal Olimpija spet ni zmagala

pasica | Foto:

Ne spreglejte