SiolNET. Sportal Wings for Life World Run
Vsebino omogoča Renault Slovenija

Video: Gregor Goršič, Dean Gostimirovič, Planet TV

Foto: Grega Valančič / Sportida

  • Messenger
  • Messenger
Wings for Life World Run

Neverjetno tretje mesto v globalnem merilu

Vsebino omogoča Renault Slovenija

Video: Gregor Goršič, Dean Gostimirovič, Planet TV

Foto: Grega Valančič / Sportida

V ekipi #Passion4life je bilo na letošnjem Wings for Life World Run kar 506 tekačev, od tega jih je 449 teklo v daleč največji slovenski ekipi. Skupno so zasedli neverjetno tretje mesto. Za vsak njihov kilometer pa je Renault namenil dodaten evro donacije fundaciji Wings For Life Foundation.

VIDEO:

[video: 62880 / ]

Med 155.288 tekači, ki so na 111 lokacijah po vsem svetu hkrati tekli na četrtem globalnem dobrodelnem teku Wings for Life World Run, je bilo tudi 506 tekačev največje slovenske ekipe Passion4Life. Vseh skupaj, ki so ob 13. uri štartali v Ljubljani, je bilo več kot štiri tisoč.

Renaultova ekipa je po podatkih organizatorjev v Ljubljani skupaj naredila 7.230,81 kilometra. V globalnem merilu so tako zasedli neverjetno tretje mesto med ekipami. To pomeni, da se je v fundacijo Wings for Life steklo natanko toliko dobrodelnih evrov. Povprečna razdalja vsakega člana ekipe je bila 16,10 kilometra.

Za primerjavo: lani je ekipa zasedla četrto mesto in skupaj zbrala 3.910,03 evra.

Letos zbrali 6,8 milijona evrov

wings for life passion4life renault Grega Valančič Celoten izkupiček od prodaje štartnin je namenjen fundaciji Wings for Life, ki se ukvarja z raziskavami hrbtenjače ter kliničnimi študijami na priznanih univerzah in inštitutih po vsem svetu. Tekači so do zdaj zbrali že več kot 13,8 milijona evrov in pretekli več kot 2,8 milijona kilometrov.

Letošnji tekači so za fundacijo skupno namenili 6,8 milijona evrov.

Več utrinkov s teka v fotogaleriji:

1 / 31
2 / 31
3 / 31
4 / 31
5 / 31
6 / 31
7 / 31
8 / 31
9 / 31
10 / 31
11 / 31
12 / 31
13 / 31
14 / 31
15 / 31
16 / 31
17 / 31
18 / 31
19 / 31
20 / 31
21 / 31
22 / 31
23 / 31
24 / 31
25 / 31
26 / 31
27 / 31
28 / 31
29 / 31
30 / 31
31 / 31

Izjemno pozitivno vzdušje

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Na teku v Ljubljani je ves čas vladalo enkratno vzdušje, ki ga je s pozitivnimi vibracijami dodatno spodbujal DJ Jamirko.

Spremenile so se oblike športa

wings for life passion4life renault Grega Valančič

"S štiri leta starim sinom sem pred tekom preživel izjemno umirjen dopoldan na vrtu," je povedal David Razboršek, sicer ročni kolesar, ki se je teka udeležil v okviru ekipe Passion4Life kot predstavnik zavoda Vozim.

Športna poškodba pred desetimi leti ga je prikovala na invalidski voziček, to pa ga ni odvrnilo od aktivnega ukvarjanja s športom.

"Šport je bil v mojem življenju vedno prisoten, le oblike aktivnosti so se malce spremenile," je dodal in se odpravil na štart. "Navdušen sem nad jasnim ciljem svetovnega teka in fundacije Wings for Life. To tistim, ki imamo poškodbo hrbtenjače, zelo veliko pomeni."

David Razboršek je z ročnim invalidskim vozičkom prevozil 19,64 kilometra.

Mislimo drug na drugega

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Tudi voditeljica in igralka Ula Furlan Molk je tekla za dober namen. "Tečem tudi zaradi lastnega boljšega počutja in krasnih soambasadorjev v ekipi Passion4Life. Širimo zavest, da je treba misliti drug na drugega," je pred tekom povedala Ula, ki si je želela teči vsaj do Domžal, torej deset kilometrov. Navdušena nad treningi pod taktirko trenerja Dejana Lenarta se je kar malo zaljubila v šport.

"Že eno uro smo tukaj, energija je vedno boljša. Še malo, pa se bo 'mašina' prižgala," je navdušeno čakal na štart Rok Terkaj, prav tako ambasador ekipe Passion4Life.

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Hvaležno teče, ker lahko

"Tečem, ker lahko. Zelo sem hvaležen, da so moje noge popolnoma funkcionalne. Tečem za tiste, ki ne morejo. Dogodek je res super in vesel sem, da sem del tega," pa je povedal deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak.

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Zasledovalno vozilo Renault Kadjar je tudi letos vozil profesionalni voznik relija Aleks Humar. "Med vožnjo je treba biti zelo zbran. Zanimivo je videti tekače in njihove odzive, ko jih med tekom prehitiš. Ves čas vožnje je pestro," je povedal Aleks Humar.

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Tekače pozdravili sonce, dež in toča

"Štart je bil fantastičen, na progi smo imeli najprej sonce, potem tudi dež, a so tekači kljub temu vsi dobre volje. Pomembno je, da smo imeli vsi nasmeh na obrazu," je po teku povedal tekaški trener ekipe Passion4Life Dejan Lenart iz studia Happy Gym.

wings for life passion4life renault Grega Valančič

V ekipi Passion4Life je tudi Žiga Breznik, ki je na invalidskem vozičku od prometne nesreče pred 22 leti. Na ročnem invalidskem vozičku je na Wings for Life World Run prevozil 15 kilometrov. "Pričakoval sem deset kilometrov, saj nisem veliko treniral, zato sem kar malo presenečen," je po deževnem dnevu na progi povedal Žiga Breznik.

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Neslo nas je kot na krilih

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Z njim na progi je bil tudi Rok Istenič, predstavnik podjetja Renault Slovenija, ki je tek končal po 19 kilometrih: "Povsem navdušen sem nad dogodkom in udeležbo naše ekipe. Neslo nas je kot na krilih. Skupno smo naredili precej več kilometrov kot lani."

wings for life passion4life renault Grega Valančič

Z neverjetno razdaljo 92 kilometrov se je med globalne zmagovalce 4. globalnega teka Wings for Life World Run zapisal Šved Aaron Anderson, ki je na invalidskem vozičku postavil rekord teka. Tekel je v Dubaju.

Zmagovalka v globalnem merilu je Poljakinja Dominika Stelmach (68 km), ki je tekla v Čilu.

Med tekači je bil najboljši Poljak Bartosz Olszewski, ki je 88 kilometrov pretekel v Milanu.

V Ljubljani je med dekleti s 40 pretečenimi kilometri slavila 19-letna Eva Zorman, v moški konkurenci pa ruski tekač Ivan Motorin. Pretekel je 62 kilometrov.

Častni pokrovitelj teka, slovenski predsednik Borut Pahor, je pretekel 21 kilometrov.

Preberite še:

"Treba je poljubiti vsako sekundo in gib, ki ga imamo na voljo"

Njihove noge bodo korake spreminjale v denar

"Uresničili so mi dolgoletno tiho željo"

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin