Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2017,
15.45

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Renault Slovenija

Foto: Vid Ponikvar in Renault Slovenija

Natisni članek

Renault advertorial tek Wings for Life World Run Passion4Life Ula Furlan Molk

Sreda, 3. 5. 2017, 15.45

2 meseca, 2 tedna

Wings for Life World Run

"Treba je poljubiti vsako sekundo in gib, ki ga imamo na voljo"

Vsebino omogoča Renault Slovenija

Foto: Vid Ponikvar in Renault Slovenija

Ula Furlan Molk se je pridružila največji slovenski ekipi, ki bo tekla na globalnem dobrodelnem teku Wings for Life World Run. Renaultova ekipa Passion4Life je z Ulo Furlan Molk v svojih vrstah pridobila igrivost in neskončno veselje do življenja.

ula furlan passion4life wings for life | Foto:

Tek Wings For Life World Run, ki se bo na šestih celinah odvijal 7. maja, bo na ljubljanske ulice privabil tudi več kot 400 članov Renaultove tekaške ekipe Passion4Life, ki se ji je pridružila tudi voditeljica, igralka in model Ula Furlan Molk. Tek sicer ni njen priljubljen način rekreacije.

Nad dobrodelno noto projekta Wings For Life World Run pa je tako navdušena, da se je povabilu takoj odzvala. Že na skupnih treningih ekipe Passion4Life namreč vlada tako pozitivno vzdušje, da ni nobenega dvoma, da bodo tudi na glavnem teku premagali vse ovire in do zadnjega koraka tekli za tiste, ki tega ne zmorejo.

Ena najusodnejših poškodb, ki lahko doletijo človeka, je poškodba hrbtenjače.

Wings For Life World Run | Foto: Renault se je odločil, da bo za vsak pretečeni kilometer ekipe Passsion4Life neprofitni dobrodelni organizaciji Wings For Life dodatno daroval še po en evro in tako pokazal, da si dejavno prizadeva za plemeniti cilj – pozdraviti poškodbe hrbtenjače ali pa vsaj doseči, da bo življenje z njimi relativno znosno.

Tečete lahko tudi z aplikacijo

aplikacija wings for life | Foto: Ne glede na to, kje ste, ste 7. maja z aplikacijo Wings for Life World Run in njenim zasledovalnim vozilom lahko del globalnega gibanja, ki pomaga pri iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Posamezniki in organizacije po vsem svetu pripravljajo organizirane teke z aplikacijo, kjer se skupine srečajo na lokacijah, ki so si jih izbrali, in tečejo istočasno z ostalimi, torej 7. maja.

Aplikacija Wings for Life World Run je na voljo za iOS in Android pametne telefone in je idealna, če želite teči po svoji trasi, pa vseeno tekmovati ob istem času kot vsi drugi po svetu, deliti svojo izkušnjo z virtualnim zasledovalnim vozilom in videti svoje ime na globalni razvrstitvi rezultatov.

Aplikacijo si lahko prenesete tukaj: GooglePlay in iTunes.

Lepa rdeča nit projekta jo navdušuje

wings for life passion4life renault | Foto:

Kaj vas je prepričalo, da ste se pridružili Renaultovi ekipi Passion4Life? Mogoče dobrodelna nota projekta, veselje do teka, druženja?

Tako je. Navdušena sem nad dobrodelno noto teka, družim se s krasnimi ambasadorji. Tek mi prestavlja dober izziv. Vse skupaj povezuje lepa rdeča nit.

Kakšno je vaše stališče, ko gre za zbiranje sredstev za doseganje boljših rezultatov v znanosti, zdravstvu? Ste takoj zraven?

Če se le "začutimo". Vedno bolj se poslušam in učim reči tudi ne. Ni vse za vsakogar. Z občutkom je treba izbrati ljudi, izzive in projekte, ki jih čutimo in ki nam nekaj dajejo. Od tistega, od česar nimam nič, ali zgolj preglavice, hitro pobegnem.

Kakšno je vaše stališče glede poslanstva teka Wings for Life?

Med mojimi znanci ni nikogar, ki bi utrpel poškodbo hrbtenjače. Deskar prostega sloga Marko Grilc, ki ga je novembra lani hudo poškodoval pri treningu na avstrijskem ledeniku Dachstein, je moj sovrstnik in prijatelj. Njegova zgodba me je pretresla, prav tako vtisi in posledice, ki sem jih spremljala prek družbenih omrežij. Navdušena sem nad njegovim napredkom danes. Rekla sem si, hej, res je treba poljubiti vsako sekundo in gib, ki ga imamo na voljo. Nikdar ne veš, kdaj in kje te zmanjka.

Kakšen občutek imate, ko veste, da bo naenkrat teklo tako ogromno število ljudi po vsem svetu?

Dlake mi gredo pokonci!

Bolj kot tek sta ji blizu meditacija in mir

wings for life passion4life renault | Foto:

Ali je tudi sicer tek vaš priljubljen način rekreacije?

Bolj kot tek so mi blizu plavanje, joga, mir, meditacija, morda kak "solo" fitnes. V vsakodnevnem hrupu, lovljenju sekund na dogodkih, televiziji in montaži mi bolj ustrezajo aktivnosti, kjer je mir.

Tečete s kar nekaj ambasadorji, med njimi je tudi Rok Trkaj. Kako blizu vam je tek v skupini, kakšno vzdušje je na vaših skupinskih treningih?

Vzdušje je vedno polno energije. Si sploh lahko kako drugače predstavljate druženje z mojimi sopodporniki projekta, na primer s Filipom in Blažem, ki sta vedno vsaj dva metra od tal, ali s Trkajem in njegovimi bistroumnimi domislicami in plazom freestajla, ki te s slapom dobre volje zalije že ob osmih zjutraj.

Metuljčki in zavest o volji do življenja

Se teka 7. maja že veselite?

Priznam, da imam nekaj metuljčkov v želodčku.

Kakšen rezultat (razdaljo) si obetate?

Grem predvsem po dobro voljo, nov izziv, na srečanje z dobrimi ljudmi. Da morda še prek svojega kanala komu namenim kak pomežik, narišem nasmeh, pošljem misel o zavesti in voljo do življenja naprej. Čisto "športni" rezultat me v tem kontekstu sploh ne zanima.

Kako vam uspe kombinirati tekaške treninge z vsemi drugimi obveznostmi?

Težko, zadnje čase imam z urnikom veliko preglavic.

Kaj od vseh vaših dejavnosti vas najbolj navdihuje?

Navdihujejo me predvsem drugi člani projekta, ambasadorji, trenerji, njihova strast in volja, da se zmore in da.

Šest celin teče hkrati

wings for life | Foto:

Globalno ob isti uri: Posebnost tega humanitarnega teka je v tem, da poteka istočasno na šestih celinah in 24 trasah, in sicer 7. maja: v Ljubljani bomo ob 13. uri, v Kaliforniji ob 4. uri zjutraj, medtem ko se bodo Tajvanci pognali v tek ob 19. uri, Avstralci v Melbournu pa ob 21. uri po lokalnem času.

Ciljna črta je premična. Zasledovalno vozilo Renault Kadjar štarta točno 30 minut po začetku teka in začne voziti s hitrostjo 15 kilometrov na uro ter počasi pospešuje.

Končna razdalja: Ko posameznega tekača prehiti zasledovalno vozilo, je ta izločen iz tekmovanja. Tisti tekač oziroma tekačica, ki ju zasledovalno vozilo na trasi kjerkoli na svetu prehiti zadnja, sta globalna prvaka.

Zasledovalno vozilo: Renault Kadjar tudi letos vozi profesionalni voznik relija Aleks Humar. Začetna hitrost vozila, ki štarta 30 minut za tekači, je 15 kilometrov na uro, potem pa se počasi povečuje.

Wings For Life World Run boste v neposrednem prenosu z začetkom ob 12.30 lahko spremljali tudi na Planet TV in siol.net.

Ne spreglejte