SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velika modrina (Le grand bleu/The Big Blue)

4

termometer

Kultni film Luca Bessona o rivalstvu med dvema potapljačema v globino na dah, ki se začne že v otroštvu, v odraslem svetu pa se sprevrže v nevarno in samoljubno tekmovanje.

Režija: Luc Besson Igrajo: Jean-Marc Barr, Jean Reno, Rosanna Arquette, Paul Shenar, Sergio Castellitto, Jean Bouise Žanr: Drama Dolžina: 130 minut IMDb: 7,7/10

Jacques (Barr) in Enzo (Reno) sta prijatelja že iz otroštva in skupaj si delita strast do nevarnega športa prostega potapljanja. Jacques je celo svojevrstni znanstveni fenomen, saj je v vodi sposoben tako prilagoditi utrip svojega srca in ritem dihanja, da je glede tega veliko bolj podoben delfinom kot pa ljudem. Jacques ima delfine celo za svojo razširjeno družino.

Nekega dne tako Enzo Jacquesa prepriča, da se z njim pomeri v prostem potapljanju, saj si želi spoznati, kdo se lahko globlje spusti brez kakršnihkoli pripomočkov. Medtem ko se druži z Enzom, Jacques spozna Johanno (Arquette), lepo dekle iz Združenih držav. Kmalu spozna, da bo moral izbrati med ljubeznijo do nje in ljubeznijo, ki jo goji do morja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin