Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
17.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hrana zdravje srce ožilje vid koncentracija

Petek, 6. 9. 2013, 17.35

8 let

Hrana, ki vas bo naredila čudovite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rek, da si to, kar ješ, je ponavadi uporabljen kot opozorilo. A tokrat bomo ta pomen obrnili in raziskali, katera hrana vas bo naredila boljše, hitrejše, bolj sproščene, torej, čudovite!

Če govorimo o tem, kaj ljudem lahko spremeni življenje, potem ne moremo mimo hrane in njenih pozitivnih učinkov. Pa pustimo pri strani pozitivni učinek polnega želodca po nedeljskem dunajskem zrezku in praženem krompirju, kajti znanstveniki in dietologi so dokazali, da imajo različna živila v sebi različne sestavine, ki na različen način vplivajo na nas in naše življenje. Doktorica Nicole M. Avena z inštituta za raziskavo prehranjevalnih navad na kolumbijski univerzi je skozi leta izpostavila pet živil, ki nas naredijo, kot pravi temu, čudovite. Postanite pametnejši Kimči, korejska vložena zelenjava s čilijem, ima sicer prav poseben okus in s tem tudi status živila, ki je človeku všeč ali pa ne. Kakorkoli že, okusne stvari ponavadi niso najbolj zdrave, kimči pa je bil že dolgo nazaj poimenovan tudi kot korejski eliksir mladosti. Poznajo 187 različic te jedi, ki naj bi bila poznana vsaj tri tisoč let. Najpopularnejše različice so narejene s korejskim zeljem, kumarami ali belimi redkvicami. Kimči je najboljši prijatelj malih sivih celic, vsebuje veliko mlečnokislinskih bakterij, ki pospešujejo rast nevronskih celic v možganih. Zato: s kimčijem na tekmovanje v znanju. Za sprostitev Med zadnjimi spoznanji v zvezi z živili, ki so jih nekateri poimenovali kar superživila, so tudi semena chia. Chia je rastlina iz družine meta, poznali pa so jo že Maji in Azteki, njena semena pa so bila nekoč uporabljena tudi kot plačilno sredstvo. Ta semena imajo v sebi veliko količino energije, ki jo potrebuje telo za svoje delovanje, obenem pa uravnavajo nivo adrenalina v telesu. Na telo vplivajo tudi pomirjevalno in so največji vir rastlinskih maščobnih kislin omega 3, izredno so bogata z antioksidanti in vitamini, znižujejo pa tudi krvni tlak.

Osredotočite se Če so vam doma rekli, da jejte korenje, da boste bolje videli, je čas, da nehate verjeti v to zgodbico, saj poznamo kar nekaj ljudi z očali, ki so v otroških letih pojedli cele kupe korenja, očala pa so ostala. A surovo korenje ima dokazano pozitiven vpliv na zdravje, saj je polno glukoze, ki vpliva na možganske funkcije. Če boste poskušali pojesti več korenja kot cel zajčnik naenkrat, da se boste lažje učili, to ne bo delovalo, če pa boste korenje jedli zmerno, kot kakšno energijsko ploščico večkrat na dan, bo vaša možnost koncentracije opazno večja. Pridobite na moči Zeleni čaj je zdrav, obenem pa poln učinkov na telo, ki se dolgotrajno poznajo. Povečuje moč našega srca, čisti naše ožilje in vsebuje veliko antioksidantov, ki kožo naredijo sijočo. Za moč in večjo telesno energijo priporočamo, da opustite razne energijske napitke in raje popijete nekaj skodelic zelenega čaja dnevno, zelo dobrodošlo pa je, če ga uživate tudi pred telesno vadbo in po njej. Zeleni čaj povečuje moč telesa in mu pomaga pri porabi maščobe. Počutite se bolj seksi Če bombone zamenjate za zeleno, boste nedvomno bolj zapeljivi in seksi, pa tudi vaš zadah bo veliko bolj prijeten. Boljši zadah vas naredi zapeljivejše, žvečenje zelene pa spodbuja tudi izločanje sline, ki velja za najboljšega naravnega borca proti bakterijam v telesu.

Ne spreglejte