Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 10. 2014,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hujšanje vadba izziv

Ponedeljek, 27. 10. 2014, 14.53

8 let

Do popolne postave s 30-dnevnim izzivom! (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Imate radi izzive? Naš vodnik do izklesane postave Miha Geršič nam tokrat postavlja 30-dnevni izziv, ki nas bo dodobra izmučil, hkrati pa preoblikoval naše telo. Ste pripravljeni?

Tokratni izziv je sestavljen iz štirih vaj. Ne obremenjujte se s časom, ki ga boste porabili, pomembno je, da vaje izvajate pravilno in da naredite predpisano število ponovitev.

POSKOKI S prvo vajo bomo poskrbeli za ogrevanje mišic/telesa. Gre za preproste poskoke, ki prvih nekaj dni ne bodo predstavljali večjega izziva, pozneje pa se bo situacija hitro spremenila. Vajo izvedemo tako, da roke iztegnemo nad glavo in jih sočasno z odmikom nog v polkrogu pomaknemo ob telo, zatem pa jih vrnemo v začetni položaj. Bodite pozorni, da so roke iztegnjene, in preprečite nihanje trupa.

IZPADNI KORAK Za čvrste mišice nog bo poskrbela druga vaja. Izvedba izpadnih korakov je nekoliko zahtevnejša, zato jih bomo izvajali kar na mestu. Pri izvedbi vaje bodite pozorni, da pravilno odmerite korak, da se s kolenom v vodoravni smeri ne premaknete prek konic prstov in da s trupom ne nihate naprej in nazaj. Prav tako pazite, da s kolenom zadnje noge ob spuščanju ne udarite ob podlago.

DVIG MEDENICE S tretjo vajo bomo okrepili mišice trupa, zadnjico in zadnji del nog. Vajo izvedemo leže na tleh, s pokrčenimi nogami in rokami ob telesu. Iz začetnega položaja dvignemo zadnjico od podlage tako visoko, da so kolena, kolki in ramena poravnani. Nato zadnjico spustimo proti podlagi in pazimo, da se ne dotaknemo tal, saj bo tako vaja postala še zahtevnejša.

IZMENIČNO DVIGANJE NOG Zadnja vaja tretjega izziva pa bo izmenično dviganje nog. Vse, kar morate storiti, je, da se uležete na tla, roke položite ob telo in izmenično dvigate noge. Najprej do skrajne točke dvignite levo, nato še desno in potem v istem vrstnem redu noge spustite v začetni položaj. S petami se med izvedbo vaje ne dotikajte tal.

Ne spreglejte