Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2014,
14.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

seneni nahod bioresonanca

Sobota, 22. 3. 2014, 14.03

7 let, 12 mesecev

Celostno nad sezonske alergije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Alergija je nenormalen odziv našega telesa na snovi v živilih, zraku ali materialih, s katerimi prihajamo v stik, kar nakazuje, da naše telo in okolje nista združljiva.

Besede alergija pred stotimi leti še niso poznali, danes pa je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije četrta na seznamu bolezenskih simptomov in je neprestano v porastu.

Največja zabloda glede alergij je, da je osnovna težava alergen (recimo cvetni prah) in da ta povzroča kihanje, srbenje oči, draženje grla, smrkanje in glavobole. A alergen je samo sprožilec, ki nas opozori na oslabljen imunski sistem.

Alergija je posledica neravnovesja v telesu Simptomi alergije sami po sebi niso bolezen, ampak posledica določenega neravnovesja v telesu, ki je vzrok za vse bolezni. Zato je treba najprej okrepiti telo in imunski sistem in pri tem lahko pomagajo alternativne metode zdravljenja. Homeopatija, akupunktura in bioresonančna terapija so le ene izmed terapij, ki so tudi med slovenskimi uporabniki zelo znane in pogosto uporabljene.

Korenita sprememba prehrane A začnimo pri prehrani. Karla Klander, certificirana svetovalka za zdravo prehrano, hujšanje in zdrav življenjski slog, meni, da lahko "zdrava prehrana pripomore k temu, da se z alergijami lažje spopadamo in da lahko omilimo simptome. Znani so tudi primeri, ko je marsikateri posameznik popolnoma odpravil alergijo ravno s korenito spremembo svojih prehranjevalnih navad. Kakorkoli, glede na to, da zdravila za alergije pogosto samo lajšajo simptome in ne odpravljajo težav, je smiselno, da poskušamo še sami kaj narediti za svoje zdravje. Predvsem si moramo okrepiti imunski sistem, ne nazadnje pa je pomembno tudi to, da čim bolj razstrupimo svoje telo. Da bo naš imunski sistem dobro deloval, priporočamo redno uživanje sadja in zelenjave, seveda surove in iz ekološke pridelave. Privoščimo si tudi čim več zelenjavnih sokov. Zmernost priporočamo pri mleku in mlečnih izdelkih, jajcih, pri tistih žitih in sadju, ki povzročajo alergije …"

Homeopatija je dobra izbira za zdravljenje alergij Homeopatija je celostni (holističen) in individualen pristop k zdravljenju, ki človeka obravnava na telesni, čustveni in miselni ravni. Pomaga povrniti ravnovesje, porušeno zaradi bolezni, tako da spodbudi vitalne in obrambne sile organizma. Deluje po principu, da se podobno zdravi s podobnim. To pomeni, da tista snov, ki pri zdravem človeku povzroči določene simptome in/ali znake, ozdravi bolnika s podobnimi težavami. V večini evropskih držav je homeopatija uveljavljena in priznana, pri nas je lahko homeopat tisti, ki ima po veljavni zakonodaji diplomo medicinske fakultete (univerzitetni naziv doktor medicine) in tri leta podiplomske specializacije iz homeopatije.

Številne raziskave so pokazale, da je homeopatija dobra izbira za zdravljenje alergij. Pokazale so, da homeopatsko zdravljenje brez nevarnih stranskih učinkov lajša simptome senenega nahoda, pa tudi drugih alergij, in izboljša kakovost življenja.

Bioresonanca zelo uspešna pri zdravljenju alergij Bioresonančna terapija je najbolj zaslovela ravno zaradi velikega uspeha zdravljenja alergij. Cilj bioresonančnega zdravljenja alergij je odpraviti motnjo imunskega sistema in vzpostaviti zdravo imunsko stanje. Bioresonančna terapija je poseben diagnostični in terapevtski postopek, kjer terapevt s pomočjo za to prilagojene aparature zajame frekvenčne vzorce iz telesa in ugotovi, katere obremenitve so v telesu prisotne. Motilne frekvenčne vzorce odstrani in spremeni v terapevtske ter jih vrne v telo. Prav ti motilni frekvenčni vzorci, prisotni zaradi različnih obremenitev, povzročajo zdravstvene težave in pozneje kronične bolezni.

Leta 1991 je dr. Schumacher naredil raziskavo o učinkih bioresonančne terapije pri bolnikih s senenim nahodom (vključeni so bili predvsem otroci). Terapije so naredili v času, ko v okolju ni bilo veliko alergenov. Ko se je pojavila sezona senenega nahoda, 43,4 odstotka bolnikov ni doživljalo nobenih simptomov senenega nahoda, 15,9 odstotka je imelo le blage simptome, 34,5 odstotka pa jih je opazilo izboljšanje, a so simptomi malce še bili prisotni. Nobena izmed študij pa ni navedla nobenih stranskih učinkov ali zapletov pri zdravljenju z bioresonanco.

Z akupunkturo omilili alergijo Akupunktura je starokitajska metoda zdravljenja s pomočjo igel, ki se jih zabada v določene točke na telesu. Vzrok za različna obolenja so motnje pretoka energije, zato se z akupunkturno terapijo (igelno ali lasersko) preusmerja ali spodbuja pretok energije, kar omogoča zdravljenje večine bolezni.

V raziskavi, ki jo je nadziral Dr. Benno Brinkhaus s fakultete za medicino v Berlinu, je dokazal, da se je alergija na cvetni prah skupini, ki je sodelovala v 12 akupunkturnih terapijah, omilila in da so potrebovali manj antihismatikov v primerjavi s kontrolno skupino, ki ni sodelovala pri akupunkturi.

Celostni pristop Ne nazadnje pa je treba omeniti še to, da je na te stvari treba gledati celostno. Akupresura, akupunktura, homeopatija in bioresonanca lahko prispevajo k izboljšanju ali celo odpravljanju težav, če je njihov pristop celosten. A ta učinek ne bo trajal dolgo, če sami z napačnim načinom življenja dosežke alternativnih metod ponovno porušimo.

Karla Klander je poudarila celostni pristop k težavi. "Ni pomembna samo sprememba prehrane, temveč je treba kritično presoditi svoj življenjski slog v celoti. Lahko recimo do potankosti poskrbimo za zdravo prehrano, po drugi strani pa pokamo po šivih zaradi vsakodnevnih obveznosti in posledično prekomernega stresa. Prekomeren stres namreč načenja naš imunski sistem, šibak imunski sistem pa je lahko povod za nastanek alergij."

Ne spreglejte