SiolNET. Trendi Valentinovo
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ni popolno, je pa moje

4

termometer

Saj veste tisto: "Ljubim te z vsem srcem"? In potem podarimo čokoladno srce. Če pa znate plesti vsaj samo desne zanke, pa se vam odprejo neskončne možnosti, kako še drugače podariti svoje srce.

Srce je dom naših čustev in lahko ga podarimo, dobesedno. Nekaj ročnih spretnosti boste potrebovali, desne zanke (govorimo namreč o pletenju) pa so osnova za pletene srčke.

Kam bi jih dal in kaj bi človek počel z njimi, sploh ni primerno vprašanje, ker so sami po sebi dovolj ljubki. Lahko postanejo podstavki za skodelico kave ali kozarce, lahko jih nanizamo na vrvice in obesimo pred okno ali nad posteljo, lahko jih damo v okvir ali pa sešijemo dva skupaj in ju napolnimo z vato ter naredimo male srčkaste blazinice (za bucike, za gnetenje, za okras). S pletenimi srčki lahko okrasimo valentinovo voščilnico ali pa jih prišijemo na plašč, pulover, blazino. Če jih spletete iz prave volne ali volne za filcanje in jih operete z vročim programom v pralnem stroju, dobite še manjše polstene srčke. Ti so šele primerni za broške, obeske, zapestnice in girlande. Kako smo sploh do zdaj zdržali brez malih pletenih srčkov?

Lažje boste delali z malce debelejšo volno, v poštev pridejo pletilke od številke štiri naprej. Delamo jih z vrha navzdol, naredimo najprej en hribček in potem še enega ter ju združimo na eni pletilki in potem delamo čez oba skupaj naprej proti konici na dnu.

Pletemo samo desne zanke, spredaj in zadaj, da dobimo lep valujoč vzorec.

- Nasnujemo pet zank. - 1. vrstica: popletemo desno. - 2. vrstica: iz prve zanke naredimo dve desni, pletemo do konca. - 3. vrstica: pletemo desno. - 4. vrstica: pletemo desno do zadnje zanke. Iz nje naredimo dve zanki. - 5. vrstica: pletemo desno. - 6. vrstica: iz prve zanke naredimo dve desni, pletemo do konca (dobimo skupaj osem zank). - od 7. do 10. vrstice pletemo desno (4 vrstice).

Odrežemo nit, hribček umaknemo na konec pletilke in s to isto pletilko spet nasnujemo pet zank ter naredimo še en tak hribček.

Na koncu moramo imeti oba hribčka na isti pletilki in pletemo naprej čez oba skupaj, čez vseh 16 zank. Naredimo štiri vrstice. Potem pa pri vsaki drugi vrstici prvi dve in zadnji dve zanki popletemo skupaj desno, dokler nam na pletilki ne ostaneta samo še dve zanki, ki ju zazankamo in zavozlamo nit. Poskrijemo vse nitke, ki štrlijo iz srčka, in našemu ljubemu izdelku namenimo kar se da lepo prihodnost. Razveselili se ga bodo vsi, fantje, dekleta, prijateljice, otročički, ptički in mimoidoči, ki jih bodo opazili na naših oknih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin