Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
7.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet

Torek, 6. 5. 2014, 7.30

2 meseca, 1 teden

Letovišče Pacug potrebuje vašo pomoč

Siol.net

Letovišče Pacug se pripravlja na novo počitniško sezono, kjer vsako leto gostuje več kot tri tisoč otrok in mladostnikov. Pred odprtjem pa jih čaka še veliko dela.

Začetek otroškega letovišča Pacug, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič -Rudnik, sega v leto 1964. V petdesetih letih so se v majhnem zalivčku med Fieso in Strunjanom zapisale številne zgodbe otroške radosti in brezskrbnega preživljanja počitnic. Letovišče je petdesetih letih gostilo več kot 90.400 otrok in mladostnikov.

Prostovoljci in delavci so srce letovišča

Letovišče Pacug ne bi živelo brez številnih podpornikov, prostovoljcev in rednih delavcev, ki v okviru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič - Rudnik delujejo s srcem. Njihovo delo je spontano, zavzeto in pogosto tudi požrtvovalno, vendar s skupnim namenom: vsako poletje omogočiti tri tisoč otrokom počitnice, ki jih bodo v njihovem spominu spremljale še vse življenje.

 | Foto:

Letovišče, ki se nahaja v neokrnjeni naravi piranske občine, ponuja popolno razvedrilo tako za vrtčevske malčke, kot tudi za nekoliko starejše najstnike, ki po nekaj dneh morske zabave pozabijo, kot nam je povedala sekretarka zveze Urška Vrtačnik, celo na sodobne tehnološke pripomočke, ki so sicer del njihovega vsakdana. Prijetno druženje z vrstniki, športne dejavnosti, morje in srčna animacija številnih prostovoljcev je razlog, da se otroci v Pacug vračajo tudi večkrat. "Stalnica počitnikovanja v našem letovišču je prav gotovo smeh," nam pove Blaž, študent fizike, ki že osmo leto zapored "žrtvuje" svoje počitnice za 10-dnevno prostovoljno delo z otroki.

Prostovoljcem se je pridružilo tudi podjetje Lidl Slovenija

Letovišče smo obiskali ravno v času predsezonske obnove, ki jo izvajajo številni prostovoljci. Samo v enem koncu tedna je tam barvalo, brusilo in obnavljalo kar 24 prostovoljcev ZPM, v naslednjih dneh jim bodo na pomoč priskočili nekateri obrtniki, svoje roke pri obnovi pa je v okviru svojega projekta Ustvarimo boljši svet ponudilo tudi podjetje Lidl Slovenija. Zaposleni v podjetju bodo namreč pomagali pri prenovi sanitarij in prh ob plaži, ki so že vidno dotrajani, Lidl Slovenija pa bo z donacijo poskrbel za nakup potrebnega materiala.

 | Foto:

Lidlovi akciji Ustvarimo boljši svet v letovišču Pacug se je pridružil tudi Radio Capris, ki je pripomogel pri iskanju mojstrov obrtnikov, ki bodo pomagali prenoviti sanitarije in prhe ob plaži, poskrbel pa bo tudi za nekaj parov pridnih rok. Svoj čas in mojstrsko znanje bodo prijazno donirali Sebastjan Sevnik s.p. in humanitarno društvo Working Cross, ki ga je pred nekaj meseci ustanovil slovenski raper 6Pack Čukur, ki bosta poskrbela za polaganje keramike, Instalviler, Jani Viler s.p., iz Izole, ki bo poskrbel za prenovo vodovodnih inštalacij v omenjenem objektu ter Goran Zhezhovski s.p., ki bo poskrbel za polaganje ploščič pri glavni zgradbi.

Lidl Slovenija je že lani začel s projektom Ustvarimo boljši svet, v sklopu katerega podjetje združuje s svoje aktivnosti za trajnostno in družbi prijazno poslovanje, obenem pa spodbuja tudi družbo, okolico, svoje zaposlene, kupce in poslovne partnerje, da naredijo nekaj dobrega, četudi majhnega, da bo svet okoli nas postal boljši in lepši.

Obrtniki, pomagajte pri obnovi!

Dela je veliko, sredstev pa malo, zato bo vsaka brezplačna pomoč več kot dobrodošla: "Zelo veseli bi bili pomoči različnih gradbenih podjetij. Zelo radi bi naredili oporni zid pri eni od hišic, kjer bivajo otroci. Dobrodošli so tudi keramičarji in zidarji. Naša velika želja, ki pa je sami ne moremo uresničiti, je tudi obnova jedilnice," nam je zaupala upravnica letovišča Branka Ivančič.

Vsi tisti, ki bi radi pomagali letovišču Pacug in tako ustvarili boljši svet, se javite Zvezi prijateljev na telefonsko številko 041 532 116 ali prek elektronskega naslova info@zpmvic.si.

Za ustvarjanje boljšega sveta ne potrebujemo veliko – nekaj dobre volje in zavest, da lahko nekomu pomagamo s svojim znanjem, svojo spretnostjo. Ste za?

Več utrinkov si oglejte v fotogaleriji zgoraj.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte