SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Joči, mačo (Cry Macho)

Joči, mačo | Cry Macho © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. | Foto:
Cry Macho © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Legendarni 91-letni oskarjevec Clint Eastwood predstavlja ganljivo zgodbo o nekdanjem prvaku v rodeu, ki ga najamejo, da v Mehiki ugrabi mladeniča in ga združi z njegovim očetom v ZDA.

ZDA │ 2021 │ 99 min. │ Dramski vestern

R: Clint Eastwood I: Clint Eastwood, Eduardo Minett, Natalia Traven, Dwight Yoakam

IMDb: 5,7/10 │ Rotten Tomatoes: 57 % │ Uporabniki Googla: 70 %

Leto 1979. Ostarelega nekdanjega zvezdnika rodea Mika Mila nekdanji šef najame, da v Mehiki ugrabi njegovega 13-letnega sina Rafa, čigar mati je alkoholičarka, in ga privede nazaj v Teksas.

Par se med prečkanjem podeželske Mehike spopada z nepričakovanimi težavami, življenja naveličan jezdec pa najde odrešitev tako, da fanta nauči, kaj pomeni biti dober človek.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Najboljši filmi Clinta Eastwooda imajo elegično kakovost – so filmi starejšega moškega, polnega obžalovanja – in ta najnovejši dosežek 91-letne filmske ikone je elegičen na kvadrat." Kevin Maher, Times


"Če starec vozi, vam svetujem, da se usedete v avto in uživate v vožnji." A. O. Scott, New York Times


"Film učinkuje zaradi sentimentalnosti; Eastwood se nikoli ni branil snemanja jokavega filma za moške, še manj pa tega, da bi dejstvo svoje starosti spremenil v dramsko težavo." K. Austin Collins, Rolling Stone


"Življenje pri 91 letih še nikoli ni bilo videti tako dobro." Sara Stewart, New York Post


Napovednik filma Joči, mačo:

Zanimivosti:

 • Scenarij Nicka Schenka in pokojnega N. Richarda Nasha temelji na Nashevem istoimenskem romanu iz leta 1975. Nash je najprej napisal scenarij, po številnih zavrnitvah njegove upodobitve pa se je odločil, da bo zgodbo predelal v roman.
 • Joči, mačo | Foto: Producent Albert S. Ruddy se je desetletja trudil, da bi upodobili Nashev roman.

  Clintu Eastwoodu je že leta 1988 ponudil glavno vlogo v filmu, a se je ta odločil, da bo raje znova upodobil detektiva Harryja Callahana v akcijskem trilerju Igra smrti (1988), sam pa je predlagal, da bi film režiral in da bi glavno vlogo v njem odigral Robert Mitchum.

  Joči, mačo | Foto: Leta 1991 so v Mehiki začeli snemati film z Royem Scheiderjem v glavni vlogi, vendar produkcije nikoli niso dokončali.

  V naslednjih letih so kot kandidate za glavno vlogo omenjali Burta Lancastra, Piercea Brosnana in Arnolda Schwarzeneggerja, a so vsi poskusi upodobitve romana padli v vodo, oktobra 2020 pa so vendarle napovedali, da bo Eastwood film produciral, režiral in v njem odigral glavno vlogo.

  Joči, mačo | Foto: Film je tako prispel v kinematografe 21 let po smrti N. Richarda Nasha.
 • Scenarist Nick Schenk je z režiserjem Clintom Eastwoodom sodeloval že pri filmih Gran Torino (2008) in Tihotapec (2018).
 • Clint Eastwood je napisal eno od glasbenih tem, ki se v filmu pojavijo večkrat. Ta je poimenovana Time Lapse (Časovni zamik), Eastwood pa jo na uradnem albumu s filmsko glasbo tudi izvaja.
 • Joči, mačo | Foto: Petelina Mača je upodobilo 11 različnih ptic.
 • To je že 39. celovečerec, pod katerega se je Eastwood podpisal kot režiser, in njegov prvi film po Onostranstvu (2010), ki ne temelji na resnični zgodbi oziroma ga ta ni navdahnila.
 • Film je prispel v kinematografe tri leta po Tihotapcu (2018). Zadnja Eastwoodova filma, v katerih je režiser tudi igral in sta izšla v razmiku treh let, sta bila Skozi ogenj (1977) in Bronco Billy (1980).
Filmi o kršitvah človekovih pravic Trendi Filmi, ki odpirajo oči

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Clint Eastwood: njegova filmska zapuščina Trendi Clint Eastwood: njegova filmska zapuščina (Clint Eastwood: A Cinematic Legacy) Krvavi kartel Trendi Krvavi kartel (We Die Young) Tisto, kar izgubiš Trendi Tisto, kar izgubiš (The Parts You Lose)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin