SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Divji kraj (Land)

Divji kraj
Land © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Celovečerni režijski prvenec igralke Robin Wright pripoveduje ganljivo zgodbo o žalujoči ženski, ki poišče novo življenje v prostrani in surovi ameriški divjini.

ZDA, Kanada │ 2021 │ 85 min. │ Pustolovska drama

R: Robin Wright I: Robin Wright, Demián Bichir, Sarah Dawn Pledge, Kim Dickens

IMDb: 6,6/10 │ Rotten Tomatoes: 70 % │ Uporabniki Googla: 75 %

Po tragediji, ki ji je spremenila življenje, se zlomljena Edee Holzer odloči, da je čas, da spakira svoje stvari in se preseli na ameriško podeželje, daleč stran od civilizacije.

Edee se ustali v samotni koči v Skalnem gorovju. Že kmalu pa se je prisiljena spopasti se s kruto in neprizanesljivo divjino. Ko jo lokalni lovec reši skorajšnje smrti, se odloči, da poišče način, da znova zaživi.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Wrightova je sproščena in skoraj meditativna, ko sprejema lepoto obzorja, njena preprosta režija pa ujame veličino narave." Johnny Oleksinski, New York Post


"Ganljiv nastop Wrightove ter nekaj resnično iskrenih in srce parajočih trenutkov sredi vse te naravne veličastnosti, ki poskrbijo, da je Divji kraj potovanje, na katero se je vredno podati." Fionnuala Halligan, Screen International


"Film Divji kraj je hkrati poklon zmagoslavju človeškega duha in preučevanje težav pri opustitvi sodobnega udobja za prvinsko preživetje." James Berardinelli, ReelViews


Napovednik filma Divji kraj:

Zanimivosti:

 • Film Divji kraj (2021) je prvi celovečerec v režiji igralke Robin Wright.
  Divji kraj
  Osemkratna nominiranka za emmyja je pred tem režirala en kratek film, 10-minutno misteriozno dramo The Dark of Night (2017), in deset epizod priljubljene TV-serije Hiša iz kart (2013−2018), v kateri je tudi sama igrala.
 • Robin Wright je film sprva nameravala samo režirati, nato pa se je zaradi zapletov s snemalnim urnikom odločila, da bo v njem tudi zaigrala.

  Divji kraj Ker so imeli na voljo samo 29 snemalnih dni, so ji producenti predlagali, da sama poprime za režijsko taktirko, na kar jim je Wrightova odgovorila: "No, v vsakem primeru bom tam, tako da, prav."
 • V filmu Robin Wright igra žensko, ki zapusti civilizacijo in zaživi sama v naravi.

  Njen nekdanji mož Sean Penn je režiral film V divjini (2007) – biografsko pustolovsko dramo o mladem avanturistu (tega je upodobil Emile Hirsch), ki se je z avtostopom odpravil na Aljasko, da bi živel v divjini.
 • Divji kraj Scenarij za film sta napisala Erin Dignam in debitant Jesse Chatham.

  Robin Wright je pred tem igrala v obeh filmih, ki ju je Erin Dignam po lastnih scenarijih režiral – drami Denial (1990) in dramskemu trilerju Ljubljena (1997).
 • Film so premierno prikazali 31. januarja 2021 na festivalu neodvisnega filma Sundance.
TV-priporočila: filmi o šolah Trendi Ti filmi vam bodo pokazali, da šola ni šala
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Tisti, ki mi želijo smrt Trendi Tisti, ki mi želijo smrt (Those Who Wish Me Dead) Ribica Trendi Ribica (Little Fish) Zadnji črnec v San Franciscu Trendi Zadnji črnec v San Franciscu (The Last Black Man In San Francisco)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin