Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
2. 2. 2017,
15.23

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Natisni članek

princesa Charlotte princ George Elizabeta II. delo princ William Valentinovo Kate Middleton

Četrtek, 2. 2. 2017, 15.23

6 let, 11 mesecev

Valentinovo bo preživela v družbi več moških

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60
kate middleton | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kate Middletone in princ William sta nameravata tako kot vsi zaljubljenci prihajajoče valentinovo preživeti skupaj, a je vmes posegla kraljevska dolžnost, ki jo bo morala opraviti vojvodinja Cambriška.

Britanska kraljica Elizabeta II. je v zadnjih tednih na svojega vnuka in njegovo ženo preložila del svojega dela. Mladi par je tako postal pokrovitelj številnih organizacij, ki so do zdaj delovale pod pokroviteljstvom kraljice ali njenega moža, princa Filipa. Ena takšnih dolžnosti, ki jih je od 95-letnega princa "podedovala" Kate, je kraljevo vojno letalstvo (RAF).

Iz Kensingtonske palače so uradno sporočili, da bo Kate 14. februarja v Cambridgeshiru spoznala kadete na pripravah. Vojvodinja se bo kadetom pridružila, ko bodo ti spoznavali simulator letala, in imela tudi sama priložnost upravljati simulator.

Ker se bosta bolj posvetila kraljevskim dolžnostim, se Kate in William selita v London. | Foto: Getty Images Ker se bosta bolj posvetila kraljevskim dolžnostim, se Kate in William selita v London. Foto: Getty Images

Kate bo tako namesto z možem valentinovo preživela v družbi kadetov in kadetinj, ki so na začetku svojega urjenja, saj naj bi princ William po pričakovanjih ostal doma v Londonu skupaj z njunima otrokoma, triletnim princem Georgeem in enoletno princeso Charlotte.

Kate in William sta v zadnjih tednih opravila precej več kraljevskih dolžnosti kot v preteklosti. Princ William je končal svoje delo kot pilot reševalnega helikopterja, da se bo posvetil dolžnostim sina britanskega prestolonaslednika.

William in Kate sta imela lani v primerjavi s preostalimi člani kraljeve družine precej manj zadolžitev, kar pa se v zadnjem času spreminja. Zaradi povečanega obsega dela sta se 35-letna Kate in leto mlajši William tudi preselila v London, kjer bo njun prvorojenec jeseni začel obiskovati šolo.

Ne spreglejte