Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2012,
9.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jože Colarič

Nedelja, 5. 2. 2012, 9.44

7 let, 12 mesecev

Slovenec leta 2011 je Jože Colarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bralci Nedeljskega dnevnika so največ glasov namenili gospodarstveniku. Športno trofejo je prejel ultramaratonec Miro Kregar, častno priznanje pa štirje zaposleni v Leku.

Čeprav se nad gospodarstveniki zgrinjajo temni madeži tajkunizacije, so se bralci Nedeljskega dnevnika odločili, da si naziv Slovenec leta zasluži Jože Colarič, ki uspešno vodi slovensko farmacevtsko podjetje Krka. Nad izbiro je bil presenečen tudi nagrajenec: »Ne malo, izredno me je presenetilo, ampak v vsakem pomenu besede pozitivno.« Jože Colarič je predsednik uprave in direktor podjetja Krka, ki uspešno krmari na valovih gospodarske krize. Podjetje zaposluje 9.000 ljudi in na prireditvi je Colarič povedal, da bodo z uspešnim delom nadaljevali ter v letošnjem letu delovno silo povečali za pet odstotkov. Glede na velikost podjetja, ki ga vodi, pa nas je zanimalo, ali je svojim zaposlenim namignil, da naj oddajo kakšen glas: »Ne, nikakor. Od samega začetka niti nisem vedel, da sem nominiran, ko pa so me pred nekaj dnevi obvestili, da sem zmagovalec, sem danes z veseljem na tej prireditvi.« Uspešen direktor je bil nagrade vesel in je prepričan, da je to priznanje delu: »Zavedam pa se tudi, da je predvsem priznanje mojim sodelavkam in sodelavcem v Krki,« kjer bo nagrada v podobi keramičnega ptiča tudi našla svoje novo domovanje.

Gospodarstvenik pred športnico in politikom

Na drugo mesto so bralci izglasovali smučarko Tino Maze, na tretje mesto pa se je uvrstil prvi politik predsednik države Danilo Türk. Za prvimi tremi so si v naslednjem vrstnem redu sledili: Zoran Janković, Petra Majdič, Janeza Janša, Jože Vidic, Sašo Hribar, Mojca Lukančič, Borut Pahor, Peter Kauzer, Leon Meglič, Primož Kozmos, Desa Muck in Igor Simčič.

Podeljena tudi trofeja Jureta Robiča in naziv častni Slovenec

Slavnostna razglasitev Slovenca leta je bila že tradicionalno 19. v Litiji in športna dvorana je bila tudi tokrat polna. Tudi druga najbolj prestižna nagrada je šla delno v roke farmacevtskega podjetja, a tokrat Leka. Naslov častni Slovenec leta 2011 so prejeli štirje delavci podjetja Lek, ki so s pomočjo defibrilatorja pomagali moškemu, ki se mu je ustavilo srce. Jano Gradišek, Ivan Kodrin, Tomaž Kržičnik in Mitja Sluga so moški, ki so se prvič srečali s takšno situacijo, a v njej pravilno odreagirali: »Ko smo mu razpeli majico in videli, da je že bil operiran na srcu, smo se prestrašili, a nadaljevali,« so povedali ob prevzemu nagrade, ki simbolizira pogum in pomoč sočloveku.

V spomin na preminulega Jureta Robiča pa Nedeljski dnevnik podeli trofejo Jureta Robiča, ki jo je prejel ultramaratonec Miro Kregar. Športnik si je naslov prislužil predvsem za svojo vztrajnost, ki jo je v letu 2011 zopet pokazal na peklenski havajski triatlonski preizkušnji, kjer se peščica športnikov pomeri na desetih kilometrih plavanja, 421 kilometrov kolesarjenja in 84 kilometrih teka. Kregar je lani dosegel izvrstno tretje mesto.

Glasbeniki na enem kupu

Dvourna prireditev je potekala v znamenju vseh večjih slovenskih glasbenikov in politične satire pod dirigentsko taktirko Tofa. Na odru so se zvrstila vsa velika imena slovenske glasbe s Heleno Blagne in Nušo Derenda na čelu ter mladi upi kot so finalistke Eme Eva Boto in dvojčici Prusnik. Posnetek prireditve bo danes zvečer na nacionalni televiziji.

Ne spreglejte