Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
15.58

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Fadi Fawaz klinika za odvajanje Freddie Mercury The Queen David Bowie George Michael

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 15.58

7 let, 3 mesece

Redek posnetek Georgea Michaela

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Potem ko je George Michael umrl lani ob božiču, je bil šokiran ves svet. Zdaj pa se je na spletu pojavil videoposnetek pevca, ki je njegove oboževalce spomnil, kako nadarjen je bil.

Na redkem videoposnetku George Michael na vaji za koncert v čast pokojnemu pevcu skupine The Queen Freddieju Mercuryju odlično odpoje pesem Somebody To Love. S svojim petjem je navdušil zbrane in brez besed pustil prav tako lani umrlega Davida Bowieja in Seala, ki sta ob strani poslušala Georgeeve vaje.

George je nato na koncertu s svojo izvedbo pesmi navdušil celotno občinstvo, ki se je 20. aprila zbralo na stadionu Wembley v Londonu, da bi se poklonilo Mercuryju, ki je umrl novembra 1991 za posledicami aidsa.

Medtem na dan prihajajo nove podrobnosti o zadnjih dnevih in mesecih življenja Georgea Michaela, ki se je v zadnjem času umaknil iz javnega življenja. Mesec pred smrtjo je odletel v bolnišnico na Dunaju, da bi se tam posvetoval z dvema zdravnikoma. Na skrivni poti – v avstrijsko prestolnico je potoval z zasebnim letalom – sta ga spremljala oče in partner Fadi Fawaz, ki ga je lani na božični dan tudi našel mrtvega.

Na Dunaju je Micheal obiskal dva zdravnika, ki sta mu šest let pred smrtjo rešila življenje, ko je zbolel za pljučnico.

Prejšnji teden pa je prišlo v javnost, da je George Michael porabil več kot dva milijona funtov (2,3 milijone evrov), ko je bil na kliniki za odvajanje v Zürichu. George je kliniko, na kateri za tedensko bivanje pacienti odštejejo po 70 tisoč funtov (81 tisoč evrov) na teden, obiskal večkrat v poskusu, da bi se dokončno rešil odvisnosti od drog.

Policija še naprej preiskuje razlog za smrt 53-letnega pevca, v povezavi z njegovo smrtjo pa je zaslišala tudi Fawaza, saj so se pojavili sumi, da je George umrl zaradi prevelikega odmerka mamil.

Ne spreglejte