Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2013,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bali Indonezija protesti

Sobota, 7. 9. 2013, 13.10

8 let

Protesti v Indoneziji, slovenska misica na varnem!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z Balija se nam je oglasila mis Slovenije Maja Cotič in povedala, da je tudi na lastne oči videla manjše proteste, ki so uperjeni prav proti finalu svetovnega tekmovanja Miss sveta 2013.

Maja, ki je v Indonezijo odpotovala sredi tedna, se je odlično znašla. "Spoznala sem nekaj novih prijateljic, vse poteka tako, kot mora, le protesti, ki se dogajajo tukaj, so nekoliko moteči, saj vsi govorijo le o tem. Dejansko so nekateri prepričani, da gre za razvratno tekmovanje in kljub zagotovilu organizatorja ter gospe Julie Morley, da nobena izmed nas na tekmovanju ne bo v bikiniju, so protesti še kar precej odmevni," nam je povedala Maja, ki smo jo zmotili med vajami za slovesnost ob odprtju tekmovanja.

"Tekmovanje ni ogroženo, vsaj tako so nam povedali organizatorji, tekmovalke smo na varnem in z nami delajo resnično kot s princeskami. Imamo vse, kar nam srce poželi, tudi policijsko spremstvo, ki nas je pričakalo že na letališču. Počutim se varno, čeprav je na protestih v Džakarti veliko ljudi, večinoma žensk, ki zahtevajo vse mogoče – od prepovedi tekmovanja do bojkota sponzorjev. Mislim, da bodo za našo varnost skrbeli še naprej. Sicer pa je tukaj mirno in nimamo težav. Kolikor smo slišale naj bi postavili nek kip in g anato podrli v znak protesta," nam je sporočila Maja.

Protesti pa se ne odvijajo samo na Baliju. Že v sredini tedna so se začeli tudi v krajih Bandung, Surabaya in Sentul, čeprav je lokalni organizator že večkrat zagotovil, da tekmovanje nikakor ne bo kršilo tradicionalnih in verskih prepričanj prebivalcev Indonezije.

Kot smo izvedeli, se organizatorji tekmovanja pravkar, kljub poznim večernim uram, dogovarjajo o možnosti, da bo finalno tekmovanje Mis sveta 2013 potekalo na Baliju in ne v Džakarti, kot je bilo v načrtu najprej, saj ne želijo ogroziti varnosti deklet z vsega sveta.

Ne spreglejte