Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
18.24

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,76

1

Natisni članek

Irina Abramovič Roman Abramovič

Četrtek, 13. 9. 2018, 18.24

5 let, 7 mesecev

Nekdanja žena Romana Abramoviča prekinila molk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,76

1

Irina Abramovič, Roman Abramovič | Roman in Irina Abramovič leta 2004 | Foto Reuters

Roman in Irina Abramovič leta 2004

Foto: Reuters

Irina Abramovič, druga žena ruskega milijarderja Romana Abramoviča, je prvič privolila v pogovor z novinarji.

"Če obstaja vzorna ločitev, potem je to ločitev Romana in Irine Abramovič. V enajstih letih, odkar sta se razšla, nista drug o drugem izrekla niti ene slabe besede (vsaj v javnosti ne)," so v ruski izdaji revije Tatler zapisali v uvodu v intervju z Irino.

Druga milijarderjeva žena (prva je bila Olga Lisova) se je kot Irina Malandina rodila leta 1967. Z Abramovičem se je poročila leta 1991, potem ko ga je spoznala na letalu ruske družbe Aeroflot, pri kateri je delala kot stevardesa. V zakonu se jima je rodilo pet otrok, leta 2007 pa sta naznanila ločitev. Abramovič se je leto pozneje poročil z Dašo Žukovo, s katero sta se razšla lani.

Daša Žukova, Roman Abramovič
Trendi Boj za milijarde: bo to najdražja ločitev vseh časov?

Irina Abramovič je bila tako v zakonu z milijarderjem kot po ločitvi znana predvsem po tem, da se o njej ni vedelo veliko. Veliko pa je bilo ugibanja - ruski mediji so pogosto navajali, da živi v zlati kletki, da ima torej vse, kar si lahko poželi, le svobode ne. Po drugi strani so se pojavljale navedbe, da Irina svojemu možu pomaga pri poslu in da celo upravlja njegovo bogastvo.

Irina Abramovič, Roman Abramovič | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pred kratkim pa se je plavolaska odločila, da vendarle odgrne tančico skrivnosti s svojega življenja, in privolila v intervju za rusko izdajo revije Tatler.

"Ni res, da se zapiram pred svetom," je zatrdila, "čas preživljam s svojo družino, srečujem se s prijatelji, potujem po svetu in srečujem ljudi iz različnih kultur ter z različnimi pogledi na svet. Morda me ni na družabnih dogodkih, zato pa sem v cerkvi, na razstavah, v muzejih in gledališču. Moj dom je za moje prijatelje vedno odprt, raje se družim tam kot v restavracijah."

Irina je globoko verna. "Obstaja izraz 'smo, kar jemo'. To le deloma drži. Del našega bistva je tudi, v kaj verjamemo. Vera nam pomaga, da v katerihkoli okoliščinah ostanemo prizemljeni," je izjavila Abramovičeva nekdanja žena, ki je ob ločitvi dobila več kot 200 milijonov evrov, večino časa pa živi v Londonu.

Irina Abramovič, Roman Abramovič | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ruski Tatler navaja, da sta z milijarderjem ostala v krasnih odnosih in da se njunih pet otrok (stari so od 16 do 26 let) pogosto druži s sinom in hčerko, ki ju je Abramovič dobil s tretjo ženo Žukovo.

Roman Abramovič
Trendi Se Abramovič ločuje zaradi poročene balerine?
Ne spreglejte