Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2011,
17.26

Osveženo pred

8 ur, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kmetija

Natisni članek

Sreda, 2. 11. 2011, 17.26

8 ur, 48 minut

Matej Drečnik: Boj ni bil pošten!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kmetija je izpljunila še enega tekmovalca. Tokrat je iz boja izpadel Matej Drečnik, 29-letnik iz številčne družine in številnimi izkušnjami na področju kmetovanja in gostinstva.

V soboto ste izpadli iz boja za lastno kmetijo. Kako ste se počutili ob porazu? Seveda sem bil zelo žalosten, saj sem pričakoval in računal na to, da lahko zmagam.

Kako sicer na dvoboj gledate danes, ko ste imeli vsaj nekaj časa, da zberete vtise? Ja, ta dvoboj sem si zelo pozorno ogledal, mislim da ni bil pošten z dveh razlogov. Zgledalo je tako, kot da je Simon na čase videl čez prevezo. Poleg tega pa naj bi bil zmagovalec tisti, ki kraguljčke prvi dvigne visoko v zrak. Ne pa tako kot jih je Simon. Zato se ne strinjam, da je bilo pošteno.

Glede na to, da na kmetiji tudi živite in imate s kmetovanjem in gostinstvom kar precej izkušenj, mislite, da ste si vi bolj zaslužili kmetijo kot ostali tekmovalci? Sigurno imam zelo veliko izkušenj. Če bi jaz postal zmagovalec kmetije, težko trdim, da bi jo zato lažje vodil kot nekateri ostali družinski člani. Tudi ostali imajo svoja znanja, Dare ima tudi zelo veliko izkušenj, zato si zdaj želim, da zmaga on.

Nekateri pravijo, da imate preveč vzkipljiv značaj ... Mislite, da vam je tudi ta “pomagal”, da ste šli domov? Ne, jaz povem vsakemu v obraz tisto, kar mislim. Prav zato sem imel po mojem veliko podporo v družini in sem šel domov kot zmagovalec.

Bi danes naredili kaj drugače? Ne, prav nič. Če ne nosiš maske, se veliko bolje počutiš. Jaz je nisem nosil zato ne bi prav nič spreminjal.

Je bil to za vas prvi resničnostni šov? Ja, res je.

Bi udeležbo ponovili? Sigurno bi, ker sem tam spoznal tudi zelo dobre prijatelje in na sploh je bila to pozitivna izkušnja!

Bi danes kaj spremenili, morda kaj na vašem obnašanju, kar bi vas morda dlje časa obdržalo v igri za kmetijo? V veliki meri ne, mogoče bi moral tudi kakšno besedo preslišati.

Imate željo, da bi šli še v kakšen resničnostni šov? Ja, sigurno da imam, čeprav je prav ta kmetija zmagovalna zaradi nagrade, ki je kmetijsko posestvo. Kar pomeni, da če bi tu zmagal, bi si lahko ustvaril svojo kmetijo, kar je moja velika želja že od malih nog.

Kako ste sicer dojemali vaše sotekmovalce? Mislite, da igrajo svojo igro? Vsak je prišel gor samo z enim ciljem - eni smo mislili, da se da priti do zmage s poštenostjo, drugi so se pa igrali …

Vas je udeležba v resničnostnem šovu kaj spremenila? Ja, nekoliko bolj sem samozavesten.

Kako kaj kažejo “ženitne ponudbe”? Pravite, da jih je kar dosti ... Je bil to tudi eden izmed razlogov, da ste se prijavili na šov? Ja, če že kmetije nisem dobil, je pa vsaj veliko ženitnih ponudb. Tako da sem se lažje sprijaznil s porazom. Ni bil pa to razlog, zaradi katerega sem se prijavil.

Zakaj ste se sicer prijavili? Kaj je bil tisti poglavitni razlog? Prijavil sem se samo z enega razloga - da si ustvarim boljše življenje, kajti pri meni doma je za tako veliko družino premalo prostora. Tam se ne moremo vsi preživljati.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost? To izkušnjo moram uporabiti za nadaljno pobudo, da si ustvarim svojo kmetijo pa čeprav to še ne bo tako kmalu kot bi si jaz želel.

Ne spreglejte