SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko Američani v Križankah pečejo burgerje Slovencem

1

termometer

 | Foto:
Ameriška ambasada je v ljubljanskih Križankah pripravila praznovanje v spomin na 4. julij, ameriški dan neodvisnosti. Z Američani so praznovali številni znani Slovenci.

Za novega veleposlanika ZDA Brenta R. Hartleyja bi bilo to prvo praznovanje dneva neodvisnosti v Sloveniji, a se je moral zaradi smrti v družini vrniti v domovino. Namesto njega je zbrane nagovoril ameriški odpravnik poslov v Sloveniji David Burger. V prebranem nagovoru je izpostavil skupne točke, ki jih imajo ZDA in Slovenija, predvsem pri skupnem delu v mednarodnih organizacijah in na vojaških misijah.

Spomnil je na številne naložbe, ki so jih ZDA namenile Sloveniji, da bi ji pomagale k rasti – dotacije, štipendije in izmenjave, poleg tega pa tudi velike investicije ameriških podjetij, ki v Slovenijo prinašajo dobro upravljana podjetja, ki nudijo dobro plačana in stabilna delovna mesta ter poslovne priložnosti.

"Lahko smo še boljši," je v Hartleyjevem imenu dejal Burger in poudaril, kako pomembno bo k razvoju trgovine med ZDA in Slovenijo prispeval trgovinski sporazum (TTIP), ki je sicer še v usklajevanju.

Spomnil se je tudi slovenskega dneva državnosti, ki smo ga praznovali prejšnji teden, in ob tem dejal: "Pomembno je, da se trudite ostati zvesti demokratičnim idealom in družbenim svoboščinam, ki so zaznamovali konec hladne vojne in slovensko tranzicijo k neodvisni državi."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin