Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2011,
13.03

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marc Anthony Wesley Snipes

Sobota, 15. 10. 2011, 13.03

3 leta, 8 mesecev

Chris Tucker ima finančne težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igralec in komedijant Chris Tucker, ki se ga spomnimo iz trilogije filmov Ful gas, naj bi imel velike finančne težave, saj banki in davčni upravi dolguje skupaj 16 milijonov ameriških dolarjev.

Floridski dvorec, ki je v lasti igralca, je vreden približno 6 milijona ameriških dolarjev, mesečna hipoteka pa znaša dobrih 26 tisoč ameriških dolarjev. Po nekaterih trditvah naj bi igralec banki SunTrust dolgoval kar 4,4 ameriških dolarjev, zaradi neplačanih obveznosti pa je banka proti zvezdniku že vložila tožbo. V najslabšem primeru mu bodo hišo zarubili.

Zvezdnika z bogato filmsko kariero pa preiskuje tudi davčna uprava, saj ni plačal davka na nepremičnine vse od leta 2001. Ta davek je samo lani znašal približno 8 milijonov ameriških dolarjev, ki pa ga je igralec že poravnal. Čeprav je v zadnjih letih davke redno plačeval, pa je davčna uprava ugotovila, da igralec ni plačal nobenega davka med letoma 2001 in 2006, zato jim dolguje približno 12 milijonov ameriških dolarjev.

Chris Tucker ni edini zvezdnik z neplačanimi obveznostmi

Podobno se je pripetilo pevcu Marcu Anthonyju, ki je davčni upravi moral plačati 2,5 milijona ameriških dolarjev, saj med letoma 2000 in 2004 ni poravnal nobenih davčnih obveznosti.

Davčno upravo pa je želel prelisičiti tudi igralec Nicholas Cage, vendar je izgubil bitko, ko je po ukazu sodišča moral plačati 6,3 milijona ameriških dolarjev. Ker pa je bila zahtevana vsota izredno visoka, pa je igralec moral prodati številne predmete iz svojega imetja, med njimi tudi jahto in lobanjo dinozavra, ki je bila vredna približno 280 tisoč ameriških dolarjev.

Tudi Wesley Snipes se ni mogel izogniti ostremu očesu davčne uprave, saj je bil zaradi utaje davkov iz leta 2008 obsojen na triletno zaporno kazen, ki jo bo odslužil šele julija 2013.

Ne spreglejte