Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
16. 12. 2016,
9.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Ivanka Trump Jared Kushner Donald Trump Melania Trump Barron Trump Bela hiša prva dama predsednik Washington Michelle Obama

Petek, 16. 12. 2016, 9.38

6 let, 7 mesecev

Bo Ivanka prevzela pisarno prve dame?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
melania trump, ivanka trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V ZDA so vse glasnejša ugibanja, ali bo Ivanka Trump prevzela pisarno prve dame v Beli hiši, ko se bo tja preselil njen oče Donald Trump, saj se njegova žena Melania ne bo takoj preselila v Washington.

Že med predvolilno kampanjo je imela vlogo, ki jo običajno imajo žene kandidatov, Trumpova najstarejša hči Ivanka in ne njegova žena Melania, ki je bila raje doma ob sinu Barronu. Ravno zaradi desetletnika se Melania tudi ne bo takoj po moževi prisegi za predsednika ZDA 20. januarja naslednje leto selila v Belo hišo, ampak bo s sinom ostala v New Yorku, da bo tam dokončal šolsko leto.

Za razliko od Melanie pa vse kaže, da se bo skupaj z možem Jaredom Kushnerjem v prestolnico selila 35-letna Ivanka, saj v Washingtonu že iščeta primerno hišo zase in svoje tri otroke. Govorice, da bo Ivanka zasedla pisarno, ki jo bo izpraznila dosedanja prva dama Michelle Obama, je kot netočne označila Trumpova tiskovna predstavnica Hope Hicks in dodala, da "ni bila sprejeta še nobena odločitev glede Ivankine vpletenosti" v očetovo administracijo.

Trump se zelo zanaša na hčerko Ivanko in njenega moža Jareda. | Foto: Getty Images Trump se zelo zanaša na hčerko Ivanko in njenega moža Jareda. Foto: Getty Images

Trump ne skriva, da si želi uradnega mesta v svoji administraciji tako za Ivanko kot Jareda, saj oba zelo spoštuje in veliko da na njuno mnenje, a to bi lahko preprečili veljavni zakoni proti nepotizmu. "To skušamo rešiti. Oba sta zelo nadarjena," je Trump povedal v intervjuju za Fox News in dodal, da je optimističen: "Mislim, da bomo morali videti, kako se berejo zakoni."

Ivanka, ki je trenutno izvršna podpredsednica za razvoj in pridobitve v Trumpovi organizaciji ter ima lastno modno linijo, je glede svojega prehoda v politiko bolj zadržana: "Predvsem bom hči. Že med kampanjo pa sem povedala, da se zelo zavzemam za nekatera vprašanja in se želim boriti. Enake plače, skrb za otroke. Takšne stvari so zame zelo pomembne. Zelo strastna sem glede izobraževanja, da bi ženske imele več priložnosti. Veliko stvari je, do katerih sem zelo strastna, a ne v formalni, administrativni vlogi."

Zaradi sina se Melania najmanj prvih šest mesecev moževega predsedovanja ne bo preselila v Belo hišo. | Foto: Cover Images Zaradi sina se Melania najmanj prvih šest mesecev moževega predsedovanja ne bo preselila v Belo hišo. Foto: Cover Images

Vsaj uradno bo tako vlogo prve dame opravljala Sevničanka Melania. O tem, kakšna bo kot prva dama, je spregovorila kmalu po moževi izvolitvi v Belo hišo. "Ostala bom zvesta sama sebi. Sem zelo močna in samozavestna," je povedala o tem, kakšno vlogo bo imela kot prva dama. Dodala je, da nestrpno pričakuje svojo novo vlogo, ki prinaša "veliko odgovornosti, saj je treba opraviti veliko dela". Poudarila je, da želi kot prva dama končati ustrahovanje na internetu: "Otroke in najstnike napadajo in moramo jih naučiti, kako naj se pogovarjajo med sabo."

 

Ne spreglejte