Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Sava Turizem

Natisni članek

Terme 3000 Moravske Toplice kopališče advertorial

Petek, 20. 10. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Zakaj je najboljše morje Prekmurje?

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Sava Turizem

Ker v Prekmurju leži najboljše slovensko kopališče. Vsaj po mnenju kopalcev in kopalk ter radijskih poslušalk in poslušalcev, ki so v okviru akcije Naj kopališče celo poletje izbrali in tudi izbrali najboljša kopališča v Sloveniji. 

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Terme 3000 – Moravske Toplice so najboljše kopališče v Sloveniji. Tako so izbrali in odločili kopalke in kopalci ter poslušalci in poslušalke Radia Slovenija, ki so že 27. leto zapored v okviru akcije Naj kopališče izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča v Sloveniji.

Najboljše veliko termalno kopališče

Kar 84 kopališč iz vse Slovenije se je pomerilo v šestih različnih kategorijah kopališč. Kopalke in kopalci so lahko na tak način izbrali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

Terme 3000 – Moravske Toplice so laskavi naslov osvojile v kategoriji najboljše veliko termalno kopališče, na prvo mesto pa so se povzpele z lanskega drugega mesta. Na drugo mesto se je letos uvrstilo kopališče Terme Olimia, na tretje pa lanski zmagovalci, Termalna riviera Terme Čatež.

Počitniške družinske čarovnije v Termah 3000 – Moravske Toplice

Sava turizem | Foto:

Prva priložnost, da preverite vzdušje v najboljšem slovenskem kopališču, se vam ponuja že med krompirjevimi počitnicami. Takrat vas v Termah 3000 – Moravske Toplice čakajo prave počitniške družinske čarovnije, ki jih bodo zaznamovale coprnice in krompir.

  • Naredi sam, naredi zase! Ustvarjali boste grozljive lampijončke, strašno slastne piškote, grozljive majice, grozne napitke, "sladkolovske" posodice in še kaj.
  • Ne zamudi Krumčijade! Tekmovali boste v igrah in spretnostih s krompirjem. Če boste imeli krompir, lahko osvojite slastno nagrado.
  • Obožujemo krompir! Iz krompirja boste izdelovali slike in štampiljke ter prav posebno specialiteto, s katero se boste tudi posladkali - prekmurske dödöle.

Preverite ponudbo za krompirjeve počitnice v Termah 3000 – Moravske Toplice:

  • že od 53 evrov na osebo na noč (do dva otroka gratis),
  • polpenzion (nastanitev v apartmajskem naselju Prekmurska vas),
  • neomejeno kopanje v hotelskih bazenih in popolnoma prenovljenem notranjem termalnem parku,
  • vstop v hotelske savne,
  • pester čarovniško in krompirjevsko obarvan animacijski program za otroke.

Z uspešno uvrstitvijo se lahko pohvali še ena izmed destinacij Sava Hotels & Resorts, in sicer Zdravilišče Radenci, ki se je že drugo leto zapovrstjo v kategoriji malih termalnih kopališč uvrstilo na drugo mesto. Zdravilišče Radenci je konec septembra praznovalo častitljivi jubilej, 135-letnico delovanja.

Eden najstrašnejših toboganov na svetu stoji prav v Prekmurju

prekmurje terme 3000 moravske toplice | Foto:

Največji vodni park v Pomurju in širši regiji obiskovalcem ponuja obilje vodnih užitkov na več kot tri tisoč kvadratnih metrih.

Največja vodna atrakcija je Aqualoop, prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom in četrti najhitrejši tobogan v Evropi. Ameriška revija Architectural Digest ga je letos uvrstila na seznam osmih najstrašnejših vodnih toboganov na svetu.

Adrenalinski spust omogoča tudi tobogan Kamikaza s prostim padom, na katerem kopalci s pospeškom 9,8 metra na sekundo zdrvijo v globino.

Za daljše spuste sta na voljo tobogana, dolga 170 in 140 metrov, z vizualnimi in zvočnimi učinki ter vrsta drugih vodnih atrakcij: gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodni tokovi in žvrkljajoče kopeli.

Zunanji vodni park je običajno odprt od konca aprila do sredine septembra, vodno zabavo pa dopolnjuje bogat animacijski progam (športne in druge zabavne igre), ki poteka skozi vse poletje, na voljo je tudi kulinarična ponudba.

"Naslov naj kopališče 2017 razumemo kot nagrado za naš trud, da vse naše dejavnosti oblikujemo z mislijo na zadovoljstvo in dobro počutje naših gostov. Je tudi dokaz, da smo s številnimi novostmi, ki smo jih gostom pripravili to poletje, na pravi poti," je ob razglasitvi zmagovalcev povedal Igor Magdič, izvršni direktor Term 3000 – Moravske Toplice.

Terme 3000 - Moravske Toplice jeseni vabijo v prenovljeno notranje termalno kopališče

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Vodni užitki v Termah 3000 – Moravske Toplice se z jesenjo še zdaleč ne bodo končali. Z bolj svežimi dnevi goste v topel vodni objem vabi popolnoma prenovljeno notranje termalno kopališče. Spodnji del je namenjen živahnim in aktivnim, z veliko prostora za otroško igro in razposajenost.

Črna voda. Od živžava si je mogoče oddahniti v natur bazenu s črno termo-mineralno vodo, ki pomaga pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni, zmanjšuje živčno napetost in izboljšuje splošno počutje.

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Bosonoga pot. Pred tem se lahko gostje sprehodijo še po bosonogi poti, ki na telo deluje kot akupresurna masaža.

Savne. Sprostitvi je namenjen zgornji del kopališča, kjer so na voljo finska savna z lesom iz bora cemprina, parna savna z eteričnimi olji in slanico ter infrardeča savna s steno iz himalajske soli, osvežitev pa ponuja ledeni vodnjak.

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Sprostitev. Edinstveno sprostitev ponuja Ajdova počivalnica z blazinami, polnjenimi z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto telesa. Gostom je na voljo tudi kotiček s kromoterapijo, kjer jih štiri barve – bela, modra, zelena in rdeča – očistijo, sprostijo, harmonizirajo in poživijo.

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto: Prekmurski most. Povezava med Hotelom Termal in notranjim termalnim kopališčem ima štiri postaje, ki bodo gostu že kmalu prikazale  pristno Prekmurje – skrivnostno Muro, prekmurska žita, zelišča in med. Postaje ponujajo tudi sprostitev in hkrati poživitev s kromoterapijo, in sicer z barvami, ki v sebi zrcalijo Prekmurje – rumeno (med), modro (Mura), zeleno (zelišča) in rdečo (žita).

Bivanje v hotelu ali hiški, pokriti s slamo

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Hoteli Livada Prestige, Ajda, Termal ter apartmaji in bungalovi v Termah 3000 – Moravske Toplice vam bodo zagotavljali vse udobje pregovorne prekmurske gostoljubnosti. Vsi, ki si želite prvinskega stika s prekmursko tradicijo, pa boste navdušeni nad ličnimi novimi hiškami v Prekmurski vasi Ajda.

Tradicija v skladu s sodobnim bivanjem

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Njihovo gradnjo so navdihnile značilne prekmurske hiške cimprače, zato so tudi sodobne hiške krite s slamo in obogatene z lesom, ki jim daje naravno zračnost ter toplino, medtem ko velika okna vanje prinašajo veliko svetlobe.

Hiške so v neposredni bližini kopališkega kompleksa Terme 3000. Ker so obdane z zelenjem, gostom ponujajo popolno sprostitev v naravi – sredi prekmurskih travnikov z zelišči in rastlinami, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje, ter v kraljestvu štorkelj in čebel, ki si svoje bivališče poiščejo tam, kjer je okolje najbolj kakovostno in čisto.

Ne spreglejte