Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2017,
15.15

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Mastercard

Natisni članek

Disneyland Vojna zvezd Mastercard advertorial

Četrtek, 23. 2. 2017, 15.15

2 meseca, 3 tedne

Vojna zvezd: ne boste verjeli, koliko so plačali Harrisonu Fordu

Vsebino omogoča Mastercard
Harrison Ford, vojna zvezd

Od leta 1977 navdušuje več generacij gledalcev po vsem setu. Filmska saga Vojna zvezd je ena najbolj priljubljenih in navdušujočih filmskih produkcij vseh časov. Toda ali ste vedeli, da bi vlogo Hana Sola skoraj odigral Jack Nicholson?

George Lucas je leta 1977 poskrbel za pravo galaktično evforijo, ko je na velika platna poslal prvi del filmske sage, za katero se je zelo kmalu izkazalo, da se bo vpisala v zgodovino filma. Ne samo to, Lucas je iz Vojne zvezd ustvaril brezčasno pop ikono, blagovno znamko, ki je danes ocenjena na več kot 30 milijard dolarjev (28 milijard evrov). 

Vsem ljubiteljem Vojne zvezd smo pripravili kar dve presenečenji: zbrali smo nekaj najbolj skritih zanimivosti in pripravili priložnost za potovanje, ki vam je nedvomno pisano na kožo.

#1 Harrison Ford je za vlogo v filmu  Star Wars: Episode IV - A New Hope prejel deset tisoč dolarjev (devet tisoč evrov) honorarja.

#2 Prvi trije deli filma se začnejo s četrto epizodo sage, prve tri epizode so posneli pozneje, in sicer med letoma 1999 in 2005.

#3 Leta 2015 se je saga nadaljevala s sedmo epizodo.

#4 Vseh sedem filmov je bilo nominiranih za oskarja.

#5 Z vsemi posnetimi epizodami skupaj so zaslužili skoraj 6,5 milijarde dolarjev (6,1 milijarde evrov).

Star Wars | Foto:

#6 Nekatere stavbe, ki so jih za potrebe snemanja zgradili v Tuniziji, danes še vedno stojijo in jih celo uporabljajo.

#7 Tupac Shakur se je potegoval za vlogo Macea Winduja.

#8 Yodi je glas posodil Franz Oz, ki je poskrbel tudi za sinhronizacijo pujse Piggy iz Muppetkov.

#9 Kar trije igralci skupaj so poskrbeli za končno podobo Dartha Vaderja: James Earl Jones (glas), Sebastian Shaw (obraz) in David Prowse (telo).

#10 George Lucas si je sprva  zamislil, da bi vlogo Yode odigrala opica.

Star Wars | Foto:

#11 Glas junaka Chewbacca je nekakšna elektronska mešanica oglašanja različnih živali.

#12 V filmih so prikazali 19 različnih planetov.

#13 Za vlogo Hana Sola, ki jo je odigral Harrison Ford, so se potegovali tudi Burt Reynolds, Al Pacino in Jack Nicholson.

#14 Steven Spielberg je s stavo z Georgeem Lucasom dobil odstotek od dobička filmov in v vseh teh letih zaslužil kar nekaj milijonov dolarjev.

#15 Za vlogo princese Leie se je potegovala tudi Sissy Spacek.

 

Kaj če bi od blizu spoznali junake Vojne zvezd?

Ponujamo enkratno priložnost, da se udeležite prave Jedi akademije in tako od blizu spoznate neverjetno moč daljne galaksije.

Jedi akademija | Foto:

Nekomu izmed vas bomo namreč omogočili potovanje v Disneyland, in to popolnoma brezplačno. Štiričlanska družina bo lahko odpotovala v svet čarobnosti in se med vsemi atrakcijami v parku udeležila tudi akademije, ki je do zdaj navdušila več tisoč obiskovalcev.

Jedi akademija je neizmerno zabavna interaktivna izkušnja, v kateri se mladi Jediji učijo pomembne veščine – kako uporabljati silo.

Po akademiji bo mladi Jedi obvladal vse najpomembnejše veščine, s katerimi bo preprosto premagal vse zlikovce v galaksiji, tudi glavnega sovražnika Dartha Vaderja.

 

Disneyland | Foto: Spoznajte čarobno moč brezstičnosti in se potopite v neverjetni svet znanstvene fantastike. Odgovorite na nagradno vprašanje, ali nam pošljite referenčno številko vašega plačila s karticama Maestro ali Mastercard.

 Mastercard pa bo nekomu izmed vas uresničil sanje!

 

Nagradni sklad je recept za popolne družinske počitnice:

1 - dve prenočitvi v hotelu The Disneyland Hotel,

2 - tridnevna vstopnica za dva tematska parka za vse člane štiričlanske družine s prednostnim vstopom, ki omogoča hiter dostop z najkrajšimi čakalnimi vrstami do najbolj priljubljenih atrakcij v parku, kot sta Space Mountain®: Mission 2 in The Twilight Zone Tower of Terror™,

3 -  letalski prevoz do Pariza,

4 -  prevoz z letališča do hotela in nazaj.

Nagradna igra je končana. Srečni nagrajenec je Mitja Brezovnik.
Ne spreglejte