Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial top 5

Sreda, 14. 10. 2015, 9.20

2 meseca, 1 teden

Top 5 najbolj ekstravagantnih potovanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ni veliko takšnih, ki ne bi sanjali o potovanjih. A načini potovanj se med sabo močno razlikujejo. Če sanjate o ekstravaganci, smo našli nekaj idej.

Le kdo si ne želi potovati

Obstaja rek, ki pravi, da moder človek ni tisti, ki najdlje živi, ampak tisti, ki največ potuje. Pri potovanjih ne gre le za zabavo, temveč od njih dobimo precej več: osebno rastemo, širimo si obzorja in si nabiramo sveže energije.

Ste za ekstravaganco?

Ni tako pomembno, kam potujemo, temveč to, da se umaknemo iz vsakdanjika in izkusimo kaj novega. Še manj pomembno pa je, ali je potovanje drago ali ugodno – vsako šteje in od vsakega nekaj pridobimo.

A vseeno – tokrat smo zbrali pet idej za nekoliko bolj ekskluzivna potovanja. Naj vam služijo kot navdih za nov turistični cilj ali pa se ob njih zasanjajte.

Luksuzni safari

Veliko je takšnih, ki sanjajo, da bi se vsaj enkrat v življenju podali na safari. Veste, kaj ta beseda pomeni v prevodu? Ne skrbi in uživaj življenje. V svahiliju, najbolj razširjenem in uradnem jeziku v vzhodni Afriki, pa beseda pomeni tudi dolgo potovanje.

V zadnjih letih je vse bolj priljubljen način potovanja luksuzni safari, ko spanje pod zvezdami v Afriki postane zares magična izkušnja. Tako so v divjini nastali luksuzni hoteli, ki nudijo kar največje udobje, uživanje v pristni afriški hrani, poleg tega pa bivanje v neposredni bližini divjih živali in narave.

Spanje v čisto pravem gradu

Zakaj se ne bi nekega jutra preprosto zbudili v gradu? Zagotovo nepozabna izkušnja, ki postaja vse pogostejša izbira počitnic med tistimi, ki si to lahko privoščijo. Menda je Irska tista, kjer bo doživetje zares pristno.

Kaj je tako privlačnega? Srednjeveške sobane, marmornata tla, čudovite tepete, visoki leseni stropi, viteški in kraljevski motivi, srebrn pribor, perzijske preproge, antično pohištvo … vse to vas prestavi v popolnoma novo dimenzijo časa in prostora. Tudi postrežba je ponavadi kraljevska: na gradovih za zajetno vsoto denarja gostje dobijo svoje osebje, ki jim streže vrhunske specialitete. Ne gre pa prezreti niti čudovitih sprehodov po kraljevskih vrtovih.

Idila zasebnega otoka

Si predstavljate, kako bi bilo, če bi imeli celoten otok samo zase? No, ideja navdušuje mnoge ljudi, le da si to lahko privošči le manjšina. A nič ni narobe, če sanjamo – ali pa si postavimo dolgoročen cilj.

Bivanje na malih tropskih rajih ob družbi sonca, palm in čudovitih plaž je že dolgo najbolj priljubljen način preživljanja počitnic med bogataši, zvezdniki in drugimi uspešnimi ljudmi, ki imajo nekoliko več pod palcem. Luksuzni hoteli, kjer vam v času bivanja ni treba storiti nič, le počivati, uživati in se razvajati, pomenijo popoln odklop od vsakdanjega sveta.

Noč v letalu

Da, počitnice lahko preživite tudi na letalu. Gre za zelo futuristično obliko počitnikovanja, ki vsako leto navduši več ljudi, saj je tako zelo drugačna. A trend se je v resnici začel že veliko prej – sredi 20. stoletja.

Če vas zanima, pa na srečo ta oblika počitnic ni več tako težko dostopna. V Stockholmu na letališču Arlanda lahko spite na krovu jumbo jeta. Letalo so upokojili in predelali, v njem pa lahko bivate v dveh delih – nekoliko bolj luksuznem hotelskem delu ali v hostlu, ki je bolj cenovno ugoden. Za nočitev boste odšteli od 45 evrov na noč v sobi z več ležišči do 370 evrov na noč v luksuzni sobi.

Bi šli z ladjo okoli sveta?

Že od nekdaj sanjate, da bi pluli okoli sveta? Potem zagotovo spadate med večino, a takšno potovanje zahteva tudi precej prihrankov in časa. Križarjenje okoli sveta je zagotovo nekaj popolnoma drugačnega in nevsakdanjega, sploh če ste naveličani že prevečkrat videnih krajev in destinacij. Ta ideja navdušuje mnoge, saj začutite popolno svobodo in dobite občutek, da ste v čisto novem svetu – obdani z neskončnim morjem in rajskimi otoki, ki plujejo mimo vas.

Nekaj, kar bi nekoč radi doživeli? Sledite svojim sanjam in morda se uresničijo!

Ne spreglejte