Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
10.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

prigrizki

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 10.58

7 let, 12 mesecev

Najboljši prigrizki med vožnjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če se z otroki podajate na daljšo pot z avtomobilom, ne pozabite na pripravo malice. Tako se ne bo treba neprestano ustavljati ali ob lokalnih cestah iskati nemogoče - trgovino s hrano.

Prigrizki so ob daljših vožnjah z avtomobilom, še posebej če potujete z otroki, odločilnega pomena za prijetno potovanje. Na tak način se boste izognili izbiri hrane na bencinskih postajah, saj ta ni vedno – no, 0dvisno, kje potujemo – navdušujoča. Prav tako se oboroženi z malico lahko brez pogostih prekinitev zakadite v tekoče preštevanje kilometrov.

Če se ne vozimo po avtocesti, lahko iskanje priložnosti za malicanje ob lokalnih cestah zaradi slabe ponudbe in morebitnega pomanjkanja kakovosti zahteva kar precej potrpežljivosti.

Da se na poti ne bo treba prepustiti prehranjevalnim naključjem, za prigrizke med vožnjo raje poskrbite kar sami. Ti naj bodo pri roki in takšni, ki za sabo ne puščajo veliko sledi. Tako ob prihodu na cilj ne bo treba iskati še avtopralnice.

Orehi in mandlji ter še kakšen izbor iz kraljestva oreščkov so več kot pripravni prigrizki za med vožnjo. So hranljivi in se ne drobijo.

Za ljubitelje sendvičev, ki se tem ne morejo upreti niti na cesti, je najbolje, če te že prej razrežete na več manjših kosov. Najbolje bo, če bodo ti v velikosti grižljajev, saj se boste tako izognili puščanju sledi kruha po notranjosti jeklenega konjička.

Sadje je primerno za osvežitev in lahko malico. Najmlajše bodo še posebej razveselile borovnice in jagode.

Raje kot čips za na pot izberite krekerje, ki pa bodo še za tako pazljivimi jedci na sedežih lahko pustili nekaj drobtin.

Korenček, opran in ostrgan, ali na trakove narezana zelena sta lahko dobra izbira za vitaminsko malico.

Za dvig energije bodo poskrbele tudi hranljive sadno-žitne ploščice. Ob pripravah prigrizkov pa ne pozabite na vodo, ki je ni nikoli preveč. Kakšen sveže iztisnjen sok tudi ne bo odveč.

Ne spreglejte