Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 6. 2014,
12.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Osilnica

Petek, 27. 6. 2014, 12.12

6 let, 6 mesecev

Mahnimo jo na jug!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Počitnice so že tu. Imate že načrte, kam jo boste mahnili? Če jih še nimate, imamo nekaj idej za sproščene in adrenalinsko obarvane počitnice.

Jugovzhodni del Slovenije, natančneje Bela krajina, nam ponuja veliko možnosti za preživljanje prostega časa. Tako s prijatelji kot z družino. Eden od drobnih biserov na zemljevidu Slovenije, ki se skriva na tem koncu državice je Osilnica, ki jo poznamo tudi pod imenom dežela Petra Klepca. Saj se spomnite pravljičnega junaka, osilniškega domačina nenavadne moči, ki je iz Zgornjekolpske doline pregnal Turke?

Dežela Petra Klepca nam nudi mešanico adrenalina in sprostitve. Si upate skočiti v prazno? Ali pa se preizkusiti na orjaški gugalnici, plezalni steni, steni za spuščanje in spustu po jeklenih vrveh? Dvourni dinamični program v Deželi Petra Klepca lahko sklenete še s Klepčevim kosilo, ki vas bo napolnilo z energijo. A brez skrbi – če si želite adrenalinskega podviga, a si ne upate, bodisi zaradi treme ali nezaupanja, v adrenalinskem parku je na voljo inštruktor, ponudba pa zajema tudi zavarovanje.

Tisti, ki živite za adrenalin, ne smete izpustiti pustolovskega raftinga po Kolpi. Marsikdo ne ve, da je Kolpa odlična destinacija za rafting, ki je povsem varen. Primeren je za vse starostne skupine, ki si poleg adrenalinskih užitkov želijo preveriti tudi svoje timske sposobnosti. Na Kolpi boste v popolni opremi za rafting uživali kar tri ure, obenem pa si kar iz vode ogledovali neokrnjeno naravo. In če vas potem zgrabi lakota – tudi za to je poskrbljeno.

Če si počitnice zamišljate drugače, ob lahkotnem prebujanju s petjem ptic, razvajanju ob hrani in namakanju v bazenu, vam ni potrebno daleč oditi. Tudi to ponuja Osilnica. Svojo partnerico ali partnerja povabite na sproščen konec tedna, ko si bosta lahko privoščila obilico dobre hrane, razvajanja v savni, jacuzziju in bazenu, spoznavala pa bosta lahko tudi naravo. Tam bosta lahko brezplačno najela nordijske palice, večere pa preživela na teniških igriščih. Osilniška okolica skriva kar nekaj znamenitosti, od bližnjega grada Snežnik, ogledata pa si lahko tudi Nacionalni park Risnjak, Mirtoviški potok, Lokvarsko jezero, Delnice, Čabar in Križno Jama.

Še vedno ne veste, kje boste preživljali počitnice?

Ne spreglejte