Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 7. 2024,
20.23

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Natisni članek

Uživajmo poletje Uživajmo poletje zanimivosti izlet labirint

Sobota, 6. 7. 2024, 20.23

3 mesece

Kranjski koruzni labirint letos v obliki mamuta #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,84

Koruzni labirint, ki so ga to poletje tretjič zapored oblikovali na obrobju Kranja, je dobil obliko mamuta iz ledene dobe. Razprostira se na pet hektarjev velikem polju ob vzhodni vpadnici v Kranj, tik za avtocestnim izvozom Kranj vzhod. V labirintu se poleg poučnih vsebin o ledeni dobi nahajajo tudi zabavne postaje, igre in naloge spretnosti.

Po navedbah organizatorjev se lahko obiskovalci labirinta, ki so ga odprli danes, "odmaknejo od hitrega življenjskega ritma in odpotujejo v preteklost ter se tako odmaknejo od pametnih naprav in digitalnega sveta".

Ni naključje, da je kranjski koruzni labirint letos dobil obliko mamuta, saj so v času ledene dobe na območju labirinta živeli mamuti. Nedaleč stran so namreč odkrili okostje ledenodobnega mamuta.

"Če se izgubimo, se lahko tudi najdemo"

Obiskovalci lahko v labirintu odkrivajo prazgodovino in raziskujejo skrivnosti jamskega človeka ter prazgodovinske živali. Obisk bo olajšal zemljevid, s katerim bodo obiskovalci iskali interaktivne postaje, del labirinta pa na zemljevidu ne bo označen, saj organizatorji poudarjajo, da, "če se izgubimo, se lahko tudi najdemo".

Labirint je namenjen odraslim in otrokom, letos pa je nekoliko bolj zahteven, navajajo organizatorji. Težja zahtevnost pomeni, da je pri reševanju zank v labirintu še toliko bolj pomembno sodelovanje, kar pa sta cilj in ideja projekta.

Kranjski koruzni labirint je nastal v sodelovanju s fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, kjer so študentje pri predmetu geodezija oblikovali idejne zasnove. Avtorica načrta Koruznega labirinta Kranj je študentka Urška Urankar.

koruzni labirint Krtina
Trendi Pri Ljubljani odprli nenavadno atrakcijo #foto
Labirint Maribor
Trendi V Mariboru imajo poseben labirint #video
Ne spreglejte