Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

prvi maj kresovanje

Sreda, 30. 4. 2014, 10.09

8 let

Kje boste občudovali prvomajski kres?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na predvečer prvega maja bodo tradicionalno zagoreli kresovi pred praznikom dela. Kot kaže, nam bo vreme naklonjeno, zato smo poiskali nekaj kresovanj po Sloveniji.

Rožnik: ob 19.30, prižiganje kresa pa bosta spremljali glasbeni skupini Čuki in Oko.

Vrh sv. treh kraljev: kresovanje se začne ob 20. uri, obiskovalci pa se bodo lahko zabavali tudi pod šotorom. Zabavali jih bodo Mladi godci.

Koper, Markovec: pohodniki se bodo zbrali ob 19. uri pri koprski Taverni in se nato z baklami in ob spremljavi godbe na pihala iz Marezig podali do Markovca, kjer bodo prižgali kres pri tamkajšnji osnovni šoli.

Kanal: Severni Primorci se lahko odpravijo v Kanal, kjer Klub kanalske mladine prireja že četrto tradicionalno kresovanje, ki ga bo z glasbo poživil DJ Mrsky.

Kranjska Gora: Kranjskogorčani bodo kresovali od 18. ure, ko bo pri gostilni Oštarija zbrane zabaval ansambel Zgornjesavci. Organizatorji obljubljajo tudi animacijo za otroke.

Visoko pri Poljanah: pri Tavčarjevem dvorcu na Visokem bo potekala prava veselica, ki jo prirejajo poljanski gasilci. Goste bo zabaval Jocband.

Novo mesto: kresovanje se bo začelo ob 19. uri, nastopala pa bosta ansambla Azalea in Kok band.

Čušperk: v Čušperku blizu Grosupljega bodo kresovali z ansamblom Nalet. Začeli bodo ob 20. uri.

Ravne na Koroškem: kresovanje bo potekalo na Javorniku od 19. ure, popestrila pa ga bo narodno-zabavna skupina ITAK.

Ruše: v Rušah pripravljajo prireditev Malo mesto – največje kresovanje, ki se bo začela že ob 17. uri, ko bodo postavili majsko drevo. Zabava se bo nadaljevala z vaškimi igrami, otroško zabavo, do mesta kresovanja pa se bodo obiskovalci sprehodili z baklami. Zabavali jih bosta skupini Gadi in Njubend.

Ptuj: ptujsko kresovanje organizira Klub Ptujskih študentov, ki je pripravil tudi pester dnevni program. Organizirali so dobrodelni tek, turnir v odbojki in paintballu, se spustili po Dravi. Sledil bo piknik, zvečer pa bodo zbrane zabavali Cvetličniki, Jean Bačić quartet, DJ Šemnički in Drugo dugme.

Maribor: tradicionalno kresovanje bo v Koblarjevem zalivu na obrežju reke Drave z začetkom ob 17. uri.

Moravske Toplice: v Moravskih Toplicah bodo ob 19. uri priredili že tradicionalno kresovanje, ki ga bo spremljala tudi postavitev mlaja.

Tešanovci: kresovanje v Tešanovcih bo spremljal duo Nostalgija, obiskovalci pa se lahko opolnoči nadejajo tudi manjšega ognjemeta.

Ne spreglejte