SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Si.mobil
  • Messenger
  • Messenger

"Dovolj je!"

 | Foto:
Vsebino omogoča Si.mobil

Zgodba o čisto običajnem fantu, ki se nekega dne odloči in spremeni ritualni tok dogajanja v svojem življenju. Plažnica Arjana Pregla čaka, da vam zapolni lenobno poletno popoldne.

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto v tednu na: plaznice.odljudi.si.

Občutki, ki jih je nosil v glavi, niso bili dovolj jasni, da bi jih lahko izrazil z besedami. Bolj kot možgani mu je sporočalo telo, drobovje: "Dovolj je!" (Čas kislih kumaric, Arjan Pregl)

 | Foto:  


Arjan Pregl:

Arjan Pregl (1973) je akademski slikar in magister umetnosti. Poleg slikarstva se ukvarja z ilustracijo, piše o slikarstvu, poučuje in seveda ne nazadnje piše (zelo) kratke zgodbe. Do zdaj jih je objavil v revijah Literatura in Idiot. Leta 2007 je (sicer pod psevdonimom Kinky Tone) zmagal na natečaju za kratko zgodbo pri Airbeletrini, leta 2015 pa se je najbolje odrezal v hitrostnem pisanju zgodb pred občinstvom – Urne zgodbe. Pripravlja kratkoprozniprvenec, ki bo izšel (verjetno) leta 2017 pri založbi Literatura v zbirki Prišleki.


"Prelistajte" še po preostalih Plažnicah:

Kaj boste brali letošnje poletje?

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin