Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 6. 2014,
18.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

bazen

Sreda, 25. 6. 2014, 18.27

6 let, 6 mesecev

Počitniško varstvo na bazenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poletni dnevi brez varstva za otroke so za nekatere starše še bolj stresni kot natrpani šolski dnevi. Za poletne počitnice bi tako potrebovali 46 dni dopusta. Ali pa samo nekaj idej.

Številni starši se spopadajo s težavami, kako poskrbeti za varno in hkrati zabavno varstvo svojih otrok med počitnicami, ki trajajo 46 delovnih oziroma 68 koledarskih dni. Te dneve je treba zapolniti s primerno vsebino za otroke, sicer ta čas hitro postane enako stresen kot so šolski dnevi, ki so prenatrpani z raznimi obveznostmi. Zelo modro je, da poleti na počitnice pošljemo tudi računalnike in televizijo in se odločimo za čim bolj aktivno preživljanje prostega časa. Lenarjenje med počitnicami tudi raje odpišimo, da si bodo otroci počitnice zapomnili po veselih doživetjih. Le tako bodo polni nove energije lahko začeli novo šolsko leto.

V Ljubljani lahko starši izbirajo med dvanajstimi programi deveturnega poletnega počitniškega varstva, ki so namenjeni otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol z območja Mestne občine Ljubljana. Poleg tega varstvo organizirajo številna športno-rekreativna društva in jezikovne šole.

Česa pa si otroci poleti najbolj želijo, ni težko uganiti. To so kopanje in preostale vodne aktivnosti, ki jih poleti lahko zajemajo z veliko žlico. V Atlantisu so poskrbeli tudi za počitniško varstvo otrok.

V Vodnem mestu Atlantis se med vsakimi šolskimi počitnicami odpravijo na novo pustolovščino. Tako se bodo med poletnimi počitnicami zabavali in kratkočasili ob različnih zabavnih in zanimivih delavnicah ter igrah. Poleg skrbno pripravljene tedenske tematike otroke v Atlantisu vsak dan čakajo plavanje, jezdenje valov, potovanje čez vrtince in slapove vse do zgodbe v škratovi jami. Igrali se bodo na zabavnih in adrenalinskih vodnih rekvizitih, plezali in skakali po vodnem parku, trampolinu, zaplesali vodni disko, igrali športne igre (vaterpolo, vodna košarka) … Čaka pa jih seveda še divja vožnja po toboganih.

Otroci, stari med 4 in 15 let, bodo v počitniškem varstvu poleg izpopolnjevanja svoje plavalne tehnike doživeli še marsikaj nepozabnega.

Dan ob bazenu

Takoj ko se kopališče odpre, se otroci najprej razgibajo. Pripravili so jim prav posebno počitniško telovadbo, ki je zasnovana na igrah, nato pa se odpravijo na zajtrk. Po zajtrku si privoščijo malo vodnih razvad (biserne kopeli, vodne masaže), da se želodčki umirijo, nato pa jih razdelijo v skupine, da začnejo izpopolnjevanje plavanja. Najmlajše učijo osnovnih tehnik plavanja (drsenje na vodi, žabico, prsno tehniko in kravl), starejši otroci pa lahko svoje znanje plavanja izpopolnijo, nadgradijo ali pa se učijo novih tehnik (hrbtno in delfinčka).

Po plavanju se zavrtijo na vodnem kolesu, se gugajo na vodni gugalnici ali pa se zabavajo na kakšnem drugem adrenalinskem rekvizitu (vodni poligon, vodna preproga).

Rahlo utrujeni ob 12.30 odidejo na kosilo, po kosilu pa pride na vrsto počitek. V tem času lahko otroci rešujejo miselne naloge v delovnih zvezkih, rišejo in barvajo ali ustvarjajo v različnih delavnicah (iz plastelina, delajo zapestnice, origamije), najbolj utrujeni pa se lahko spočijejo ob gledanju risanke.

Preostanek popoldneva je namenjen vodnim vragolijam in zabavi. Vozili se bodo po zavitih toboganih, skakali čez valove, plavali po vodni reki skozi votlino in igrali različne vodne igre (vaterpolo, štafetne vodne igre, vodno košarko). Poleg plavanja bodo lahko tudi igrali tenis, se učili angleškega jezika, osnov kitajščine ali pa se udeležili tudi delavnice orientalskega plesa.

V vodnem mestu Atlantis bodo poskrbeli za nepozabno počitniško varstvo, zabavo, prehrano in pijačo. Vse, kar vaši otroci potrebujejo za čudovite počitnice v vodi, je nahrbtnik in v njem dvoje kopalk in brisača.

Ne spreglejte