Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
10.20

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Pošta Slovenije

Natisni članek

paket Pošta Slovenije advertorial

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 10.20

2 meseca, 3 tedne

Kakšnega soseda imate?

Vsebino omogoča Pošta Slovenije
Ženski, sosedi, prijateljice | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ste se kdaj vprašali, ali je vaš sosed res tisti pravi, dobri sosed, na katerega se lahko vedno zanesete? Morda je prišel čas, da položite karte na mizo.

Sosed je lahko vaš najboljši prijatelj ali vsaj zelo dober znanec, s katerim z užitkom preživite svoj prosti čas. Lahko pa je tudi tisti nadležnež, ki ga neradi srečujete na hodniku ali v bližini svoje hiše. Kakšen je torej vaš sosed?

Pet značilnosti super soseda

#Toplo pozdravi. Ne gre zgolj za bonton, ampak za izkazovanje spoštovanja nekoga, ki ga srečujete večkrat na dan. Sosed, ki se izogiba vašemu pogledu in zelo težko izusti "dobro jutro", "dober dan", ali "nasvidenje", si težko zasluži naziv najboljšega soseda.

Sosed | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock #Ne trka na vrata ali tolče po steni. Dober sosed razume, če si občasno privoščite malo daljše slavje ali če vaši otroci občasno igrajo nogomet po dnevni sobi. Razume, da niste popolni in da se tudi vi kdaj radi malo bolj "sprostite".

#Popazi vaše otroke ali hišne ljubljenčke. Ali pa tudi oboje, ko je res nujno in potrebujete neuradno varuško, ki bi vas rešila iz hude časovne stiske. V to kategorijo spada tudi zalivanje rastlin in vrta, ko vas ni, in odganjanje radovednežev, ko si nepovabljeni ogledujejo vašo nepremičnino med vašo odsotnostjo.

#Skrbi za čistost skupnih prostorov. Ko bo čistil dvorišče, ne bo zapletal stvari in počistil tudi vaš del. Ko bo zapadel meter snega, ne bo nikoli postavil gajbe na izbrano in spluženo parkirno mesto, ampak raje pomagal vsem preostalim pri kidanju.

#Sprejel bo vaše poštne pošiljke. Ko boste na počitnicah ali na kakšni večdnevni službeni poti, bo z veseljem sprejel to odgovornost in dovolil, da Pošta Slovenije na njegov naslov dostavlja vaše pošiljke. Seveda jih ne bo radovedno odpiral, ampak jih zgolj skrbno shranjeval do vašega prihoda.

Če ste svojega soseda prepoznali vsaj v treh od zgoraj naštetih točk, ste na konju in spadate med tiste srečneže, ki lahko rečejo, da imajo super soseda.

Nova storitev za super sosede: Dostava pošiljk sosedu

paket, pošta | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pošta Slovenije se zaveda, kako tesni so lahko sosedski odnosi, zato je uvedla novo brezplačno storitev, ki bo razveselila marsikaterega soseda.

Storitev Dostava pošiljk sosedu naslovniku omogoča, da izbere osebo – soseda, ki stanuje v njegovi neposredni bližini in lahko v primeru njegove odsotnosti zanj prevzema paketne pošiljke (vse vrste paketov), pošiljke Hitre pošte ali priporočena pisma s plačilom odkupnine po povzetju (ne velja za priporočena pisma brez storitve, pisma po posebnih zakonih ipd.).

Nova storitev v okviru naslovnikovega naročila je brezplačna. Za več informacij pokličite na 080 14 00 ali obiščite www.posta.si.

poštar | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Pošta Slovenije ima vedno rešitev za vaše pošiljke

Za svoje stranke so pripravili širok nabor storitev, s katerimi lahko pošiljanje in prejemanje paketnih pošiljk popolnoma prilagodijo svojim željam ter potrebam. Dolgoletne izkušnje, strokovna ekipa in predvsem spreminjajoče se potrebe strank so dejavniki, ki vplivajo na inovativne rešitve v dostavi paketov, da bodo ti zagotovo in vedno pravočasno prispeli v prave roke.

Zanesljivo, hitro  in ugodno tudi na Balkan!

Izkoristite ugodnejše pogoje prenosa pošiljk iz držav EU na Balkan. V sodelovanju s podjetjem Eurosender so v Pošti Slovenije za vas pripravili ugodno ponudbo za prenos pošiljk iz držav članic Evropske unije v Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Črno goro in Srbijo. Na Eurosenderjevi spletni strani www.eurosender.si lahko oddate naročilo za prevzem pošiljke v katerikoli državi članici EU in dostavo v eno izmed navedenih štirih držav. V Pošti Slovenije pa bodo poskrbeli za hitro in zanesljivo dostavo naslovnikom.

Obiščite www.posta.si!

Ne spreglejte