Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
21.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

spolnost seks

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 21.36

7 let, 12 mesecev

Kaj ubija libido?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skoraj vsak odnos, ki dolgo traja, doživi svojo preizkušnjo v spolnosti. Katere so tiste nevarne pasti in kaj lahko storite, da se jim izognete?

Privlačnost se je izgubila Časi, ko ste se vzburili, ker se vas je partner mimogrede dotaknil po roki, so očitno mimo. Ljubezen ni več slepa, ampak vidi tudi napake in pomanjkljivosti, privlačnost se je izgubila nekje ob poti. Če jo boste pustili ležati tam, se stvari same od sebe ne bodo popravile, lahko pa namesto stvari, ki vas motijo pri partnerju, stavite na tisto, kar vam je všeč, tudi če je treba to na novo odkriti.

Dolgčas Občutek, da lahko predvidite vse, kar bo partner storil, brez dvoma ubija spolno privlačnost in poudarja rutino, v kateri živita. Namesto da se ukvarjate s tem, kaj bi lahko partner storil, da vam z njim ne bi bilo dolgčas v postelji, se najprej vprašajte, kaj boste storili vi, da vam bo spet lepo in zanimivo. Kdaj ste nazadnje doživeli orgazem v neznanem položaju?

Otroci Prihod otroka lahko pošteno zamaje svet intime, saj s seboj prinese utrujenost, neprespanost in prilagajanje otrokovemu ritmu, kar lahko otopi željo po spolnosti. Takrat je še posebej pomembno, da partnerja drug drugega ne izgubita izpred oči in si vzameta čas zase, pa čeprav to ni več ljubezenski konec tedna, ampak pol urice, medtem ko je otrok zadremal.

Slaba samopodoba Na slabo samopodobo lahko vpliva več dejavnikov, od spremembe telesne teže do izgube službe, in kadar je eden izmed partnerjev v slabi koži, se lahko zgodi, da začne drugega intimno zavračati. Občutek ima, da ga tudi partner vidi tako slabo, kot se vidi sam, kar pa ponavadi ni res. Pogovor bi marsikaj razčistil in osvobodil libido.

Druge rešitve Če spolno življenje med dvema ne kaže znakov življenja, še ni nujno, da vsak zase ne poskrbita z masturbacijo. Moških sicer k temu ni treba priganjati, a raziskave kažejo, da tudi ženske ne zaostajajo več tako močno za njimi. Lepo je, da znamo tudi sami sebi nuditi užitek, a še lepše je, ko ga znamo deliti.

Ne spreglejte