Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2013,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

varanje

Četrtek, 11. 4. 2013, 8.27

8 let

Kaj pripelje do varanja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Da ljudje varajo, ni nič novega. Zakaj varajo, pa je drugo vprašanje, na katerega vam ponujamo nekaj odgovorov.

Maščevanje Ko se zgodi prevara, jo le redki mirno sprejmejo, večina pa se sprehaja po mavrici neprijetnih čustev, med katerimi je tudi maščevalnost. Želja, da bi partnerju storili enako, kot je storil on, je pri nekaterih tako intenzivna, da se odločijo za povračilni korak, seveda v upanju, da bo partner trpel, kot so trpeli sami. Čeprav pravijo, da je maščevanje sladko, se vseeno pojavi vprašanje, kakšen je njegov smisel.

Izhod iz krize Ljudje pogosto mislijo, da jih bo prevara rešila slabega odnosa. Če bodo partnerja prevarali, bo ta končal odnos, ne oni, kar je pravzaprav prelaganje odgovornosti in igranje slabiča. Obstaja veliko drugih načinov, kako oditi iz odnosa, varanje je gotovo eden najslabših.

Dolgčas v postelji Vedno isti položaj, ista oseba, isti prostor, kdo ne bi znorel od dolgčasa in začel premišljevati o aferi? Seveda je med domišljijo in resničnostjo vedno en korak, a včasih se zgodi prehitro. Namesto sanjarjenja o drugi osebi bi se bilo pravično najprej posvetiti partnerju in pošteno popestriti seksualno rutino.

Čustvena praznina Zelo pogost razlog za varanje je tudi, da se ljudje preprosto zaljubijo v drugega, ker se ob svojem partnerju ne počutijo več čustveno izpolnjene. Ni pomemben samo seks, ampak tudi čustva, in takšne afere ponavadi za odnos pomenijo katastrofo. Številne raziskave kažejo, da so ženske tiste, ki se za varanje večkrat odločijo zaradi čustvene vpletenosti, moškim pa je običajno le do "rekreacije".

Premalo seksa Čeprav neradi priznajo, se moški pogosto odločijo za prevaro, ker menijo, da doma ne dobijo dovolj seksualne pozornosti. Z drugimi besedami, premalo seksajo, zato zase poskrbijo drugje, namesto da bi se ukvarjali z razlogi, zakaj je doma tako, kot je – enako velja za ženske. Izgovor, da se doma ne seksa dovolj, je še vedno samo izgovor.

Ne spreglejte