Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

spolnost

Sreda, 13. 3. 2013, 8.01

8 let

Idealen čas za seks je ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdaj je najboljši čas dneva za seks zanj in kdaj zanjo? Spletna raziskava razkriva idealne urice za posteljne aktivnosti.

Raziskava spletne strani www.howaboutwe.com je pokazala, kdaj pari najbolj uživajo v seksu, upoštevajoč vsakdanje obremenitve in stres. Zdaj je lažje razumeti, zakaj so moški zjutraj takoj za akcijo in zakaj ženske prej potrebujejo skodelico kave.

Med 6. in 8. uro Zaradi visoke količine melatonina, hormona, ki povzroča zaspanost in nižjo telesno temperaturo, ženskam zjutraj seks ne prija, po drugi strani pa se moški pogosto prebujajo z erekcijo in doživljajo svoj vrhunec vzburjenja prav v jutranjih urah. Čeprav bi bil jutranji seks zanje idealen, ga morajo pogosto preskočiti.

Med 8. in 10 uro Zdaj so ženske popolnoma prebujene in pripravljene na seks, saj v tem času njihova raven endorfina močno poskoči in se lažje vzburijo. Moškim je raven testosterona, ki je bila zjutraj na vrhuncu, padla na običajno raven, vendar so za akcijo takoj, ko imajo zeleno luč.

Med 12. in 14. uro Tako ženske kot moški so opoldne ponavadi močno zaposleni, zato ženske niti ne razmišljajo o seksu, moški pa vsaj pomislijo nanj namesto kosila. Kljub temu to ni čas, ki bi bil idealen za ljubljenje za oba spola.

Med 14. in 16. uro To je čas, ko ženski reproduktivni organi delujejo najbolje, moške semenčice pa so najbolj kvalitetne. Če še ne načrtujete družine, si v teh zgodnjih popoldanskih uricah raje omislite zanesljivo zaščito.

Med 16. in 18. uro Običajno se v tem času partnerja vračata domov iz službe, oba utrujena in lačna, zato je seks zadnja stvar na seznamu njunih želja. Najprej je treba zadovoljiti osnovne potrebe, sicer pa se lahko potolažita, da dan še ni končan.

Med 20. in 22. uro Večerne urice prinašajo sprostitev, ženske so bolj spočite in sproščene, zato nemalokrat prevzamejo pobudo, ki se ji moški z navdušenjem odzovejo. To je najboljši del dneva za seks, v katerem imata oba partnerja največ smisla za akcijo in istočasni užitek.

Med 22. uro in polnočjo Raven melatonina pri ženskah se spet poviša, zato jih bolj kot seks zanima spanec, pa čeprav se druga stran morda trudi. A ni kaj dosti verjetno, saj so tudi moški v teh poznih urah bolj dovzetni za sproščanje v obliki gledanja televizije ali branja. Če vam je vseeno do seksa, se mu prepustite, sicer pa ne mislite, da je z vami kaj narobe, če vam opolnoči ni do valjanja med rjuhami.

Ne spreglejte