Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
12.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Ana Kovač

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard izlet Ribnica advertorial

Petek, 4. 9. 2015, 12.46

2 meseca, 1 teden

V Ribnico po suho robo

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Ana Kovač

Izkoristite nedeljo za izlet v Ribnico, kjer bo potekal jubilejni ribniški sejem suhe robe in lončarstva. Priložnost za zanimiv družinski izlet in pobeg v bližnjo okolico mesta.

V nedeljo se zapeljite v Ribniško dolino in spoznajte mesto, kjer kraljuje suha roba, ter izkoristite priložnost za spoznavanje bližnje okolice.

Nedelja v znamenju sejma

Letos bo potekal že 40. ribniški semenj. Gre za pomembno kulturno-etnografsko prireditev, ki iz leta v leto privablja več obiskovalcev, tudi iz tujine.

Mesto bo tako tudi letos zaživelo, ulice bo preplavilo več sto stojnic, na katerih boste lahko pregledovali in kupovali izdelke domače obrti ali opazovali obrtnike pri delu.

Sejem se je v zadnjih letih razvil v večdnevno dogajanje, ki so ga domačini poimenovali Ribniški dnevi.

Organizatorji bodo dogajanje na ulicah popestrili z bogatim kulturnim programom, tradicionalnimi tekmovanji, svoje veščine pa bodo prikazali tudi šolani psi KD Ribnica.

Ribnica je eno starejših slovenskih mest, njeni začetki segajo že v čas Rimljanov. Najbolj usodno je bilo leto 1492, ko je cesar Friderik III. Ribničanom podelil pravico do proste trgovine z domačimi izdelki. To je bil začetek obrti, ki danes tako zaznamuje mesto. Suha roba je zaščitni znak krajanov, ki iz roda v rod prenašajo veščine obrti, ki so znane in priznane tudi zunaj Slovenije.

 | Foto:

Odkrijte okolico Ribnice

Izkoristite obisk sejma tudi za odkrivanje bližnje okolice Ribnice, ki ponuja še veliko zanimivih izletniških točk.

Maršiči: oglejte si cerkvico sv. Urha, ki je zanimiva zaradi fresk iz 16. stoletja, naslikanih v barvitem ljudskem slogu.

Mala gora: če bi se radi malo sprehodili, predlagamo vzpon na Malo goro do cerkvice sv. Ane. Del poti lahko prevozite tudi z avtomobilom in se na vrh, kjer je prijetna planinska koča, povzpnete v samo 30 minutah.

Jama Tentera v bližini vasi Žlebič je dolga 1300 metrov in velja za eno najdaljših na Dolenjskem. V njej so številni nizki rovi z brzicami, slapovi in jezerci.

Kočevje: če vam bo čas dopuščal, zavijte še do bližnjega Kočevja, kjer si lahko ogledate mestne znamenitosti: Šeškov dom, grad Fridrihštajn, sramotilni steber Pranger in Park narodnih herojev.

Ne spreglejte