SiolNET. Trendi Odkrivaj Slovenijo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

TOP ideje za odštekan rojstni dan

2

termometer

 | Foto:
Otroški rojstni dnevi že dolgo niso samo torta in svečke ter družba prijateljčkov, ki prosto norijo po vrtu ali stanovanju. Rojstni dan mora imeti vsebino, otroci pa morajo biti ves čas zaposleni.

Rojstnodnevne zabave so postale eden zahtevnejših projektov, ki jih morajo starši za svoje otroke brezhibno speljati vsako leto. Ker organizacija zabave in animacija otrok zahtevata veliko energije, je praznovanje najbolje prepustiti strokovnjakom, ki vedo, kako narediti res nepozabno praznovanje. Izbrali smo nekaj idej, kako vašim otrokom pripraviti nepozaben rojstni dan, ki se ga bodo še dolgo spominjali.

Od plezanja do potapljanja - športni rojstni dnevi

Če želite, da se vaš slavljenec in njegova družba razgiba, boste organizirali športni rojstni dan na prostem ali v dvorani s primernim programom. Možnosti je veliko, za vas smo izbrali nekaj najbolj zanimivih.

Plezalni center Ljubljana organizira praznovanje v "vertikali". V centru na Pesarski ulici v Ljubljani poskrbijo za strokovno vodeno plezalno animacijo in vso plezalno opremo. Otroke pogostijo na balkonu s pogledom na veliko plezalno dvorano ali v sobi z razgledom. Plezalno predznanje ni nujno.

Paintball Kamniška bistrica pripravlja paintball zabavo za otroke od sedmih let dalje. Izvajajo jih na odprtem ali v zaprtih prostorih. Njihove paintball kroglice z vzmetmi so manj nevarne.

Jahanje na Brdu pri Kranju je odlična priložnost, da otrokom predstavite lipicance in da se v čudovitem okolju parka Brdo naužijejo lepot narave in se za en dan prelevijo v barone in baronice, se igrajo športne igre ali iščejo skriti zaklad.

Potapljaški rojstni dan kaj vznemirljivega in v sodelovanju s Termami Snovik je odlična priložnost, da otroci, ki se že potapljajo, svojo aktivnost predstavijo svojim prijateljem, preostali pa se z njo na zabaven in prijeten način prvič spoznajo.

Plavalni rojstni dan – v Thermani Laško, Vodnem parku Atlantis, v Medicinsko-termalnem centru Fontana v Mariboru ali v Morskem parku Laguna Bernardin. Otroci obožujejo vodo in bodo nad plavalnim rojstnim dnevom popolnoma navdušeni.

Adrenalinski rojstni dan pa si bodo izbrali športni navdušenci, ki imajo radi hitrost, visenje na vrveh in plezanje po drevesih. Vse to lahko doživijo v adrenalinskih parkih povsod po Sloveniji. Na adrenalinskih izzivih, primernih za otrokovo starost, bodo otroci spoznavali sebe, svoje sposobnosti, krepili samozavest in zaupanje drug v drugega.

Zabava za gospodične in znanstvenike

Rojstni dan je lahko tudi pravo malo razvajanje ali pa raziskovanje neznanih pojavov. Otroci imajo radi presenečenja. Dekletom privoščite lepotičenje, malim "Einsteinom" pa veselje med znanstvenimi poskusi ali pa obisk muzeja. Zakaj pa se otroci ne bi preizkusili kot pravi mojstri kuhanja?

Otroška disko zabava v Velenju ali v ljubljanskem Sputniku je primerna za otroke od 8 do 12 let. V ritmu najljubših pesmi in v soju disko lučk se bodo otroci lahko preizkusili tudi v karaokah in različnih plesnih korakih.

Rojstnodnevne zabave za mlade gospodične so namenjene dekletom, ki uživajo v lepotičenju. Razvajali jih bodo v prostoru s kadjo in masažnimi mizami, poskrbeli bodo za lakiranje nohtov in ličenje, glasbo in brezalkoholni koktajl. Male gospodične bodo nad svojo novo podobo povsem navdušene.

Kuhanje s chefom je lahko zabava za otroke, ki radi ustvarjajo v kuhinji. Slavljenec izbere štiri jedi, ki jih bodo s chefom v Vili Podvin pripravljali na rojstnem dnevu. Na rojstnem dnevu potem pripravijo te jedi s profesionalnim kuharjem in pomočniki, učijo se pripravljati tudi slavnostne pogrinjke.

Hiša eksperimentov na Trubarjevi 39 v Ljubljani je znana daleč naokrog po zanimivih interaktivnih znanstvenih preizkusih. Tam bo rojstni dan minil kot bi trenil. Nadobudni znanstveniki bodo spoznali veliko novega o naravnih pojavih, ki nas vedno očarajo. Tudi odrasle.

Rojstni dan v muzeju je primeren za otroke, ki jih zanimajo zakladi, gusarji, koliščarji in arheologija. Ljubljanski muzeji in galerije ponujajo številne programe, med drugim Zgradimo mesto Emona, Lov na emonski zaklad, Vragolije z gusarjem Smolco, Potujemo z argonavti, Postani barjanski/a poglavar/ka, Zdrava pogostitev z Zelenim zabojčkom. Praznujete lahko v muzeju, arheološkem parku ali v Muzeju sodobne umetnostni Metelkova .

Rojstni dan v živalskem vrtu je vedno prava odločitev. Čisto vsak otrok bo vesel povabila v živalski vrt. Za rojstni dan pa se skrbniki živali še posebej potrudijo. Otrokom pokažejo, kako je treba skrbeti za živali, skupaj jih hranijo in se odpravijo na voden ogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin