Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 1. 2014,
21.56

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

visoke pete zvezdnice

Petek, 17. 1. 2014, 21.56

3 leta, 11 mesecev

Zakaj je OK sovražiti visoke pete?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če so visoke pete eden izmed univerzalnih znakov ženstvenosti, simbol prefinjenosti, so tudi ena izmed najbolj osovraženih modnih stvaritev.

Kljub vsej njihovi gracioznosti, bodimo pošteni in priznajmo, so lahko visoke pete nekaj najhujšega. Ne samo, da nas zaradi njih bolijo noge, zaradi njih lahko si lahko dolgotrajno poškodujemo mišice, kosti, držo in še kaj. Počasi, ampak vztrajno se vedno več žensk iz šovbiznisa spušča v svoje mini bitke proti visokih petam. Predstavljamo nekaj žensk, ki dokazujejo, da biti ženska ne pomeni nujno ljubeče govoriti o visokih petah. Emma Thompson: "Zakaj jih nosimo? Z njimi je tako boleče." Britanska igralka Emma Thompson je na letošnji podelitvi zlatih globusov prišla na oder z martinijem v eni roki in s čevlji v drugi. A to ni bil njen prvi nastop na odru brez čevljev. Tudi na prireditvi National Board of Review je sprejela nagrado za najboljšo igralko s čevlji v rokah. Svoj govor je sklenila z besedami: "Čevlje sem si sezula v znak feministične podpore. Zakaj jih nosimo? Z njimi na nogi je tako boleče. In res nesmiselno. Rada bi pozvala vse, naj jih ne nosimo več. Ne nosite jih več! V njih ne morem hoditi, brez njih se počutim tako udobno." Lena Dunham: "Sezuti si bom morala čevlje." Glavna igralka iz serije Punce je nagrado prejela brez čevljev. Ko je leta 2012 na podelitvi nagrad glamour women of the year stopila na oder v čevljih, je po nekaj stavkih govora počakala in rekla: "Sezuti se bom morala. Se opravičujem. S petami mi nikoli ne bo šlo dobro."

Cara Delevigne: "Sovražim visoke pete, bolj kot vse drugo." Slavna manekenka na modnih stezah nosi vse vrste pet, a za britanski Vogue je februarja 2013 povedala: "Najhujši del manekenstva? Sovražim visoke pete, bolj kot vse drugo." In res, kadar Cara ni v službi, jo je težko videti v čem drugem kot v športnih čevljih. Kristen Stewart: "Povedano drugače, visoke pete te upočasnijo." Športni copati so postali stalni spremljevalci Kristen na rdeči preprogi in igralka za to nima opravičila: "To je bolj udobno za moja stopala. Na fotografiji je videti bolje, če si v visokih petah, ampak pete me na zabavah omejujejo pri prehajanju od enega do drugega. Povedano drugače, visoke pete te upočasnijo." Amy Poehler: "Jaz ne improviziram v petah." Kot komedijantka, ki se ne boji biti iskrena, je Amy Poehler za Vanity Fair povedala: "Jaz ne improviziram v petah, samo v supergah. Zakaj bi improvizirala v petah? To je grozno." In zakaj bi ženska komedijantka potrebovala pete, da je smešna, ko pa so moški zabavni brez njih? Jennifer Lawrence: "Satanovi čevlji" Niti ni presenečenje, da je to izjavila ženska, ki je padla po stopnicah, ko se je sprehodila na oder po svojega prvega oskarja. Tako je čevlje poimenovala z ostrimi besedami in povedala, da si jih sezuje, kadar je le mogoče. Tudi na intervjujih.

Ne spreglejte