Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2013,
13.42

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sara Savnik teden mode Azija tekmovanje lepota

Petek, 25. 10. 2013, 13.42

4 leta

Slovenka na azijskem tednu mode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenka Sara Savnik, prva spremljevalka lepotnega tekmovanja za mis Zemlje, se je pred dnevi vrnila iz Šrilanke, kjer je kot prva slovenska predstavnica stopila tudi na pisto azijskega tedna mode.

Sara Savnik je pred časom zmagala na lepotnem tekmovanju Look of the Nations in bila tako med 15 dekleti izbrana za prvo predstavnico Slovenije na tem tekmovanju, del njene nagrade pa je bila tudi pot v Šrilanko, kjer je preživela nepozabnih 12 dni. "Najprej naj povem, da ne gre toliko za lepotno tekmovanje, kot so to izbori za mis, pač pa bolj za manekensko. Pri tem izboru je veliko poudarka predvsem na modi in manekenskem delu, ki mi osebno tudi zelo ustreza," je povedala Sara, ki je Šrilanko obiskala s še 15 dekleti in fanti, v Šrilanki pa so se jim pridružili še lokalni modeli, saj je vseh 12 dni potekal tudi azijski teden mode, v okviru katerega je sodelovala tudi Sara.

"Odhod v Šrilanko je bila lepa izkušnja. Vsi so bili zelo prijazni do nas, organizacija celotnega dogajanja je bila na zelo visoki ravni, slabih izkušenj nisem imela, sem pa navezala veliko novih stikov, dobila kar nekaj dobrih manekenskih ponudb in spoznala celo nekaj Slovencev, ki so me povabili, da bi ob ponovnem prihodu sodelovala pri promociji Slovenije na tamkajšnjih tleh. Naj povem, da mi je uspelo zagotoviti si sodelovanje z organizatorji še za nadaljnji dve leti, tako da se bom v Šrilanko vrnila tudi prihodnje leto," je povedala Sara.

Vsi sodelujoči so opravili dnevno po dva preizkusa oblek, popoldan so jih skoraj vsak dan čakale priprave na večerne modne revije, delo pa ni bilo ravno lahko. "Vsak dan smo se pripravljali skoraj ves dan, zvečer so bile dokaj naporne modne revije, skupaj, če seštejem, smo okoli 12 ur dnevno namenili vsaki modni reviji, saj smo imeli vaje, preizkuse, generalke in zvečer še revije, ki so se odvijale v Kolombu. Revije so bile del tekmovanja, kar mi je bilo še posebej všeč, saj sem s tem pridobila tudi veliko znanja," nam je povedala Sara, ki je v Šrilanki srečala tudi italijanskega oblikovalca Tiziana, ki že dolgo časa v Šrilanki skrbi za izobraževanje mladih oblikovalcev.

"Azijski teden mode je bil zelo zanimiv, na njem so ne le predstavljali nove kolekcije, ampak so tudi dnevno nagrajevali oblikovalce, mi pa smo imeli precej naporne revije. Zanimivo je to, da tam oblikovalci večinoma sedijo med modno revijo med občinstvom, skupaj s starši in prijatelji, sponzorji, donatorji. Dekleta smo opravila približno 10 izhodov vsak večer, kar ni malo, tiste, ki smo bile iz Evrope, smo nosile tudi kopalke, ki jih nekatera dekleta zaradi tradicije domače države niso," je še opisala dogajanje Sara.

Ne spreglejte