SiolNET. Trendi Moda
Vsebino omogoča Mandatum
  • Messenger
  • Messenger
EDINSTVENA NAGRADNA AKCIJA

Brezplačen lepotni poseg, ki ga podarja Simed Kirurgija

Vsebino omogoča Mandatum

Če je v družbi nekdaj veljalo prepričanje, da je lepotna kirurgija domena žensk, lahko danes iz izkušenj trdimo, da se zanjo odloča vse več moških, zato bomo poleg ENE SREČNE IZŽREBANKE z BREZPLAČNIM LEPOTNIM POSEGOM nagradili tudi ENEGA SREČNEGA IZŽREBANCA!

simed

Kdo nagrado podarja?

Nagrado podarja SIMED zdravstvo, center VRHUNSKIH STORITEV LEPOTNE KIRURGIJE, katerega direktor in ustanovitelj je Aleš Leskovšek, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

simed

 

 


INTERVJU S KIRURGOM:


Kdo je Aleš Leskovšek, dr. med. iz zdravstvenega centra SIMED?

Ste Aleš Leskovšek, dr. med., ustanovitelj in direktor zdravstvenega centra SIMED v Ljubljani. Za kakšne vrednote in vodilo se v svojem centru zavzemate?

Zdravje in dobro počutje sta temeljni človekovi potrebi.

Ohranjanje ter povrnitev zdravja in dobrega počutja so razlogi za nastanek medicine. So tudi namen in cilj naše ustanove.

Prijazno, strokovno in učinkovito pomagati ljudem, ki pridejo k nam po pomoč.

Človek je v središču.

Sodelovanje: vsako zdravljenje ali terapija je postopek, ki mora potekati v medsebojnem razumevanju in sodelovanju. Le tako lahko dosežemo najboljši učinek in obojestransko zadovoljstvo.

Moto: Zdrav človek ima tisoč želja, bolan ima le eno.

Torej je pristna komunikacija s pacienti zelo pomembna?

Je ena od ključnih sestavin terapije. Vsak medicinski postopek je sodelovanje med terapevtom in pacientom v veliko večji meri, kot si to večinoma mislimo. Še posebej pri kirurgiji posegamo v telo sočloveka, ki mora prenesti neprijetne in boleče posege za kasnejšo dobrobit. Vsako rano, ki mu jo naredimo, mora zaceliti. Vsako brazgotino, ki jo pustimo, mora nositi vse življenje. Medsebojno zaupanje in razumevanje sta osnova uspešnega zdravljenja.

Koliko posegov ste že opravili v svojem življenju kot specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije?

V zadnjih desetih letih nekaj več kot 15 tisoč posegov. Prej, ko sem 20 let delal v kliničnem centru, pa tudi vsaj toliko.

Ponosen sem na to, da sem v kliničnem centru Ljubljana na kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline sodeloval ter se učil od vrste vrhunskih plastičnih kirurgov. Bil sem član replantacijskega tima, kjer smo z mikrokirurškimi ter rekonstruktivnimi posegi reševali odrezane ude in druge hude poškodbe. Sodeloval sem pri zahtevnih rekonstrukcijah ran pri rakavih bolnikih in pri zdravljenjih velikih opeklin.

V estetski kirurgiji sem ponosen ob vsaki zadovoljni pacientki in pacientu.

Koliko je po vašem mnenju lepota pomembna v vsakdanjem življenju?

Lepota je v očeh opazovalca. To je lahko kdo drug, lahko pa si to sam. Lepota je bila vedno in povsod spremljevalka človeške družbe.

Že pri najstarejših civilizacijah so uporabljali nakit, ličila in si preoblikovali telo. Povezovali so noge, z deščicami preoblikovali glavo, prebadali kožo, delali vzorce z brazgotinami, nosili uhane, si daljšali vrat z obroči, Amazonke naj bi si odrezale dojko ...

Vse to je povezano s kulturo, verovanjem, sprejetostjo v skupino, vero, klan, z razlikovanjem med nami in drugimi, družbenim statusom in pojmovanjem lepote. Vsaka družba, vsak čas ima svoje lepotne zapovedi.

Danes je družba zelo vizualna, še posebej zaradi vseprisotnosti medijev in lepotnih ikon ter idealov, ki jih mediji ustvarijo.

Ličenje, britje, pričeska, tetovaže, piercingi in preoblikovanje telesa nas spremljajo, odkar obstajamo.

Lepotna kirurgija je le eden od načinov spreminjanja, oblikovanja telesa. Je zelo učinkovita. Z njo lahko sorazmerno hitro dosežemo velik in trajen učinek. Ta je lahko zelo opazen, lahko pa je tudi subtilen in nežen. Kirurgija se je razvijala tisočletja. Še posebej velik preskok je bil narejen v zadnjih sto letih.

Varna anestezija, vse bolj izpiljene kirurške tehnike, nove tehnologije in materiali omogočajo vsakemu posamezniku prilagojene posege in postopke, s katerimi lahko uresničimo marsikatero željo ter pomagamo vedno več ljudem na varen, predvidljiv in čim manj boleč način.

Kako si polnite baterije po dolgih službenih dneh?

Že več desetletij vadim aikido. Jadram, morje me objame in vzame v tišino, v veter med valove pod nebom. Sicer pa rolerji, kolo, narava, klasična glasba in jazz.


Lepotna kirurgija in posebnosti


Katerih operacij na leto opravite največ?

Pri ženskah je največ operacij prsi in liposukcij. Od manjših posegov pa preoblikovanje obraza s polnili in botulinom, pri moških je sorazmerno veliko estetskih operacij nosu in operacij moških prsi – ginekomastije.

Kakšna je razlika med plastično in estetsko kirurgijo?

Plastična kirurgija je kirurgija preoblikovanja, plastičnosti.

Plastična kirurgija obsega široko področje zdravljenja tkivnih vrzeli in brazgotin, ki so nastale kot posledica poškodb, raka, drugih bolezni, infekcij in opeklin, rekonstrukcijo tkiv, mikrokirurgijo, replantacije odrezanih udov, ponovno vzpostavitev funkcije (funkcionalni prenos mišic, transpozicija kit, kirurgija roke, perifernih živcev, malih žil, rekonstrukcija prirojenih okvar ....) in tudi estetsko preoblikovanje telesa.

Estetska kirurgija se ukvarja z estetskim preoblikovanjem telesa v skladu z željami klientov in terapevtskimi možnostmi.

Koliko razumevanja in psihološke podpore potrebuje pacient pred posegom?

Psihološki vidik je pri estetski kirurgiji zelo pomemben. Pacient in kirurg se morata razumeti in si zaupati. Gre za posege, ki naj izboljšajo počutje, samozavest, videz in pomagajo odstraniti motnjo v videzu, vzrok frustracije, neskladje med počutjem in videzom, omilijo znake staranja, zato je zelo pomembno, da kirurg razume vzgibe, želje in pričakovanja pacienta.

Včasih motiv za poseg ni pravilen, na primer če želimo s spremembo videza zadržati partnerski odnos. Žrtvujemo se, prestanemo vse neprijetnosti posega in terapije, odnos pa kljub temu razpade. Ostanemo žalostni in nezadovoljni tako z življenjskim položajem kot s posegom.

Pacient mora razumeti in sprejeti predlagani način kirurške terapije, njene učinke, rezultat, mogoče zaplete in posledice. In seveda mora izbrati kirurga, ki mu zaupa in verjame, saj bosta skupaj uspešno prehodila celoten terapevtski postopek.

Kako ravnate pri ekstremnih oz. pretiranih ciljih pacientov?

Na srečo nimam veliko takih pacientov. Vedno sta potrebna poglobljen pogovor in svetovanje. Če menim, da so želje pretirane in pričakovanja nerealistična, skušam paciente usmeriti k varnejši in zmernejši rešitvi ali celo odsvetujem poseg. Včasih svetujem pregled pri specialistu ustrezne stroke.

Če vse to ne pomaga in menim, da bi pacientu z uresničitvijo takih želja škodil, si seveda pridržim pravico, da pacienta odklonim.

Kakor ima pacient pravico izbirati zdravnika, imamo tudi zdravniki v estetski medicini pravico in dolžnost, da pacienta odklonimo, če menimo, da mu ne moremo ali ne znamo pomagati.

Tu gre za načelo Primum non nocere (Najprej, ne škodi).

Se operirajo pretežno ženske ali moški?

Žensk je precej več. Po mojem mnenju so pogumnejše pri prenašanju neprijetnosti terapij, mogoče so tudi izpostavljene večjemu pritisku medijev in družbe po lepem, mladostnem videzu.

Moški se manj ličimo in tudi pri estetskih posegih capljamo za ženskami. No, tudi tu se časi spreminjajo.

Pri katerem posegu in kasneje okrevanju se napredek tehnologije najbolj pozna?

Medicina napreduje skokovito. Ves čas se pojavljajo nove tehnike, metode, materiali in tehnološke izboljšave. Posegi so danes krajši, bolj prilagojeni posamezniku, manj poškodujejo telo in so učinkovitejši. Z boljšim razumevanjem telesnih procesov, postopkov in prenosom znanja po vsem svetu postaja estetska kirurgija vedno bolj sprejemljiva in dostopna vsakomur izmed nas.

Največji napredek in prihodnost vidim v regenerativni medicini, kjer z uporabo zarodnih celic iz lastnega telesa, amnijskih membran, trombocitne plazme in cele vrste postopkov te veje medicine vstopamo v novo dobo medicine, kjer bo mladosten videz posledica dejanske pomladitve ter regeneracije tkiv in organov.


Brezplačen lepotni poseg za njega in njo


Kakšen poseg boste podarili in zakaj?

Nagrado oz. želeni poseg si lahko izberete sami v prijavnem obrazcu spodaj. Obdarili bomo tako žensko kot moškega, saj želimo približati posege širši populaciji.

Kje se lahko prijavimo?

Z vpisom podatkov v spodnji obrazec boste uvrščeni med udeležence nagradne akcije, ki bo potekala od 10. 5. do 31. 5. 2017.

Obkljukajte svoj spol in prikazalo se vam bo polje, v katerem je mogoče izbrati poseg. Če je v izboru poseg, ki si ga želite, vas vljudno vabimo, da se prijavite na nagradno akcijo. Držimo pesti.

Kje vas lahko najdemo?

Če bi se želeli podrobneje informirati o posameznih lepotnih kirurških posegih ali si zagotoviti brezplačen posvet, obiščite spletno stran www.simedkirurgija.si ali pokličite na telefonsko številko 03 82 81 887.

Skupaj bomo našli najprimernejšo rešitev za vaše želje!

Nagrajenca nagradne akcije sta:

Izidor Debenc in Eva Dežman Godec

Čestitamo!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin