Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 7. 2014,
8.33

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

razprodaje nakupovanje oblačila obutev

Ponedeljek, 14. 7. 2014, 8.33

3 leta, 3 mesece

Razprodaje: kako se izogniti zgrešenim nakupom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da ne bi ostali praznih žepov in polnih omar oblačil, ki jih nikoli ne boste oblekli, se nakupov na razprodajah lotite premišljeno.

Na sezonskih razprodajah oblačil in obutve nas pompozne obljube o neverjetno znižanih cenah lahko hitro zavedejo in premamijo, da zapravimo več, kot smo načrtovali, ko pregledamo nakupljeno, pa za konec ugotovimo še, da z novimi pridobitvami niti nismo preveč zadovoljni.

Tukaj je nekaj zlatih nasvetov, kako na razprodajah dobiti največ za svoj denar:

Razmislite, kaj potrebujete Preden se odpravite na pohod po trgovinah, preglejte svojo omaro in razmislite, česa vam manjka in kateri kosi bi smiselno dopolnili garderobo, ki jo že imate. Potrebujete več poletnih majic ali pa morda par hlač, primernih za v službo? Prav tako razmislite o svojem življenjskem slogu in navadah – ali res potrebujete še eno elegantno večerno obleko? Če boste imeli v glavi trden načrt, katere kose iščete, vas bodo trgovci težje premamili z znižanimi cenami oblačil, ki jih ne potrebujete.

Klasični in kakovostni kosi so večni Razprodaje so idealna priložnost, da se založite z osnovnimi kosi bolj zvenečih blagovnih znamk, ki si jih po redni ceni ne bi mogli privoščiti. Oblačila, kot so temne hlače, srajce, enobarvne obleke, elegantna krila, kostimi oziroma obleke so ključni kosi garderobe, s katerimi lahko preprosto gradimo dnevne stajlinge, če so izdelani iz kakovostnih materialov, pa nam bodo služili še toliko dlje. Izbirajte barve, ki ne gredo iz mode – črno, mornarsko modro, temnosivo in kamelje rjavo.

Izogibajte se sezonskim trendom Neklasična oblačila, ki so trenutno izjemno modna, bodo že čez mesec ali dva verjetno pozabljena – še posebej, če so močno znižana. Izogibajte se močnim vzorcem in izrazitim okraskom, ki jih trendi hitro prinesejo in še hitreje odnesejo.

Kupite le oblačila, ki so vam prav Vsi to kdaj počnemo – kupimo kakšen kos, ki nam je premajhen, in si obljubimo, da bomo shujšali, da nam bo prav. Morda je kdaj komu to že tudi uspelo, večina teh oblačil pa konča skritih nekje v kotu omare, da nas ne bi opominjala na spodletel načrt. Tako na razprodajah kot v redni prodaji zato kupujte le oblačila, ki vam popolnoma pristajajo. Tista številko manjša pa si obljubite za nagrado, če oziroma ko vam bo uspelo zlesti vanje.

Bi se odločili za nakup po redni ceni, če bi si jo lahko privoščili? Ko kakšen kos pritegne vašo pozornost, se vprašajte, ali vam je tako všeč, da bi ga kupili tudi v redni prodaji, če bi si ga lahko privoščili. Če vas v resnici privlači le nizka cena tega oblačila, ga pustite na polici – očitno ga trgovec z razlogom ni mogel prodati po polni ceni.

Ne spreglejte