Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

konji šampon nega las

Četrtek, 16. 5. 2013, 13.10

8 let

Lasje nič več kot konjska griva!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvi pogled se zdi uporaba šampona za konje precej nenavadna, a številne uporabnice se za začudene poglede ne zmenijo - nad njegovim učinkom so namreč naravnost navdušene.

Šamponi za konje že lep čas osvajajo Hollywood. Med zvezdnicami, ki imajo sijoče lase zahvaljujoč njegovi uporabi, sta tudi Sarah Jessica Parker in Jennifer Aniston. Zadnja namreč velja za igralko, katere pričeska je bila najpogosteje kopirana, zato morda trik do popolne pričeske ni le v njeni obliki, temveč tudi v njeni – precej posebni – negi. Vendar pa revolucija, ki se je pravzaprav začela že pred časom, ni ostala le na tisti na strani luže. Kot pravi naša bralka, ki želi ostati neimenovana, se za takšno nego las odloča vse več Slovenk. Med njimi je tudi ona, ki meša šampon za konje in navaden šampon za lase. Šampon, ki ima tudi po mnenju številnih frizerjev resnično dober učinek, se lahko uporablja na različne načine – ena od različic je, da obiščete bližnjo veterinarsko ambulanto, kjer kupite omenjeni izdelek in ga nato mešate z vodo ali pa mu dodate navaden šampon, kot omenja bralka. Sicer pa so se na tržišču, ki ponuja izdelke za nego las, medtem že našli tovrstni šamponi, povsem prilagojeni za človeka, torej takšni, ki ne zahtevajo mešanja tekočin.

Kako ga uporabljati? Medtem ko se šampon za nego konja uporablja v razmerju 1 : 10, pa se za umivanje in nego las uporablja malce drugače. Ob pregledovanju čudežnih napotkov, ki jih hranijo številni spletni forumi, smo naleteli na napotek, ki pravi, naj se uporablja v razmerju 1 : 5, meša pa se ga z mlačno vodo. Če bi uporabili večjo količino, lahko pride tudi do srbečice, še pišejo uporabnice na spletu. Čeprav skorajda ni nezadovoljne uporabnice "zmešanega" šampona, pa so med njimi tudi tiste, ki so se za prekinitev uporabe odločile zaradi nastanka prhljaja.

Za hitrejšo rast In zakaj so tako zadovoljne z uporabo tega sicer nenavadnega šampona, ob katerem bi večina ljudi, ki bi jim izdali skrivnost za svoje sijoče lase, obnemela in vas smrtno resno vprašala, ali ste pri pameti? Šamponi za umivanje konjev naj bi imeli posebej prilagojeno vrednost pH-ja, njihova prednost pa je, da se manj penijo in hitreje izperejo. Številne uporabnice se že po prvi uporabi pohvalijo z mehkejšimi in bolj sijočimi lasmi. Zadovoljne pa so tudi tiste, ki jim je frizer nekoliko preveč postrigel konice, saj naj bi izdelek vplival na hitrejšo rast las in njihovo obnovo. Ob uporabi jih večina v kot postavi tudi balzam – lasje naj bi se čudežno manj mastili …

Ob vsem tem se še spomnimo na karanje staršev, ko svoje otroke naženejo pod prho, hkrati pa jim povedo, da so njihovi lasje kot griva. Če je izraz griva oznaka za nenegovane in zanemarjene lase, pa po uporabi šampona za konje, vsaj po prebranem sodeč, tega ne boste več imele. Si ga upate preizkusiti?

Ne spreglejte