Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2013,
16.53

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

manikura nohti nega nohtov

Sreda, 5. 6. 2013, 16.53

3 leta, 4 mesece

Kako do popolne manikure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poletje je tu in z njim živahni odtenki barv za nohte. S popolno manikuro, ki si jo lahko privoščite sami doma, poskrbite, da bodo bleščeče zasijali tudi na vaših rokah

Obnohtna kožica Potiskanje obnohtne kožice nazaj nikoli ne počnite na suho, ampak na kožico najprej nanestite olje, ki jo bo zmehčalo, nato pa jo nežno potisnite nazaj. Če ste navajeni, da kožico zmehčate v vodi, počakajte nekaj trenutkov, preden se lotite lakiranja, saj voda "razširi" noht in lak lahko popoka, ko se noht vrne v prvotno stanje. Očistite noht Potrebujete mehko zobno krtačko in kapljico tekočega mila, nato pa z rahlimi krožnimi gibi oščetkajte površino nohta. Tako boste odstranili umazanijo in prah, saj mora biti noht pred lakiranjem očiščen. Lakiranje Prvi sloj lakiranja pripada podlaku, ki bo poskrbel, da bo se bo lak lepše razporedil po nohtu in tako zagotovil daljšo obstojnost. Ko se podlak posuši, v treh potezah nanesite lak: prva poteza na sredini in po ena poteza ob straneh. Počakajte, da se posuši, nato nanesite še eno plast. Na koncu nohte premažite z nadlakom, ki ni poceni marketinški trik, ampak "zabetonira" prejšnje sloje in daje nohtu visok sijaj. Nadlak lahko uporabljate tudi vsakih nekaj dni ter tako nohtom povrnete lesk.

Sušenje Ko se odločite za lakiranje nohtov na rokah, imejte v mislih, da boste morali naslednji dve uri z rokami počivati, če si želite lepega rezultata. Ne pozabite, da vročina škodi laku, zato po lakiranju 12 ur ne hodite v savno in preskočite vročo kopel, v tem času si roke med umivanjem vsakič sperite s hladno vodo, da si bo lak opomogel. Če si lahko vzamete večer zase, si nohte nalakirajte dve uri pred spanjem, le izpustite nadlak, ki ga boste nanesli zjutraj in tako popravili morebitno škodo na nohtih. Nega Če so nohti krajši, je manj možnosti, da se bodo lomili in trgali, najboljša dolžina je le malenkost čez konico prsta. Tudi oblika je pomembna, saj se ovalni nohti in okrogli nohti z rahlo kvadratno konico težje zlomijo. Vsak dan z oljem za obnohtno kožico, ki vsebuje negovalne sestavine, nahranite noht, krema za roke naj bo iz naravnih sestavin, saj sintetične škodujejo laku. Pri gospodinjskih in vrtnih opravilih obvezno uporabljajte rokavice, po uporabi roke sperite, naoljite obnohtno kožico in si v roke vtrite hranljivo kremo. Med enim in drugim lakiranjem nohtu privoščite nekaj dni počitka, da zadiha.

Ne spreglejte