Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
21.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

omara oblačila pomlad

Sreda, 17. 4. 2013, 21.38

7 let, 12 mesecev

Kaj obleči v prehodnem obdobju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Temperature se končno vzpenjajo, ob tem pa bo spremembo doživela tudi naša garderoba. Ste pripravljeni na pomlad?

Veliko se nas spoprijema z večno dilemo, kaj obleči, saj ob tem ni dovolj, da nam je v oblačilih udobno in nam je všeč odsev v ogledalu, ampak mora biti oprava poleg priložnosti, za katero se oblačimo, primerna tudi vremenskih razmeram. Čevlji iz semiša na primer niso primerna obutev za dež, na topel sončen dan pa smo prav tako videti smešno v gumijastih dežnih škornjih, v katerih se nam noge dobesedno kuhajo. Čeprav je pomladno vreme muhasto in nepredvidljivo, si vseeno lahko najbolj pomagate s sprotnim spremljanjem vremenske napovedi, ki vas lahko usmeri v izbiro obutve, v torbico pa še vedno lahko spravite dodaten par suhih nogavic.

Oblačenje po čebulnem vzorcu – plastenje

Ker so jutra še vedno hladna, čez dan pa se ozračje lahko prijetno segreje, oblecite več plasti oblačil, ki jih lahko po potrebi slečete. Spodnja majica in pulover tako nista zadostna kombinacija, saj iz ene skrajnosti v drugo pač ne gre. Več težav imamo z obutvijo, saj nas pomladne plohe lahko hitro ujamejo v balerinkah ali premočljivih platnenih čevljih, če boste v mokri obutvi preživeli še ves dan, pa vas bo najverjetneje ujel še kakšen prehlad. Za tiste posebej deževne dni so na srečo tu še vedno gumijasti škornji, ki so bili dolgo "dovoljeni" le za delo na vrtu, zdaj pa so v vseh barvah in vzorcih preplavili tudi ulice. Poleg tega: kaj je bolj zabavno od brezskrbnega skakanja po lužah?

Dežniki, sončna očala in barve

Tudi letos so za prehodno obdobje še vedno priljubljeni trenči v kožni, svetlo rjavi in bež barvi, iz omar pa se vesele vračajo tudi usnjene jakne, letos s posebnim dodatkom – zakovicami. Ravno zaradi muhastega vremena tako v torbici, ta je verjetno že tako polna vseh mogočih pripomočkov, ki jih boste MORDA potrebovali, najdite prostor za mini zložljiv dežnik in sončna očala.

Če ste se pozimi ovijali v temnejše odtenke oblačil, je pomlad zagotovo čas za več poguma pri barvah, ob tem pa je čas primeren tudi za cvetlične vzorce. Ker temna oblačila vpijajo toploto, vam bo v njih na soncu morda celo prevroče, poleg tega pa barve vplivajo na naše razpoloženje, zato kar pogumno!

Ne spreglejte