Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2019,
13.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

CCC PR članek

Petek, 13. 12. 2019, 13.42

4 leta, 4 mesece

CCC ukinja plastične vrečke

Oglasno sporočilo
CCC

Popularne plastične vrečke počasi postajajo stvar preteklosti. Eno največjih podjetij za obutev v Evropi, CCC, se je pravkar poslovilo od njih. Danes v CCC trgovinah in spletni prodaji, ni več mogoče dobiti plastične vrečke. Podjetje z obutvijo uporablja izključno embalažo iz recikliranega papirja, spletna trgovina eobuwie pa uporablja za dostavo le okolju prijazne škatle in embalaže.

Danes, po izračunih na Poljskem porabijo do 11 milijard plastičnih vrečk letno. To je od 250 do 300 vrečk na prebivalca. Na srečo se zaradi začetka obsežne razprave o varstvu okolja in ukrepih velikih poslovnih akterjev trend počasi obrača. Danes nobena trgovina CCC na Poljskem in v tujini ne dobi izdelka, zapakiranega v plastično vrečko. Tudi pri naročilu v spletni trgovini CCC ali na eobuwie.pl, kupec ne bo prejel paketa v plastičnem ovoju.

"Do nedavnega je bilo razširjeno mnenje, da je ekologija rezervirana za premium znamke z ozko, ozaveščeno skupino kupcev. Z izdelki pridemo do široke publike, letno prodamo več kot 70 milijonov obutve, zato ne želimo sodelovati pri množični uporabi plastičnega ovoja in se osredotočamo na gradnjo ekološke zavesti med strankami. Vendar je sam izdelek enako pomemben kot embalaža. Kot podjetje dajemo velik poudarek potrdilom o poreklu materialov, iz katerih so izdelana obutev ali dodatki, ki so na voljo za prodajo. Naša ponudba vključuje izdelke, podpisane z znamko Fairtrade, ki je eden najbolj prepoznavnih sistemov etičnega certificiranja izdelkov in kolekcije Lasocki Kids, ki so narejene iz usnja, ustvarjenih v ekoloških tovarnah, certificiranih v skladu s protokolom Leather Working Group. Izvedli smo tudi politiko ravnanja s kemikalijami, tako da so izdelki, ki se prodajajo na spletu, varni za kupca in okolju prijazni. "- pravi Marcin Czyczerski, predsednik uprave CCC S.A.

Okoljski cilji CCC vključujejo 5-odstotno zmanjšanje porabe električne energije, 5% zmanjšanje emisij CO2 in 5% manj odpadkov do leta 2021. Zeleni dosežki podjetja med drugim vključujejo zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida za 620 ton ali 100 ton manj kartonske embalaže zaradi uvedbe inovativnega kartonerja (naprave, ki na čevlje lepi kartonsko embalažo, ki avtomatizira procese skladiščenja). Raziskovalno-razvojni center v Polkowicah je opremljen z najnovejšimi klimatskimi napravami, ki uporabljajo zračne toplotne črpalke, ter sistemom BMS, ki združuje in nadzoruje vse stavbne sisteme. To je omogočilo doseganje zelo velikih prihrankov električne energije. CCC trenutno dela na razvoju celovite poslovne strategije za prihodnja leta, ki bo vključevala tudi dejavnosti trajnostnega razvoja. Dokument bo objavljen v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Ne spreglejte