SiolNET. Trendi Kultura
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z baletniki v domišljijski vrtinec

1

termometer

Tudi letos se na velika platna kinodvoran Cineplexx vrača Bolšoj teater z izjemno baletno sezono 2015-2016.

Baletne predstave, ki so bile včasih namenjene zabavi aristokracije, združujejo ljubezen do poezije, glasbe, plesa, gracioznosti in razkošja.

Prefinjenost baleta nas še danes vabi v domišljijski vrtinec, ki se mu za dve uri lahko prepustimo ob ogledu baletne predstave.

Veličastne klasike Bolšoj teatra ekskluzivno v Cineplexxu Pridružite se ljubiteljem umetnosti po vsem svetu in si privoščite posebno doživetje ob ogledu vrhunskih baletnih prvakov, solistov in izjemnega baletnega korpusa Akademskega ruskega gledališča Bolšoj.

V veličastnih baletnih izvedbah velikega moskovskega Bolšoj teatra lahko uživate v kinodvoranah Cineplexx od oktobra do aprila - v svojem domačem kraju.

Razkošje elitnega moskovskega odra v domačem kraju V kinodvorane Cineplexx v Celje, Maribor, Kranj, Koper in Novo mesto prihajajo klasike Bolšoj teatra.

Uživajte ob neposrednih prenosih štirih izjemnih baletnih predstav: Giselle, Dama s kamelijami, Ukročena trmoglavka in Don Kihot ter posnetke treh klasičnih predstav: Dragulji, Hrestač in Spartak.

Največja baletna imena na svetu bodo zavzela moskovski oder, med njimi Svetlana Zakharova, David Hallberg, Olga Smirnova, Vladislav Lantratov, Denis Rodkin, Mikhail Lobukhin, skupaj z baletnim zborom Bolšoj teatra.

Na ogled predstave z najboljšimi plesalci nove generacije Letošnja baletna sezona, ki se je začela z baletno predstavo Giselle, se nadaljuje z vrhunsko predstavo Dragulji, v kateri nastopajo najboljši plesalci nove generacije Olga Smirnova, Vladislav Lantratov, Ekaterina Krysanova.

Koreograf George Balanchine je ustvaril čudovit poklon plesnim šolam, ki so oblikovale njegov slog. Vsako plesno šolo predstavlja drug dragulj: smaragd, rubin in diamant. Predstava Dragulji je prvovrstna priložnost za uživanje v Balanchinovem očarljivem delu. Bolšoj pa je tudi edina hiša, ki jo je zavod Balanchine Trust pooblastil za snemanje in predvajanje njegove mojstrovine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin